torstai 25. huhtikuuta 2019

Kun yksi homma johtaa toiseen

Piti vain imuroida koko talo. No, päätinkin siivota samalla lasikuistin. Kuisti on paikka jonne kertyy talven aikana uskomaton määrä tavaraa, tulee hiekkaa roskaa ja muuta mikä näyttää keväällä epäsiistiltä.
 Heitin heti aamusta kuistin matot pesukoneeseen sillä tajusin, että eilen oli mitä parhain päivä kuivatella mattoja. Sain matot illansuussa kuivina paikoilleen.
 Kompostien tyhjennys johti sekin hommasta toiseen. Kurkkasin kivimuurin jatkeena olleen räsymaton alle ja siellä alla oli kaikki rikat kuolleet. Laitoin kuitenkin vielä sanomalehteä alle ennen kuin kippasin muurin jatkeeksi tavaraa kompostista. Nyt pitää mietti tuohon joku kiva pensas joka ei maistu kotiloille ja joka kestää savimaata.
 Räsymatto oli vielä käyttökelpoinen joten se johti kasvihuoneen ja yrttimaan välisen pätkän siistimiseen. Taas paksu kerros sanomalehteä alle ja matto päälle. Ehkä selvitään näin vuosi tai kaksi ilman rikkaruohoja.
 Kompostit on tyhjennetty. Mies armahti kehikkoja ja lupasi tehdä uudet. Tuohon tulee nyt kolme eri osaa, voin rauhassa jättää aina yhden osan sisällön pariksi vuodeksi maatumaan.
 Lämmin sää johti Jalon väsymyksen asteelle. Kissa hakeutui varjoon mutta hetkeksi piti tulla kukkapenkin reunalle hakemaan rapsutuksia.
 Kiertely töiden lomassa puutarhassa tuottaa joka hetki yllätyksiä. Hän on kai esikko mutta en muista yhtään mistä olen hankkinut ja milloin. Hitusen epäilen ostetuksi Marketanpuiston kevätmarkkinoita viime vuonna mutta varma en ole. Väristä näyttäisi tulevan täydellinen herkku.
Eikä herkut siihen lopu. Tämän esikon olen saanut puutarhaystävältä pari vuotta sitten. Kaunis punainen, ei ihan pinkki vaan ehkä enemmän syklaami.

Tälle päivälle luvattiin näille seuduille vielä lämpimämpää päivää kuin eilen. Sopii minulle, parasta lomasäätä tämä on ollut.

15 kommenttia:

 1. Sullon kyllä loma osunu ihan nappihin. Ei olisi voinu täyrellisempää lomasäätä olla. Hiano sää innostaa tekemähän "ylimäärääsiäki" töitä ihan huamaamatta. Tosi herkkuesikoota molemmat. Nam :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tuntunut ihan kesälomalta. Pihalla on tarennyt hyvin kevyissä vaatteissa ja puhtia hommien tekemiseen riittää.

   Poista
 2. Niinhän se tahtoo mennä, että yksi asia johtaa toiseen ja alkuperäinen homma saattaa jopa unohtua; tunnen ilmiön :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen muutenkin puutarhasta asiasta toiseen poukkoilija ja se mitä alunperin teki on unohtunut jo tovi sitten.

   Poista
 3. OI, ei lomasi olisi voinut osua parempaan kohtaan sään puolesta! Ihanan näky nuo matot kauniin värisessä perinteisessä keinussa.
  On mahtavaa, kun on aikaa tehdä hommia ja sitten vielä niitäkin, jotka huomaa yhtä asiaa tehdessä, eikä tarvitse miettiä, että ehkä ensi viikonloppuna tms.
  Eikös jasmikkeet pärjää aika hyvin savessa(kin)? Tiedä sitten niiden kotilonkestävyydestä, meillä ei niitä ole, mutta peurat niitä valitettavasti latvovat. Ruusut ovat toisaalta hyviä saveen.
  Jalo on ihan täydellinen nuori hurmuripoika ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täydellinen lomasää, ihan kuin olisi kesälomalla. Ihana on ollut kun on kerrankin aikaa siivota rauhassa ja viettää koko päivä puutarhassa.
   Ruusu on hyvä idea, se pitää laittaa harkintaan. Jalo on meidän pieni suuri hurmuri <3

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Hieno loma on ollut ja vielä on toinen viikko edessä.

   Poista
 5. Olet pistänyt tuulemaan:) Näillä säillä saa tehdyksi vaikka mitä.

  VastaaPoista
 6. Olet saanut paljon aikaan. Eipä olisi parempia säitä voinut lomalle tilata.

  VastaaPoista
 7. Siellä on oikein hihat kääritty .Ihanat esikot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on hihat heiluneet, silt tuntuu ettei työt lopu. Niin se menee joka kesä.

   Poista
 8. Kauniit esikot <3 Hyvin käytetty päivä; paljon olet saanut aikaiseksi. Meillä oli vielä eilen puutarhakomposti jäässä. Joka päivä käyn lapiolla sitä kokeilemassa, joko olisi sulanut. Pitää saada ne tyhjennettyä, jotta isäntä saa rakennettua uudet. Projektia pukkaa siis täälläkin :D Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)