keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Talven säitä

Aika taitaa kullata muistoja, mutta luulen silti etten ole ihan väärässä kun sanon ettei säät ennen vaihdelleet päivittäin. Yhtenä päivänä paistaa aurinko huurteisen kauniisti. Seuraavana päivänä pakastaa ilman aurinkoa ja kolmantena päivänä vesi tippuu räystäiltä. Ja seuraavana päivänä on taas erilainen sää.
 Joulupäivänä kimmelsi aurinko ja viereinen pelto oli saanut kauniin päiväusvan yllensä.
 Istutukset, kasvimaa ja nurmikot ovat lumen alla. Kasvihuoneen viiniköynnöstä en suojannut tänä vuonna mitenkään, luotan sen selviämiseen lasien suojassa.
 Joulukuun kovat tuulet ovat tiputtaneet koivuista ja salavasta ison määrän oksia. Sormet syyhyten odotan kevättä ja että pääsen haravoimaan oksat pois.
 Kunhan saadaan lunta vähän enemmän alkaa operaatio kivijalan peittäminen lumella. Pysyy talon lattiat vähän inhimillisemmän lämpöisinä jalalle. Oma traktori on taas kerran osoittanut tarpeensa, sillä on tehty kaikki lumityöt, vain jotain pientä on näperretty kolalla ja lapiolla.
Lasikuisti on kauneimmillaan talvella kun pakkanen kirjoo ikkunat kuuraisiksi. Itse toivon pakkassään jatkuvan, ei mitään kahtakymmentä astetta mutta sen verran että vesi ja loska pysyy poissa.

19 kommenttia:

 1. Miten minusta tuntuu, ettei aurinko ole paistanut täällä. En ole ainakaan huomannut. Kauniita kuvia. Etenkin tuo ensimmäinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahden seudulla on paistanut aurinko aika monena päivänä, tosin ei se ole kuin pieni hetki tähän aikana vuodesta.

   Poista
 2. Meillä aurinko paistoi koko aaton, ihanaa kun maisema säteistä kirkastui. Luntakin tuli ja oli pakkasta, räntää ja vettä, siis melkein kaikenlaista keliä. Ihana kuisti sinulla ja nuo kuurankukat. Minäkään en ole peitellyt viiniköynnöksiäni ja hyvin ovat selvinneet muovihuoneessa talven yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaista keliä on riittänyt, tänään vesi tippui räystäiltä ihan lorottaen. Hyvä kuulla että viiniköynnöksellä on selviytymismahdollisuus, toinen kasvaa avomaalla ja senkin jätin peittelemättä. Jos oppisivat heti selviämään omin voimin.

   Poista
 3. Säät ovat menneet ihan ihmeellisiksi ja vaihtelua on todella paljon, mutta aika suppean lämpötilan puitteissa. Joulupäivän aamuna oli -6 pakkasta ja auringonpaiste. Illalla sitten satoikin taas tuttuun tapaan vettä. Kuten tekee nytkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei vettä tullut mutta plussan puolella oli taas. Vaihtelevaa on niin ettei aamulla tiedä mitä säätä on luvassa.

   Poista
 4. Kauniita kuvioita kuistin ikkunoissa.
  Meillä tuli kans eilen paljon lunta....ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi on kaunista, etenkin kun jää puihin ja pensaisiin.

   Poista
 5. Tuo teidän kuisti on todella kaunis <3 Ihania kuvia. Samaa säiden vaihtelua tänään Ilonan kanssa manailtiin... Outoa aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuisti on kyllä kaunis moniruutuisine ikkunoineen. Säät vaihtelee mutta ei ne parin viikon kovat pakkasjaksotkaan ole kivoja.

   Poista
 6. Energiaremontiksi sitä täällä kutsutaan. Meinaa sitä kivijalan vuoraamista lumella. Vanhoihin, rossipohjaisiin taloihin aina niin odotettu huoltotoimi heti kun lunta vähänkin piisaa. Vaikka villasukathan ne aina on jalassa, mutta huomaa selvästi lattioiden lämpiävän.

  Säissä meillä on aina ensin pientä pakkasta, sitten lumisade tuulen kanssa ja lopulta suojakelit pienellä vesisateella perään. Ja sama kierto uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edullinen energiaremontti :) ja luontoystävällinen. Villasukat saa olla silti jalassa, minulla tällä hetkellä kahdet kun niissä molemmissa alkaa olla jalanpohjat jo vähän haperot.
   Sama kierto säässä tuntuu olevan meilläkin.

   Poista
 7. Meillä on saatu jo kivijalka lumen peittoon, se tekee paljon! Teillä on oikein aurinkokin näyttäytynyt, meillä ei pariin kuukauteen ole pahemmin näkynyt sitä... Mari/Sekasortoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei taideta saada peittoon jos ei tule lunta lisää, pari päivää on ollut plussalla ja maan lumipeite on huvennut silmissä vaikka ei ole satanut vettä. Pienikin pilkahdus aurinkoa tekee hyvää, teillä pohjoisessa joutuu kai vielä odottamaan sitä hetkeä.

   Poista
 8. Minulla on kyllä ihan sama mielikuva: kun on vaikkapa aurinkoista, se kestää vain hujauksen ja yhtäkkiä sataa lunta, mutta sitten se sulaa seuraavassa hetkessä... Toivon, että eteläänkin tulee vielä kunnon talvi, edes hetkeä pidemmäksi ajaksi. Kaunis muuten tuo vati, jota edellisessä postauksessa esittelit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vati on kaunis, sisko tiesi mistä tykkään. Kunnon talvi olisi ihan kiva juttu.

   Poista
 9. Kauniilta näyttää nuo aurinkoiset maisemat, ja ihanalta kuurainen lasiveranta! Täällä tuntuu nyt vaan vetistelevän, voi olisi edes pakkasen puolella:) Mukavaa loppuvuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vetistä on täälläkin nyt, ja ihan hurjan liukasta joka paikassa.

   Poista
 10. Et ole väärässä lainkaan. Kovin nopeaa ja erikoista sään vaihtelua on tämä talvi ollut. Kumisaappaat ovat edelleenkin valmiusasemissa ja käytössä - viimeksi jalassa toissapäivänä kun käytiin Helsingissä.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)