sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Sitku

Sitten kun lumet sulaa

tulee haravoitua piha turhankin tarkkaan. Kuuluu asiaan pitkän valkoisen kauden jälkeen. Lihakset ovat jäykkinä oltuaan liian pitkään liimattuina kiinni sohvajousiin.
Joutuu arboretumin perenna-alue myllerryksen kohteeksi. Tästä tulee iiristen valtakuntaa, muutama muu kasvi saa jäädä kaveriksi. Ihan näin tyhjästä ei lähdetä, kuvan tilanne on arboretumin perustamisen ajoilta.
Aion nöyrtyä maahan polvilleni jokaisen maasta ponnistavan kevätkukan edessä.
 Lupaan tyhjentää lehtikompostit ja järjestää ne paremmin.
Ja jos jää aikaa, nautimme kissojen kanssa kevään auringosta, heräävän luonnon tuoksusta, pellolla huutelevista kurjista ja arvuuttelemme milloin käki huutaa ensimmäisen kerran.

28 kommenttia:

 1. Kuulostaa suunnitelmalle. Hyvälle sellaiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta on suunniteltu niin että pää sauhuaa tässä lumien sulamista odotellessa. Taivaalta tulee vain lisää valkoista myrkkyä...

   Poista
 2. Nyt on kiva unelmoida kaikesta mitä pääsee tekemään, kun lumet sulavat. Kevätkurjenmiekka on suloinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätkurjenmiekat on ihania, voi että miten taas odotan niitä. Kohta on varmana mentävä lapioimaan lunta pois kukkapenkeistä, odottaminen alkaa käydä hermoille.

   Poista
 3. Toivottavasti jää aikaa myös tuolle viimeiselle, nimittäin nauttimiselle. Saahan nyt nähdä miten minun suunnitelmien käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti jää aikaa, keväällä etenkin on ihana vain kuunnella ja tuoksutella luontoa.

   Poista
 4. Sitku on hyvä suunnitelma! Kevään tulo vaan tuntuu niin kaukaiselta haaveelta, kun joka päivä vaan tulee lisää lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tulee, äsken laskin yhden kissoista sisälle ja sillä oli aivan lumesta valkoinen selkä. Nyt oikeasti lumen tulo saisi riittää.

   Poista
 5. Oikeastaan ihan jännittää, minkälaisen kohinan tuo kevät tuo tullessaan, jos se kovasti vielä viipyilee. Saattaapi käydä niin, että tulee kesäkin saman tien:) Vai ollaanko me vain niin kärsimättömiä? Onneksi sinulla on suunnitelmat jo valmiina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin voi käydä, tulee kesä yhdessä yössä. Minä ainakin olen kärsimätön, hyvä etten mittaa mittanauhalla kuinka paljon lumipeite sulaa vuorokaudessa.

   Poista
 6. Noista kertomistasi asioista voi vain haaveilla vielä täällä lumihankien, joskin sulavien sellaisten, keskellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haaveilua se on täälläkin, lunta on eikä edes pälvipaikkoja.

   Poista
 7. Aivan ihanat kuvat, iskee kevään odotus vielä kovempana, kun näitä katsoo! Iiristen valtakunta kuulostaa ihanalta!

  VastaaPoista
 8. Ihanat kuvat. Oikeastaan voi jo sanoa, että kohta kun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta, ihan kohta, ainakin muutaman viikon päästä.

   Poista
 9. Erinomainen sitku-suunnitelma. Miten sitä ihminen voikaan unelmoida lapioimisesta ja kompostin kääntämisestä. Yhdyn täysin suunnitelmaasi, vaikka viimeisen osion kissoja jäänkin kaipaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä unelmoin kipeistä lihaksista, savisen maan kääntämisestä lapiolla ja muusta yleensä epämiellyttävästä. Vaan kun kevään odotuksen tuska on niin kova.

   Poista
 10. Oo, tuota odotetaan täälläkin!

  VastaaPoista
 11. Iirikset on ihania .Minäkin olen istuttanut niitä samoihin paikkoihin isoihin alueisiin. Viime syksynä kun tein uuden penkin siihen istutin paljon erilaisia iiriksiä. Innolla odotan miltä ne näyttävät. Sinulla on hyvää tilaa tehdä niille komea aluevaltaus .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiriksille on aina tilaa, arboretumista on tulossa melko iirispainotteinen.

   Poista
 12. Kyllä se kohta alkaa. Keväthommat siis. Joskus on vaikea odottaa. Huhtikuu voi olla minulle haastavaa aikaa, jos lunta on vielä paljon kukkapenkkien päällä.

  VastaaPoista
 13. Hyviä suunnitelmia, mutta veikkaan, ettet malta mennä, jos kissat houkuttelevat aurinkoon lekottelemaan, olet niin kädet täynnä töitä ja sormesi syyhyävät vain kauan odotettuihin keväthommiin ;).

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)