lauantai 16. maaliskuuta 2019

Viikossa tapahtuu

Kylvin tomaatit tänä vuonna sunnuntaina 10.3. ja taisin vähän unohtaa kylvöni kodinhoitohuoneen lattialle. Eilen havahduin tarkistamaan tilannetta ja onneksi havahduin. Olivat itäneet ja kasvaneet jo liian honteloiksi.
 Kuvassa tomaatin 'Moneymaker' taimet. Kylvin ne siemenpussista jossa oli parasta ennen päiväys 2011. Varren venähtäminen ei tomaatin kanssa ole ihan hirveä katastrofi, kunhan koulin taimet suurempiin potteihin niin pitää heti tehdä syvempään istuttaminen.
 Kaikki kylvöt on siirretty talon ainoalle eteläikkunalle saliin. Kävin ostamassa Airamin led 6W 420lm 4000K kasvilampun vanhaan työpöydän valaisimeen. Toivottavasti on toimiva systeemi ja saan tanakat taimet. Vasta kauppareissun jälkeen mies muisti, että meillähän on navetassa toinen samanlainen pöytävalaisin ylimääräisenä. Siihenkin pitää hankkia kasvilamppu.
 Tomaatit eivät olleet ainut kasvunihme. Kylvin perennoja ja jätin ne muutamaksi päiväksi lattialämmön päälle tarkoituksena viedä myöhemmin hankeen kylmäkäsittelyyn. Työkiireistä johtuen jäi tämäkin puuha vasta viikonlopulle. Niinpä oli yllätys kun yhdessä purkissa oli salkoruusut itäneet. Laitoin nämäkin kasvilampun alle valohoitoon.
 Salkoruusun 'Summer Carnival' pieni taimi.
Alma oli vähän sen näköinen, että voi ei, taasko se taimishow alkaa.

Ja kyllä, nyt se virallisesti alkaa!

20 kommenttia:

 1. Alman ilme :-D ♥ Vähän taitaa haroa tassulla huomiota itseensä päin, mamma paapoo liikaa taimia ;-)
  Ihanat taimet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alma ei saa koskaan mielestään tarpeeksi paapomista, minun pitäisi olla aina kotona ja mieluiten herkkuraksupurkki avoinna kädessä ja purkista tippuisi Almalle herkkuja :D

   Poista
 2. Komeasti korkattu taimishow avatuksi :) Mukavaa jos siemenet itävät nopeasti, vaikka välillä sitten tuleekin näitä ylläreitä, että taimet suunnilleen tulevat jo ovella vastaan. Onneksi hontelotkin taimet tanakoituvat viimeistään ulos päästessään. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Nopeasti tosiaan kasvoivat! Mutta honteloita täälläkin huojahtelee. Kasvilamput auttavat varmasti!

  VastaaPoista
 4. Hienosti ovat itäneet. Ihana ilme Alalla😃 Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Alma on ihana, meillä on Alman kanssa ihan oma symbioosi.

   Poista
 6. Kasvivalo meilläkin on lisänä, viileä lasikuisti auttaa myös. Kevät tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Napsin salin patterit pois päältä jotta olisi riittävän viileää itäneille taimille. Vaikka ei meillä muutenkaan liian lämmin ole, vanhan talon etuja.

   Poista
 7. Kyllä taimiesi nyt kelpaa. En ole tänä vuonna saanut aikaiseksi viritellä kasvivaloja, mutta myöhemmin on varmaan pakko, kun ikkunapaikat eivät enää riitä taimille. Meidän kissat taasen ovat kylvö ja taimihommista vähän liiankin innoissaan. Sotkua syntyy ja välillä vähän tuhoakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat on pahin uhka meilläkin, tuohon tasolle on ehdottomasti hyppääminen kielletty mutta tietäähän kissat, ei ne tottele. Taimien kanssa olen vielä pulassa, nyt on tulossa perennoja niin paljon.

   Poista
 8. Honteloiksi pääsivät minunkin taimeni, mutta kyllä ne siitä vankistuu valoa saadessaan. Nuo pienet kasvilamput ovat oiva lisä kasvatukseen. Laitoin omaani ajastimen, jotta syttyy ja sammuu ilman unohduksia.
  Alman ilme on kyllä sen näköinen, että mieluummin ottaisi mamman viereensä rapsuttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajastin laitettiin meilläkin, jää yksi muistettava asia pois arjen hektisyydessä. Alma elää rapsutuksilla ja vierihoidolla. Ensi viikko on sille kova sillä olen neljä päivää kotoa pois koulutuksessa.

   Poista
 9. Kih hih, samoin yllättivät minun tomaatintaimet, honteloita nyt, mutta kyllä ne siitä vankistuvat, kun pääsevät ravinteikkaaseen multaan kasvivalon alle. Almalle terkut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mielettömän nopea itäminen taas kerran. Lattialämpö toimii hyvänä idätyspaikkana. Tänään laitoin sinne itämään tähkäkissanminttua ja kiinansipulia. Valo auttaa ja viileys ja myöhemmin voi upottaa venähtäneen tomaatin vartta mullan sisään.

   Poista
 10. It is always gratifying to see the rebirth of nature.
  Lovely cat.
  Beautiful blog
  Have a nice Sunday
  Maria
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nice to hear that, Maria, thank's. Alma-cat want's always be with me.

   Poista
 11. Ihana Alma! Reippaasti aloitettu kylvökausi! Kivoja kylvöjä olet tehnyt. Minullakin on nyt tuota Moneymakeria tulossa. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moneymaker on hyvä perustomaatti, ei petä mikään vuosi, siksi se on minulla joka vuosi kasvamassa.

   Poista

Kiitos kommenteista :)