lauantai 2. joulukuuta 2017

Lupauksia

Vuorokauden sisään on satanut lunta mukavan paljon. Maa, rakennukset ja puut ovat peittyneet valkoisen kuorrutuksen alle. Se, kauanko kuorrutus kestää, on arvattavissa. Sulaa pois parin päivän sisällä. Mutta nautitaan nyt kun kuorrutusta on, ja edes pieni lupaus oikeasta talvesta.
 Enemmän minä pidän näistä maisemista kuin ikuisen mustan vesisateen idyllistä.
 Mies ihmetteli yksi päivä ääneen meidän tämän syksyn polttopuun kulutusta. Ei ihme että on kulunut, talossa on vasta tasan kaksi patteria päällä ja niiden molempien termostaatti on 14 asteessa ja lämmitettävää pinta-alaa on yli 200 neliötä. Aika harvoin on päästy joulukuun puolelle näin vähällä sähkölämmityksellä. Sähköä säästyisi enemmänkin jos talon kivijalan viereen saisi kolattua lunta. Näillä lumisateiden määrillä ja sään sahaamisella ei onnistu.
 Oman kylän joulumyyjäisistä hankin pääoviin perinteiset havukranssit. Niissä oli punaiset nauhat mutta kranssien suhteen olen puritaani, ei mitään koristuksia. Nauhat otin talteen muuta käyttöä varten.
 Lasikuistin ulkopuolelle on tullut muutakin uutta. Sain mieheltä lahjaksi oikeasti vanhan ulkolämpömittarin. Mittarin pohja on maalattu ruskeaksi, valkoinen emali on säästynyt valkoisena. Mittari on täysin ehjä kaiken lisäksi. Edellisestä kuvasta voi hahmottaa mittarin suuren koon, mittari on vasemmalla sinisessä koristelistalla kuistin ulkonurkassa.
 Iineksen kanssa kierrettiin puutarhassa putsailemassa tykkylumia pois pensaiden oksilta. Puutarhan kruunaamaton kuningatar ei pidä yhtä paljon lumen tuomasta kaunistuksesta kuin minä. Kissa sipsutteli suosiolla vain auton ajoväylillä. Kuningattaren turkki on ollut taas takkuuntumaan päin. Märät ilmat ovat edesauttaneet asiaa ja luulen että on myös matokuurin paikka. Lupaan tilata kuurin heti ensi viikolla Iineksen riemuksi.
Kuvat on otettu noin yhden aikaan päivällä. Tämän valoisammaksi päivä ei tullut vaikka taivas oli hetken kovin kauniin sininen. Tarkoitukseni oli kuvata kotikirkkoamme  mutta se jäi lasten koulupäivän takia. Lupaan ottaa ja julkaista kuvat toisella kertaa. Kunhan saan kuvattua ne yhtä kauniilla säällä.

12 kommenttia:

 1. Eikö olekin mahtavaa, kun maailma valostuu lumella! Anna kisulle raakaa kananmunaa ruoan seassa, niin alkaa turkki loistaa. Yleensä katit tykkäävät munasta ja meillä koirakin vetäisee yhden munan ruoan seassa mieluusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat tykkää meilläkin syödä raakaa kananmunaa. Iineksen turkki on hyvä puntari siihen kuinka usein matokuuri pitää antaa, kun takkuuntuu niin se on kuurin paikka. Iines syö jyrsijöitä todella paljon joten matojen riski on suuri.
   Valon kaipuu on nyt suurimmillaan, lumi tuo siihen vähän helpotusta.

   Poista
 2. Tänään tämä talvesta ja lumesta tykkäämätön ihminen oli ylen iloinen ja onnellinen valkeasta maisemasta ja sen mukanaan tuomasta ylimääräisestä valosta. Aurinkokin hetken pilkahti. Pyörin pihalla ihan vain huvikseni nauttimassa hattaraisista puunoksista. Huomenna koko ihanuus on ilmeisesti unta vain.
  Jännä, että olette löytäneet vanhan mittarin, jossa elohopeakin on vielä tallella. Komea on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mittari on oikeasti huippulöytö, missä lie säilynytkin ehjänä. Lumen tuoma valoisuus on ihmeellistä vaikka en minäkään ole mikään syvien kinosten ystävä. Nyt lumi tuntuu hyvältä.

   Poista
 3. Ihan huippu löytö tuo lämpömittari! Teillä on niin ihanan lumista. Meillä ei lunta näytä satavan ollenkaan. Se toisi sitä kaivattua valoisuutta.

  VastaaPoista
 4. Niin kaunista!
  Mä oon myös kranssien suhteen aika puritaani. Mitä luonnollisempi, sen parempi! Ja voi että, noi teidän ovetkin on niin ihanat!💙

  VastaaPoista
 5. Kyllä lumiset maisemat marraskuun vesisateet voittavat moninkertaisesti! Kaunis tuo teidän sisäänkäyntinne!

  VastaaPoista
 6. Kyllä luminen pihapiiri ja ympäristö aina ruskean harmauden voittaa. Täällä meilläkin maisema oli kuin postikortissa, mutta nyt osa lumesta on jo sulanut pois.
  Hyvää ensimmäistä adventtia.

  VastaaPoista
 7. Lumi kaunistaa pihan. Nautitaan siitä niin kauan kuin se kestää - pari päivää.
  Oikeasti nautin siitä, että meillä ei näillä sademäärillä kaikki ei tule lumena.

  VastaaPoista
 8. Kauniita lumisia kuvia ja hienot kranssit! Itse innostuin tekemään ensimmäisen havukranssini tällä viikolla ja onnistui ihmeen hyvin. Minäkään en halunnut kranssiin mitään rusetteja tai muita koristuksia. Se on kaunis sellaisenaan. Kuviakin ottaisin blogiin, mutta lunta ei ole yhtään, niin ei tee mieli ottaa ulkoa kuvia. Lunta odotellessa! Ihanaa adventin aikaa!

  VastaaPoista
 9. Hieno lämpömittari! Täällä oli vähän lunta, mutta se suli jo pois. :)

  VastaaPoista
 10. Teillä on komea vanha tupa! Ihanat ikkunat porstuassa. Kaunista.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)