perjantai 17. toukokuuta 2019

Ihana kotiinpaluu

Olin pari päivää Tampereella työn puolesta. Kivaa oli mutta hiukan kaiherti hyvä sää ja hetket pois puutarhasta. Kotiin oli ihana palata ja heti kun perhe oli tervehditty niin menin tervehtimään puutarhaa sillä arvasin siellä olevan ihan eri kasvit kukassa kuin reissuun lähtiessä.
Kalvaspikarililja on tehnyt tänä vuonna peräti kaksi kukkaa. Tämä on kotiutunut pitkään ja hartaasti, sen lisääntymistä en uskalla edes toivoa, riittää kun on tämä yksi yksilö ja se on hengissä.
 Viime syksynä istutetut Lidlin tulppaanit toistaa hyasintti 'Gipsy Queenin' värejä. Yhdistelmä on puhdas sattuma mutta erittäin toimiva.
 Tämän pihan hedelmäpuihin on ensi kertaa tulossa jokaiseen kukkia. Ruusuomenaankin jonka nuppuja on kuvassa.
 Arboretumista löysin kukkapenkkiin eksyneen pienen orvokin. Olisikohan metsäorvokki? En kitkenyt pois vaan jätin kasvamaan.
Keltaiset tulppaanit eivät ole suosikkejani mutta tässä ne saavat kasvaa happomarjan kyljessä. Tulppaanien kirkas keltainen yhdistettynä happomarjan punaisiin lehtiin on ihan kiva yhdistelmä.

Viikonlopuksi on luvattu mahtavaa säätä. Se sopii sillä sain puutarhaa kiertäessä idean mihin siirrän ukonhatut jotka kasvavat nyt huonossa paikassa. Samalla pääsen tositoimiin vuohenputken hävittämisessä kun ukonhatut on pois tieltä.

10 kommenttia:

 1. Ihana tuo kalvaspikarililja, näyttää kyllä kalvakalta mutta niin kauniilta. Hyvät suunnitelmat viikonlopuksi! Puutarhahommia täälläkin tiedossa ja samalla ilmoista nauttimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalvaspikarililja on kalvakan keltainen, oikein kaunis sävy. Nyt on mukavan lämmintä puutarhatöihin.

   Poista
 2. Gipsy Queen on aika herkullisen värinen. Oivallisesti värit sopivat tulppaanien kanssa.
  Tähän aikaan vuodesta vapaa-ajan viettäisi mieluummin kotinurkissa, mutta pakkohan sitä on muutakin elämää elää. Puutarhattomat eivät välttämättä ymmärrä meidän hörhöjen tärkeysjärjestystä.
  Viikonlopusta on tulossa erinomainen puutarhatouhujen kannalta. Sinulla onkin tänä keväänä monta istutusalueprojektia menossa.
  Oikein aurinkoista ja leppoisaa puutarhaviikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko on olla muutakin elämää, onneksi tämä viikonloppu on täysin pyhitetty puutarhatöille.

   Poista
 3. Onpas herkullisia yhdistelmiä tässä postauksessa. Keltaiset tulput korostavat kivasti happomarjaa ja hyasinttien sekä tulppaanien sävyt ovat kuin tarkoituksella valittu. Pikarililja ja esikkokin ovat kauniit yhdessä. Sää oli sekä eilen että tänään upea ja näyttäisi tulevan yhtä hyvät puutarhakelit myös viikonlopulle. On tätä jo odotettukin! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaisia tulppuja olen jopa hävittänyt mutta esim. tuosta happomarjan vierestä en niitä poista koska ovat siinä kivan näköiset. Nyt on täydelliset kelit!

   Poista
 4. Noita metsäorvokkeja kasvaa meidän mökkipihassa. Viehättäviä ovat!

  VastaaPoista
 5. Hetki poissa puutarhassa edes yksi työpäivä on tosi pitkä aika! Nyt tapahtuu kaikkea niin kiivaalla tahdilla ja tottakai puutarhan menossa haluaa koko ajan olla mukana. Tuo kalvaspikari on todellinen herkku! Ihana pieni orvokki!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhassa tapahtuu nyt nopeasti. Kalvaspiparililja on herkku, löytö yhdeltä Viron reissulta.

   Poista

Kiitos kommenteista :)