sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Suomi 100 väreissä

Joulukuusemme koristeiden väritys on tänä vuonna kovin trendikäs. Sinistä, valkoista ja hopeaa, satavuotiaan Suomen värit. Yleensä kuusemme ei seuraa trendejä, värit koristeissa ovat aina samat, sinistä, valkoista ja hopeaa. Olen keräillyt sen värisiä koristeita jo melkein 20 vuotta. Tällä hetkellä etsin lisää sinisiä lasipalloja, niitä ei tahdo löytyä mistään.  Pallot lasisina ovat ehdoton vaatimus, muovisia en huoli.
 Kuusi on harvennustaimi omasta metsästä. Toispuoleinen ja vähän vänkkyrä, ei siis tukiksi kasvamaan kelpaava mutta joulukuuseksi loistava valinta.
 Koristeluapuna olivat molemmat kotona asuvat lapset, kuuseen laitettiin kaikki koristeet mitä koristelaatikosta löytyi. Sekin jokavuotinen perinne.
 Kuten myös suklaapallot joita saa syödä luvan kanssa joulun aikaan jälkiruuaksi. Smarties-pallot on laitettu kuuseen ihan mummin mussukka varten, ovat hänen lempikarkkejaan. Ja väriltään sopivat muuhun koristeluun, yksi valintasyy sekin.
Omat lapset ovat jo niin isoja että lahjat saattavat ilmestyä kuusen alle jo ennen aattoa. Viime vuonna teimme samoin ja siinähän kävi niin että Kaapo viimeisen joulunsa kunniaksi söi kuusen alta pari suklaata sisältävää pakettia. Nyt asiaa voi jo muistella nauraen. Vuosi sitten kun yöllä heräsin suklaan syömiseen ja paketin repimisen ääniin ei naurattanut yhtään. Tänä vuonna vastaavia kommelluksia ei toivottavasti synny.

Joko teillä on kuusi koristeltuna?

14 kommenttia:

 1. Ihana kuusi, just sopivan vänkyrä ja täynnä koristeita. Kuusessahan pätee sanonta More is more! Meillä on pienehkö reilun metrin mittainen kuusi, jonka pelastin frisbeegolf radalta kaadettuna. Koristeina on sekalainen seurakunta käsillä olleita koristeita... Hieno on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koristeita on oltava paljon, mitä enemmän sitä parempi. Ei ehkä kuitenkaan niin että ei näy kuusta koristeiden takaa. Pelastettu kuusi kuulostaa hyvältä ratkaisulta etenkin luonnon kannalta.

   Poista
 2. Voi kun on kaunis ja mielestäni todella tuuhea, täydellinen kuusi! Ja kyllä on trendikkäät värit :). Minullakin on vain muutama väri, jotka kelpuutan. Oikeastaan värillä sinänsä ei ole väliä, kunhan eri värejä ei ole liikaa ja päävärin haluan olevan aina valkoinen. Kaverina on myös lasipalloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvinaisen tuuhea kuusi omassa metsässä kasvaneeksi tuo onkin, on tainnut kasvaa isompien varjossa. Liian paljon värejä ei minustakaan ole kiva, valkoiseen on hyvä yhdistää muita värejä.

   Poista
 3. Tarpeeksi kauan kun odottaa mitä tahansa, niin aina joskus päätyy trendin harjalle. Kuusenne on kaunis, ja toki trendikästä on myös hyötykäyttää muuten hylkyyn menevä kuusi koristetarkoituksiin. Se on todella kaunis juuri joulukuusena.

  Meillä kuusi tulee sisään perinteisesti vasta aaton aattona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran 20 vuodessa voi olla trendien aallon harjalla :D Meillä kuuset on aina sellaisia jotka on pakko kaataa muutenkin. On saatu lahjaksi ojan pohjan kaatoja ja omasta metsästä harvennettu kasvatukseen kelpaamattomia.
   Meille tuli ennen vanhaan kuusi vasta aaton aattona, vähän perhe nurisi kun halusin muuttaa käytäntöä, joulu tuntuu nyt pidemmältä kun kuusi tulee aikaisemmin. Minulle kuusi on todella tärkeä joulukoriste.

   Poista
 4. Kaunis kuusi koristeineen.
  Joinain vuosina olen suunnitellut koristavani kuusen vain jollain tietyllä värillä. Kun sitten kannan kuusenkoristeet kellarista sisälle ja alan niitä kuuseen ripustamaan, en raaskikaan jättää rakkaiksi tulleita hiluja laatikkoon ja niin sitten lopulta huomaan kuusen olevan yhtä "koristeellinen" ja värikäs kuin aina ennenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on yksittäisiä koristeita muun värisinä. On ystäviltä lahjaksi saatuja ja lasten tekemiä. Kaikki rakkaita ja ne on oltava kuusessa aina. Toisaalta sellainen kaikkien värien kuusikin on kaunis.

   Poista
 5. Onpa kaunis ja ajankohtaan hyvin sopiva kuusi. Meillä kuusi (muovi) koristellaan torstaina. Siitä sitten alkaa joulun aika. - Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna kuusi oli harva kuin mikä, nyt on sitten toinen äärilaita. Se on vähän sattumaa minkälainen kuusi löytyy.

   Poista
 6. Onpa tuuhea kuusi metsäkuuseksi! Meidän on paljon honkelompi, on juuri kuivumassa, huomenna pääsemme koristelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna meillä oli harva kuin mikä, nyt on kyllä kauniimpi. Kuusen koristelu on näin aikuisenakin kivaa puuhaa.

   Poista
 7. Oi, teillon jo kuusi koristeltunaki ja hianosti teemavuatehen sopivin färiin. Meillon kuusi viälä mettäs. Meillä kuusi tuarahan sisälle yleensä vasta aatonaattona. Färit on kans yksinkertaaset - punaasta ja kultaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään tykkään että kuusi tuodaan joulua edeltävänä viikonloppuna sisälle taloon. Aattona ja edeltävänä päivänä on niin paljon muutakin että kuusipuuhat tekee ajoissa mieluummin. Ja onhan kuusi kiva olla jo nyt, tulee joulusta muka pidempi. Kulta ja punainen on myös hienot värit koristeissa.

   Poista

Kiitos kommenteista :)