sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Kevät ja arvonnan voittaja

Kevätmessujen liput on arvottu. Mies tuosta vierestä huuteli kommentin numero 33 voittajaksi eli anonyymi Ninnu ota yhteyttä niin laitan liput sähköpostiisi. Onnittelut voitosta ja mukavaa messupäivää!

Viikonloppuna pihassa tuoksui ensi kertaa keväiseltä. Lauantaina kuulin tämän vuoden ensimmäiset kurkien huudot, näin lintulaudalla peipposen ja punarinnan, ja esiin tuli lumen alta lukematon määrä piippoja.
 Lisää lumikelloja. Nämä kerrotut kaunottaret kasvavat kukkapenkissä ja joka vuosi nousevat lumen alta kukat valmiina. Hämmästyttävä kyky.
 Osa tulppaaneista päätti tulla esiin lumesta huolimatta. Nämä ovat sellaisia jotka pitäisi kaivaa ylös ja istuttaa uudelleen, kukinta on heikentynyt.
 Versoja Vaahteramäeltä- blogin Riina postasi sinivuokkojen kukista. Pitihän se käydä katsomassa omat sinivuokot ja kappas, siellähän on jo kukkien alut.
Iines kiersi puutarhassa kaverina ja esittelee tässä kivijalan vierustan penkkiä joka on jo täysin vapautunut vankeudesta lumen alta. Tulppaaneja on nousemassa kiitettävä määrä, toivottavasti tekevät myös kukkaa.
Pihan ja puutarhan lumitilanne on yllä olevan kuvan mukainen. Sulaa mutta hitaasti mikä on tietysti myös hyvä, tänä keväänä ei ole odotettavissa tulvia. Puutarhurina toivoisin hieman kiihkeämpää tahtia, siinä saattaa olla apuna ensi viikolle luvatut aurinkoiset ja plussan puolella olevat päivät.

8 kommenttia:

  1. Voi, kun sielläkin on jo keväistä! Paljon piippoja ja lumikelloja. Täällä alkaa vasta seinän varresta ja kulkuväylien reunoilta pikkuisen maata paljastua eikä muuttolintujakaan vielä ole näkynyt. Tintit sirkuttavat innoissaan ja aurinko on paistanut melkein joka päivä, joten kevättä se tekee tännekin :) Aurinkoista alkavaa huhtikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Illalla hain pajunkissoja ja löysin lisää lumikelloja, viime syksynä laitetuista uusista lumikelloista osa kukkii jo nyt, ekana keväänään mikä on huikea juttu. Muuttolinnut tuntuivat tulevan yhtenä ryppäänä. Eiköhän niitä sielläkin jo kohta näy.

      Poista
  2. Aivan varmasti lumet kohta sulavat, jippii. Pitääpä itsekin mennä pihalle vähän tuoksuttamaan kevään tuntua :). Mutta eikös se lumi vielä suojaakin joitain kasveja, kun maa kuitenkin on kylmä? Mietin oman pihan osalta, että muutamien ikivihreiden havukasvien suhteen on hyvä, että ne puolinaisesti ovat vielä lumen peitossa, eivätkä vielä äidy auringosta luulemaan, että olisi oikeasti lämmin. Riippuu varmasti kasveista tämä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumi suojaa mutta kasvit ovat sitkeitä, etenkin ne jotka nousevat keväällä ensimmäisinä. Osasta olen tyytyväinen että lumi on vielä suojana, siksi en suojannut havukasveja mitenkään.

      Poista
  3. Meillä on samantyyppisiä näkymiä - piippoja puskee muutamasta paikasta, mutta valtaosa maasta on lumen peitossa edelleen. Hienoa, että siellä on näkynyt jo punarinta ja kuulunut kurkien huutoja, olisi mukavaa nähdä molemmat, eivät ole vielä osuneet kohdalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punarinnan bongasin lintulaudalta, se ei ole siellä ihan jokapäiväinen vieras. Piippoja nousee niin että melkein kuulee kasvun kohinan.

      Poista
  4. Kiva ku löytyy jo piippoja ja kukkiaki. Jaksaa paremmi orottaa lumien sulamista. Kattoon kans sääennusteesta, ettei taira viikon päästä olla enää ku aurauskasoos lunta....toivottavasti.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)