keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

Takapakkia

Luonto otti kevääseen takapakkia. Yöllä satoi lunta ja päivällä lisää. Kylmän sään ansiosta maa on pysynyt valkoisena koko päivän. Valkoinen ei ole paha väri mutta kuuluu maan pinnassa enemmän tammikuuhun kuin huhtikuuhun. Pinnan yläpuolella valkoinen on asiaa, kuten lumikelloissa.
 Tämä on ensimmäinen kevät kun pähkinäpensaan alle istutetut lumikellot kukkivat. Joka vuosi ne ovat sinnikkäästi puskeneet lehtensä esiin maan uumenista mutta kukat ovat puuttuneet. Nyt kukintaa on kaikkien niiden vuosien edestä.
 Kerrottu 'Flore Pleno'.
 Pihan ensimmäiset, yksinkertaiset lumikellot kasvavat vähän liian kuivassa paikassa ison omenapuun juurella. Taidan siirtää näistä ainakin osan kunhan ovat kukkineet.
 Jotain niin kaunista, saa jaksamaan takatalvet, lumituiskut ja räntäsateet.
Viime syksynä istutetuista lumikelloista tuli kukkaan vain yksi. Vaan enpä ole huolissani, enemmän jopa tyytyväinen jos keskittyy sipulin kasvattamiseen ja vahvistumiseen mieluummin kuin kukintaan. Kukista saa kuitenkin nauttia parin vuoden päästä ja onhan näitä kukkiviakin kasvustoja jo ihan kiitettävän paljon.

26 kommenttia:

  1. Jäätävä sää tuli takaisin. Onneksi nämä kevätkukat ovat sitkeitä. Hieno kasvusto, kun alkoi nyt noin runsaana kukkia. Muutaman vuoden kuluttua lumikelloja kukkii taas enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään oli kylmä, tuuli vielä kylmensi lisää. Lumikelloja ei taida olla koskaan liikaa, tervetuloa uudet kukat muutaman vuoden päästä.

      Poista
  2. Hyisen kylmää on täälläkin. Luvassa on onneksi parempaa.
    Mukava kuulla, että lumikellot keräävät voimaa sipuleihinsa ja kukkivat ehkä tulevana vuosina. Ehkei minunkaan lumikellopanostukseni ole ihan hukkaan menneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella hyisevä sää tänään. Lumikellojen kanssa pitää olla sitkeä mutta kun jaksaa odottaa niin kukinta palkitsee kaiken. Varmasti ei ole mennyt panostus hukkaan.

      Poista
  3. Voi ihanaa, yhdyn iloosi kukkivista lumikelloistasi😊 Kyllä kevään sipulikukat on joka kerta jotakin niin lumoavaa💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja mikä parasta, niistä saa nauttia joka kevät uudestaan.

      Poista
  4. On sulla hianot lumikellokasvustot. Mullaki, monen vuaren yrityksen jäläkihi näyttää siltä, että non kotoontunu tännekki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat joskus ronkeleita paikasn suhteen, ei saa olla liian kuivaa mutta ei liian märkääkään. Hieno että ovat kotiutuneet, sinnikkäästi olet jaksanut yrittää.

      Poista
  5. Onhan se masentavaa, kun lupaavan alun jälkeen kevät ottaa takapakkia. Mutta parempaa lienee luvassa. Tällaistähän se kevät on:oikuttelevaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä tämä auta kuin kestää, onneksi sääennuste näyttää hyvältä ja lumi suli tänään jo osin pois.

      Poista
  6. Harmillinen takaisku todella tämä kylmyys, mutta onneksi pikkuhiljaa lämpenee. Ensi viikolla jo ihan eri asteet, mahtavaa! Kauniit ovat lumikellosi, niiden voimalla varmasti jaksaa odottaa kevättä jälleen : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi nyt alkaa lämpenemään vaikka tänään oli jäätävän kylmää vielä.

      Poista
  7. Kerrottu lumikello on kaunis, söpö on tavallinenkin. Hyvänkokoiset ryppäät niitä sinulla jo kukkii. Olisikohan viime kesän lämpö ja kuivuus kuitenkin ollut kukka-aiheille mieleen? Toivottavasti pian tulee taas lämpimämpää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti oli osalla mieleen viime kesän lämpö, kuivuudesta pelkäsin eniten olevan harmia mutta meillä savimaa saattoi auttaa kasveja kestämään.

      Poista
  8. Aivan ihania lumikelloja ,minullakin on niitä vähän kotona mutta saisi kyllä olla enemmänkin .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumikellomeri olisi ihana mutta sellaisesta ei voi kuin haaveilla :)

      Poista
  9. Meillä lumikellot ja krookukset kukkivat samoihin aikoihin. Se taas johtuu runsaasta lumesta, joka sulaa vasta joskus huhtikuun huiteilla. Mutta odottaa saa taas iloista jälleennäkemistä. Kyllä odottavan aika onkin pitkä...!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta se riemu kun tulevat esiin lumen alta. Lumikellot kukkivat mukavan pitkään, meilläkin yhtäaikaa krookusten kanssa.

      Poista
  10. Kauniita ovat!
    Meillä vielä lunta niin ettei vielä mitään kukkia ole näkyvissä. Mut ehkä piakkoin saadaan meilläki lumikellot pintaan. :)

    VastaaPoista
  11. Kauniita lumikelloja <3

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)