maanantai 18. joulukuuta 2017

Valkoinen jouluviikko

Tällä hetkellä olo ja maisema on sellainen, että luvassa saattaa olla valkoinen joulu. 
 Koristeomenapuu pitää sinnikkäästi kiinni viimeisistä omenoistaan. En ole kiinnittänyt huomiota syökö linnut omenat pois talven mittaan.
 Kuvat on otettu päivän valoisimman hetken kohdalla. Hämärää on, vaikka toisaalta kauniin sinistä. Lumiset puut ovat nyt erityisen kauniit talon taustalla.
 Luminen puutarha nukkuu ruususen unta. Maisema on petolliset talvinen. Tuonne alapihalle kun menee kävelemään niin lumen alta tirskahtaa heti esiin märkää mutaa. Maa ei ole vielä jäässä vaan umpimärkää lumen alla. Kasveille se voi olla kohtalokasta, ehkä lumi kuitenkin myös suojaa.
 Arboretumissa on kuivempaa. Talvella näkee paremmin minne on istutettu mitäkin. Ja samalla huomaa sen että parissa vuodessa taimet ovat saaneet kivasti lisää kokoa. Ehkä täällä olla viiden vuoden päästä jo miehen mitoissa. On muuten yhdenlaista talven kauneutta kun taivas ja maa ovat samanväriset.
Jalo ei oikein lumesta perusta. Käy pikaisesti pihalla eli lymyilee auton alla tai huseeraa liiterissä. ja sitten nopeasti sisälle ettei tassut kylmene liikaa. En minäkään täysin ole lumen ystävä mutta on lumella monta hyvää puolta. Kaunistaa maisemaa, suojaa taimia ja kasattuna talon kivijalkaa vasten pitää talon lämpimämpänä. Ja tuo hitusen joulumieltä pimeyden keskelle.

20 kommenttia:

 1. Lumi tuo valoa,kun muuten niin pimeää.Mutta onneksi kuun lopussa päivä alkaa pitenemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta alkaa valo lisääntyä, vähän kerrallaan mutta kuitenkin lisääntymään päin.

   Poista
 2. Komppaan Jaloa. Talvi on syvältä... No, tällä viikolla alkavat taas päivät pidentyä. Jes!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat osaavat nauttia, kesällä ulkoillaan ja talvi vietetään uunin pankolla. Minä voisin tehdä samoin.

   Poista
 3. Onpa vakoista! Tai harmaata... on niin hämärää. Kaipa se tästä kohta, nyt ei enää paljoa päivä lyhene, jos se nyt sitten yhtään lohduttaa, pohjalukemissa ollaan :-D
  Voi Jaloa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi kun tuli niin harmaa ja valkoinen on yleisvärit. Ehkä kuitenkin parempi kuin musta ja harmaa. Pohjalukemissa todellakin!

   Poista
 4. Beautiful winter photos !!
  Merry Christmas !

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Sininen hetki oli viikonloppuna päivän valoisin hetki.

   Poista
 6. Lumesta tykkään kyllä, koska se tuo valon ja suojaa kasvit. Ja kuuluu talveen. Onneksi täällä pohjoisessa on vielä lumiset talvet, jossa lumi narisee jalan alla. Jos kerran pitää talvi olla, niin olkoon se luminen! Kauniit on maisemat teilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkaslumen narina kävellessä on lapsuuden muistoja. Nyt vaikka on lunta niin on ollut aika lämmintä, vain pari pakkasastetta.

   Poista
 7. Vähäsen kadehdittaa, että teillä on siellä valkoinen joulu! Mutta näyttää kyllä niin ihanalta tuo teidän pihapiiri lumisenakin. Aitta ja talvinen puutarha on tunnelmallinen yhdistelmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan lumista on ja toivottavasti pysyy koko viikon. Täällä tuntuu ihan hassulta jos on lumeton talvi.

   Poista
 8. Kyllä minä lumesta pidän paljon. On valoisampaa ja puhtaamman näköistä. Ja kasvit tykkää. Liukasta on täällä ollut, mutta piikkikengät pelastaa. Jännää joulun odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi liukasta on ollut, kieli keskellä saa kulkea vaikka katuja on hiekoitettu.

   Poista
 9. Mieluummin valkoista lunta, kuin roiskuvaa kuravettä ja pimeyttä. Hiukan taas hirvittää, mitä nämä vesisateet ja pienet jäätymiset kasveille aiheuttavat.
  Juuso ei tykkää enää laisinkaan lumesta. Se kiertää talon ja palaa sohvalle lämmittelemään. Liiterissä Juusokin varmasti tykkäisi tarkkailla hiiritilannetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liiteri on hyvää myyrämaastoa. Ja lintujen ruokapaikan lähellä kytätään tirppapaistia. Kurakelit ja loska ei ole kivaa, mieluummin valkoista ja pientä pakkasta.

   Poista

Kiitos kommenteista :)