lauantai 16. joulukuuta 2017

Amarylliksia ja hyasintteja

Minun joulukukkani on amaryllis ja hyasintti. No jouluruusun voi lisätä mukaan, mutta sen kanssa en oikein ole sinut, tai kukka ei ole minun hoidon kanssa sinut, jouluruusut nuupahtavat käsissäni ennätysnopeasti.
 Sain lahjaksi lahjakortin kukkakauppaan. En miettinyt hetkeäkään mitä valitsen. Tietysti vaaleanpunaisen amarylliksen leikkona.
 Saksalaisesta kaupasta löytyi kaveriksi korallinpunainen amaryllis, nyt vähän harmittaa etten ottanut tuohon kolmattakin.
 Lahjakortti riitti myös ruukkuamaryllikseen. Se tuskin ehtii kukkia jouluksi, on sitten iloa kukista joulun jälkeenkin. Hyasinttien kanssa on sama juttu. Nämä ovat marketista ostetut ja ärsyttävästi niissä ei ollut mitään ilmoitusta kukan väristä, ostamani arvuutin vaaleanpunaisiksi. Annoin hyasinttien olla omassa muovipurkissaan, siirsin sen vain vintiltä löytyneeseen päreruukkuun. Amarylliksen ruukun olen ostanut joskus Lahden sataman kirppikseltä.

Taustalla Iines päivittelee lumen tuloa. Kissojen mielestä saisi jo riittää.
Joulun kukat ovat nyt sitten tässä ellei tule yllätyksenä lisää lahjaksi. Tai voi olla että amaryllisiä ostan vielä leikkona yhden tai kahden, ovat aika kestäviä maljakossa ja kauniita sellaisenaan vaikka nyt niiden mukana tulikin vihreää.

16 kommenttia:

 1. Minäkin tykkään amarylliksestä sekä hyansintistä, siinä on mukava jouluinen tuoksu.
  Kaunis asetelma piirongin päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus muinoin en voinut sietää hyasintin tuoksua, ehkä hajuaisti on laimentunut iän myötä sillä tuntuu ettei hyasintit enää tuoksu niin kuin ennen. Minun onni sillä nyt voi laittaa hyasintteja kotiin.

   Poista
 2. Olen tänä vuonna vasta törmännyt siihen, että amarylliksiä käytetään leikkokukkina. Amaryllikset on kyllä ihania <3 Kauniita joulukukkia Sinulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kauniita leikkoina, Saksassa niitä myytiin ihan pilkkahintaan, olisin voinut täyttää matkalaukun amarylliksilla.

   Poista
 3. Kauniit amaryllikset.Amaryllis on minunkin joulukukkani. Mieluusti valkoisena ja kerrottukukkaisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisetkin amaryllikset on upeita, kerrotut etenkin.

   Poista
 4. Ihanat!! Olen myös samoilla linjoilla, amaryllikset ja hyasintit ♥ Lidlistä leikkoamaryllikset? Siellä on niin hyvät ja edulliset. Onnellista joulunaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lidlistä ostin tuon korallisen leikkoamarylliksen. Ovat kestäneet sieltä ostettuina yhtä kauan kuin kukkakaupan vastaavat.

   Poista
 5. Minäkin ostin tänä vuonna hyasintit vaikka Kimmo on niille kovin allerginen. Siirrän ne kuistille heti kun avautuvat, mikä näyttäisi tapahtuvan tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ostin vähän turhan nuppuisena, ajattelin että ehtii jouluksi mutta ei taida ehtiä. Jos haju käy liian voimakkaaksi niin meillä siirtyy lasikuistille, se ei mene pakkaselle niin nopeasti kuin ulkoilma.

   Poista
 6. Samoilla kukkavalintalinjoilla ollaan myös täälläkin! Hyasintti kuuluu tuoksua antamaan ja amaryllis on vaan niin upea.. sinä oletkin onnekas, kun sait tuollaisen lahjakorttilahjan! Minä kyllä täyttäisin kotini joulukukkasilla, jos vain raaskisin, mukaan mahtuisi myös atsalea ja punaiset leikkoruusut, -neilikat ja tulppaanit - ainakin:) Eikä joulutähtikään olisi poissuljettu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjakortti kukkakauppana on oiva lahjavalinta. Jokainen saa mieleistään. Neilikat on minustakin ihania ja kukkakaupassa katselin rinnaikkain valkoisia ja joulunpunaisia tulppaaneja, ei hullumpia nekään.

   Poista
 7. Lahjakortti kukkakauppaan on erinomainen idea, jollaiselle olisi ollut tänään paikkansa, kun vein ystävälleni joulukukan. Hän rakastaa kukkia (kukapa ei) ja joulukukan lisäksi olisin voinut viedä lahjakortin, sillä hänellä on uutena vuotena synttärit. No, laitetaan idea korvan taakse vastaisen varalle.
  Amaryllikset ja hyasintit ovat minunkin mielijoulukukkiani. Kaksi amaa olen jo itselleni ostanut ja kolmannen saan ehkä äidiltä. Leikkoamaryllikset näyttävät kylkeen itsensä voimalla läpi, sillä kukkakaupassa oli jos jonkinlaisia leikkoamaryllisasetelmia pelkkien amaryllisten lisäksi. Vain yhden kukan ostamisen teki helpoksi se, että kaikki asetelmat ja muut joulukukat olivat hurjan kalliita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjakortti oli kiva lahja. Mutta kallista on kukkakaupassa, toki pienikin kukka tai yksittäinen on kiva viedä kotiin tai lahjaksi.

   Poista
 8. Kyllä amaryllis on kaunis mutta itse ostan sipulin kanssa sillä silloin sillä on mahdollisuus jatkaa elämäänsä ja kukkivat joskus sitten yleensä uudestaankin. Etupäässä suosin sinttejä kun ne voi sitten haudata puutarhaan jatkamaan eloaan. Kesällä saattaa löytää yllätyksenä kukkivan joulusintin😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyasintteja olen haudannut puutarhaan keväällä mutta aika huonosti nousevat, liian märkä maa meillä. Mutta joka vuosi pitää yrittää uudestaan kun koskaan ei voi tietää josko nyt onnistaa.
   Amarylliksen uudelleen kukkimaan saava on taitava, minulta ei sekään oikein onnistu.

   Poista

Kiitos kommenteista :)