sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Pionin siementen kylvö

Äitienpäivä meni perinteiden mukaan puutarhassa. Viikonlopun työ odotti, messuilta ostetut pionin siemenet piti saada maahan.
 Pioniseuran sivuilta löydetyn ohjeen mukaan laitoin siemenet vuorokaudeksi veteen johon on lisätty tippa astianpesuainetta. Samalla kirjoittelin nimitikut, toisella puolella on teksti lyijykynällä ja toisella puolella tussilla.
 Osa siemenistä putosi saman tien pohjaan, osa jäi kellumaan. Kelluvat eivät kuulemma idä yhtä hyvin kuin uponneet mutta katsotaan miten käy, vuorokauden liottamisen pitäisi pehmentää siementä riittävästi.
 Liottamisen jälkeen laitoin siemenet kennoihin. 1-2 siementä per kenno. Mullasta tein oman sekoituksen johon tuli peltomultaa, hiekkaa ja kaupan kylvömultaa. Päällä on kylvömultaa.
 Seuraavaksi tein kasvimaan hiukan varjoisampaan kohtaan matalan kuopan ja asettelin taimilaatikot kuoppaan, päälle kylvömultaa hyvin kevyesti ja reilu kastelu.
Ja lopuksi vielä lauta kylvösten päälle pidättämään kosteutta. Tämän ohjeen sain suoraan Pioniseuralta kun ostin siemeniä ja kyselin miten ne kannattaa istuttaa. Nyt sitten vain odotellaan pari vuotta ja katsotaan tapahtuuko mitään.

10 kommenttia:

 1. Toivottavasti saat noista omia pioneja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edes yksi pioni kun tulisi niin on ollut kaiken vaivan väärti.

   Poista
 2. Ekköhän tuasta satsista eres muutaman pioonin saa. Tua lautatemppu on kait hyväksi havaattu, ku sitä kerran neuvottihin käyttämähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti kehuivat lautaa kylvösten päällä, pitää hyvän kosteuden. Sisälle en jättänyt yhtään siementä, olisi pitänyt laittaa ensin lämpöiseen ja sitten kylmään, ajattelin että ulkona hoituu kaikki.

   Poista
 3. Pari vuotta! Kääk! Toivottavasti itämistä tapahtuu. Sellainen pioni, jonka on itse siemenestä kasvattanut, saa takuulla erityisen paikan sydämessä : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole lyhytpinnaisen puuhaa :D Jos joku siemenistä itää niin kyllähän siitä pionista tulee puutarhan aarre.

   Poista
 4. Kärsivällistä odottelua :) Minä kylvin syksyllä kaksi puupionin siementä. Kumpaankin oli tullut juuret kylmäkäsittelyn aikana, mutta ilmeisesti tarvitsisivat toisen kylmäkäsittelyn silmun tekemiseen. Vuoden odottelu siis vielä. Sinulle onkin tulossa ihan hulppea pionitarha, jos kaikki siemenet päättävät itää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuskin kaikki itävät mutta jos edes jokunen ja jos ei yhtään niin onpahan ainakin yritetty. Kärsivällisyyttä tämä vaatii.

   Poista
 5. Jestas mitä kärsivällisyyttä jos olisin nuorempi ehkä.... Mukavan lajitelman olet kuitenkin kasannut toivottavasti onnistut. Mutta kai kurkkaamassa sentään käyt vuoden päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin opettaa sinnikkyyttä. Luulen että kurkattava on viikoittain mitä kylvöksille kuuluu.

   Poista

Kiitos kommenteista :)