lauantai 23. maaliskuuta 2019

Pieni pala elämää

Lumi vetäytyy puutarhassa tuskaisen hitaasti. Eipä siis haitannut yhtään olla neljää päivää koulutuksessa ja kotoa pois. Kotiin päästyä piti heti tarkistaa onko hitaudesta huolimatta piippoja näkyvissä. Ja olihan niitä, pieni pala elämää oli kaivautunut esiin.
 Tulppaani on päättänyt saapua maan pinnalle läpi salkoruusun lehden. Tämä on talon päätyä josta sulaa lumet joka vuosi ensimmäisenä pois. Tulppaanit on istutettu jo vuosia sitten ja luulen, että nyt olisi aika kaivaa ne ylös ja istuttaa uudestaan.
 Maata ja vihreää näkyvissä!
 Ison koristeomenapuun alta löytyi superyllätys. Koko muu puutarha on vielä monikymmensenttisen lumipatjan alla mutta se ei lumikelloja haittaa. Omenapuun alla ovat nousseet esiin muutamassa päivässä eikä kukkimiseen taida mennä kauaa.
Toinenkin lumikellojen kasvusto ponnistaa esiin. En raaskinut siivota heiniä ja muita roskia pois päältä, ovathan ne vielä suojana yöpakkasia vastaan.

Siinäpä ne piipot sitten olivatkin, kuten sanottua kaikki muu on vielä sitkeästi lumen peitossa. Vähän yritin kävellä puutarhassa ajatuksella josko leikkaisin viikonloppuna omenapuut mutta ei tuolla hangessa huvita kahlata, joten taidan siirtää leikkaamista viikolla eteenpäin.

29 kommenttia:

 1. Täällä kaikki lumen alla, tosin ei aikaisia kukkijoita olekkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenapuun alla olevat lumikellot on istutettu siihen suunnitellusti sillä siitä sulaa joka kevät lumet ekana pois. Muualla ei näy vielä mitään eloa.

   Poista
 2. Oi, mikä tärkeä yllätys! Ihanaa.
  Vaikka mitä seurattavaa puutarhassa. Onneksi olet istuttanut lumikelloja ensimmäisiin pälvipaikkoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran jo meinasin siirtää lumikellot tuosta pois mutta onneksi en siirtänyt, paras paikka ehdottomasti.

   Poista
 3. Nua on tähän aikahan vuaresta, sýräntä sykähryttäviä löytöjä. Meillä sataa vettä, joten eiköhän lumen pinta laske lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä vettä tuli vähän nihkeästi, olisi saanut sataa enemmänkin niin lumet olisi saaneet kyytiä.

   Poista
 4. Ensimmäiset saavat arvoisensa huomion, merkki keväästä on tullut todeksi! Onnittelut sinne, täällä vielä odotellaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään ensi merkit on aina melkein juhlan paikka, kaikki piipot ja kasvit mitkä tulee esiin on tärkeitä.

   Poista
 5. Täälläkin kaikki penkit ovat tiiviisti lumen alla. Vastaavia näkyjä siis vielä odotellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on minullakin kaikki penkit vielä lumen alla ja sitä lunta on, talon pääty on ainut puoliksi lumesta vapaa vyöhyke ja tuo omenapuun alunen.

   Poista
 6. Kyllä minunkin pitäisi laittaa lumikelloja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa laittaa ja juuri niihin paikkoihin mistä lumi sulaa ekana pois. Lumikelloissa on sekin hyvä puoli että kukinta kestää jopa viikkoja.

   Poista
 7. Etelä-pohjanmaalla vielä 40 cm lunta, mutta odotus on jo kova, että pääsee pihan kimppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin odotellaan puutarhakuumeen vallassa. Eiköhän lumet kohta häviä niin sieltä kuin täältäkin.

   Poista
 8. Hyvä idea laittaa lumikellot omenapuun alle! Minulla ovat kohdassa, mikä vielä on paksun lumipeitteen alla. Pitääkin kierrellä puutarhaa ja merkitä ensimmäiset kohdat, missä lumi sulaa ja sinne laittaa syksyllä noita kaunottaria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin sulavat kohdat kannattaa hyödyntää, tässä vaiheessa vuotta on kiire saada kevään ensimmäiset kukkijat esiin.

   Poista
 9. Ovat nämä keväiset piipot niin sykähdyttävää nähtävää. Melkein voisi leiriytyä ensimmäisten ääreen niitä tuijottamaan. Joo, lunta on meilläkin, mutta selvästi ollaan uutta kohti menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pitää käydä joka päivä tarkistamassa milloin nuput avautuvat, onneksi iltaisin on valoisaa pitkään. Tuntuu että lumet sulaa hitaasti, liian hitaasti.

   Poista
 10. Piipot eivät kyllä hirveästi väistele esteitä vaan puskevat läpi hirmuisella kevään voimalla. Ihana lumikellojen yllätys! Hanget madaltuvat täälläkin koko ajan. Hitaasti, mutta varmasti. Leppoisaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipoilla on mahtava voima, osa ei välitä edes jäästä. Eilen ei saatu paljoa toivottua vesisadetta, toivottavasti tänään kova tuuli ja aurinko haihduttaa paljon lunta pois.

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Mietin että menisikö luomana lunta pois perennapenkkien päältä jotta saisi lisää piippoja esiin, lumet sulaa liian hitaasti.

   Poista
 12. Voi ihanaa, nyt on kevät tullut sinnekin ja talvelle voi sanoa viimein heipat :) Toivottavasti lumet sulavat nopsaan pois. Keväiloa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pientä kevättä jo, lisää saisi tulla nopeasti.

   Poista
 13. Miten se onkin joka kevät yhtä sykähdyttävää nähdä elonmerkkejä kun lumi alkaa sulaa! Täällä meillä kyllä kaikki kukkapenkit on vielä kovin lumen peitossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin varsinaiset kukkapenkit on lumen alla mutta lumikellot laitoin puun alle tieten tahtoen koska siitä sulaa lumet hyvin varhain pois.

   Poista
 14. Ai se oli tulppaani! Mä jo katselin, että siellähän on raparperi ottanut tosi varhaisen lähdön kevääseen!

  Täällä alkaa pellot olla vapaina lumesta. Ajeltiin torstaina hakemaan kierrätysikkunoita ja ihmettelin miten paljaina pellot jo ovat. On meillä pihalla vielä lunta, mutta lähinnä siellä, minne sitä on kinostunut kolalla lykkäämällä tai katolta valuen. Nopeasti kuitenkin sulavat pois jo. Ihan silminnähden eroa päivällä toisen kanssa.

  VastaaPoista
 15. Suloiset lumikellot ja reipas tulppaani, sitä ei selvästikään pysäytä mikään :) Ihania kevään merkkejä.

  VastaaPoista
 16. Sitkeä tulppaanin piippo! Ihanan paljon lumikelloja. Minulle tosiaan kävi niin että toissasyksyisistä alkoi kasvamaan vain 1 ainoa. Hiukan se oli jo levinnyt viime kevääseen nähden, mutta pitäneekin istuttaa syksyllä noita lisää.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)