maanantai 6. toukokuuta 2019

Pimeää raparperia ja kivipuroa

Tänään oli kurkattava miltä näyttää raparperihuupan alla. Mies epäili, että ei siellä ole mitään, raparperi on kuollut, minä odotin siellä olevan raparperia. Kuvasta näkyy kumpi oli oikeassa.
 Meillä kasvaa nyt pinkkejä hattivatteja. Uskomattoman kauniita raparpereja.
 Minun teki mieli maistaa näitä heti mutta maltoin mieleni. Huuppa takaisin päälle ja vielä hetkeksi pimeyteen. Viereinen raparperipensas kasvaa valossa, sen taimet eivät ole vielä edes viittä senttiä korkeita. Pimeys saa raparperin venymään ja aikaistamaan satoa.
 Illan puuha oli kitkeä kivipuro ja sen reunoilla kasvavat angervot. Muutama kohmeinen kotilo löytyi. Ostin juuri sopivasti uuden säkin Ferramolia, huomisen puuha on levittää rakeita kotiloiden esiintymispaikoille.
Nyt on siistiä. Katselin nurmikon olevan jo leikkauspituudessa. Sateet sai sen kasvamaan melkein silmissä. Mies teki viime syksynä ruohonleikkurille ison huollon, nyt ei muuta kuin kone töihin.
Eikä postausta ilman kukkakuvaa. Luumulehdon narsissikausi on avattu. 

20 kommenttia:

 1. Ai kun ihanat narsissit! Ja kauniit sekä korkeat raparperit, todella! Täälläkin raparperi on vasta lähes maan tasalla, ei siitä vielä mitään korjata.
  Hitsi, samat aatokset, nyt alkaa ruohonleikkuu ja sitä riittää sitten taas puoli vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama narsissi nousee, teteistä ei yksikään vaikka murisin taimille. Maan tasalla on minullakin kaikki muut paitsi pimeässä kasvatetut raparperit, saviruukku on pitänyt myös lämmön sisällään.

   Poista
 2. Näin kivifriikkinä heti havainnoin kauniin kivipurosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivipuro on kaunistukseksi mutta myös hyödyksi, se toimii sulamisvesien ojana keväisin ja sadevesien ojana syksyisin.

   Poista
 3. Kivipuro on hieno, mutta kuulostaa hiukan suuritöiseltä :D Nurmen leikkausta täälläkin suunnitellaan, mutta en ole vielä kerennyt toteuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siinä työtä, pari kertaa kesässä pitää kitkeä ja muutaman vuoden välein nostaa kivet ylös ja asetella uudestaan.

   Poista
 4. Tuota raparperin peittämistä pitäisi joskus kokeilla. Nurmikkoa tosiaan täytyy pian alkaa leikata. Toivottavasti leikkuri käynnistyy.. taisin jättää sen ulos talveksi😑

  VastaaPoista
 5. Oi, todella kaunis raparperi. Eihän tuota raaski katkaista.
  Hieno on kivipurosikin. Olet ahkeroinut.
  Sade sai nurmikon kasvamaan. Pian täytyy käynnistää leikkuri täälläkin. Monena keväänä olen leikannut nurmikon ensimmäisen kerran vappuna. Nyt takatalvi viivästytti, vaan ei haittaa. Onneksi nyt on selvästi lämpimämpää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sade sai koko pihan vihreäksi ja nyt jos vielä tulee hitusenkaan lämpimämpää niin nurmikko oikein kohahtaa kasvuun.

   Poista
 6. Empä tuollaista ole hoksannutkaan että peittäisin raparperit, oli kyllä hienot värit. Kivan näköinen tuo kivipurosi, onkohan kovinkin suuritöinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno on väri raparperissa. On kivipurossa työtä, kitken sen pari kertaa vuodessa ja varmaan ensi kesänä on otettava kivet ylös ja laitettava uusi suodatinkangas alle.

   Poista
 7. Hienot rapsut! Kohta saat niistä jo satoa. Olet ollut superahkera tämän kevään ajan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun oli kaksi viikkoa lomalla niin sai paljon aikaan, vastapainoksi tänään en tehnyt mitään, jäi suunnitellut Ferramolin levitykset toiseen päivään.

   Poista
 8. Hienot on värit raparperissa.
  Muistankin tuon todella kivan kivipuron käynnistämme tutustumassa pihaanne.
  Meilläkin robottileikkuri on jo työssään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Robottileikkuri olisi ihana, hoitaisi leikkuun kuin itsestään. Raparperi on upean värinen, mielenkiinnolla odotan miten on maun kanssa.

   Poista
 9. Olipa ihanan värisiä teidän hattivatit 😉! Kaunis kivipuro todellakin, onpa sinulla ollutkin paljon puuhaa! Meillä varmaan leikkuri pääsee tositoimiin - tänään satoi onneksi vettä, lunta en enää kaipaakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä pihassa puuhaa riittää. Lunta ei kaivata täälläkään, eikä yöpakkasia. Nyt saisi ilmat lämmetä, tänäänkin oli mielettömän kylmä päivä.

   Poista
 10. Ihanan väristä raparperia! Miten noita raskii syödäkään? Onko tuo luonnostaan punaruotista vai tuleeko myös vihreäruotisesta raparperista tuollainen vaaleanpunainen pimeydessä? Meillä kaikki kasvu jurottaa kylmyydessä, mutta eipä tarvitse nurmikkoakaan leikata. Kivaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on vihreäruotista ja yleensä kovin hapanta raparperia, siksi valitsin sen huupan alle pimeään. Niin jurottaa meilläkin, kaikki paitsi nurmikko :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)