sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Oma joululahja

Pitkään, useita vuosia sain etsiä ennen kuin löysin omaa silmää miellyttävät seimihahmot. Piti matkustaa Berliinin joulutorien valikoiman äärelle. Ja siellä iski runsaudenpula, taitaa seimi olla saksalaisille tärkeä koriste sillä erilaisia oli kymmeniä. Oli yksinkertaisia puisia hahmoja ja keraamisia koukeroita. Minun valinta on tässä:
 Pienet keraamiset hahmot ovat suloiset. Torilla oli myynnissä myös rakennuksia mutta päätin hankkia vain hahmot. Nuorin poika teki minulle tallin ja alustan. Tallin katto irvistää vielä vähän, se piti liimata paikoilleen mutta kuumaliimapistoolini päätti jäädä eläkkeelle juuri tänään. Sammaleet ja talli on liimattu paikoilleen puuliimalla, muiden rekvisiittojen kanssa pitää odottaa uuden liimausvälineen hankintaa.
 Hahmojen valinnassa oli tärkeää että saan kerralla koko setin, eläimet, pyhän perheen, enkelin ja tietäjät.
 Kolmea itämaan tietäjä varten pitää vielä kiinnittää tähti tallin katolle. Senkin taidan tehdä itse jos valmista kivaa ei löydy.
Kun sain seimeni salin senkin päälle niin tuli tunne että muita joulukoristeita ei tarvitse. Jos talossa asuisi vain minä, niin näin olisikin. Taidan kuitenkin kaivella koristelaatikon esiin ja laitella jotain muutakin paikoilleen lasten iloksi.

24 kommenttia:

 1. Lapsia varten joumukoristeita ainakin meillä laitetaan esille.Kaivan joka vuosi esiin myös jo aikuisten lasten omat jouluaskartelut.Ne vain ovat niin ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki lasten tekemät koristeet pitää ehdottomasti laittaa esille. Ja joulukuusi meille tulee joka vuosi, sitä jo odotan. Mies lupaili että viikon päästä saisi kuusen.

   Poista
 2. Ihana seimi! Minäkin ihastuin jo vuosia sitten Saksassa puisiin seimikynttelikköihin ja ostin pari lahjaksi. Ite jäin ilman ja kauan etsin sitä, mutta viime joulun alla löysin sellaisen Prahan joulutorilta. Meiltä ei oikeastaan tonttuja löydy kotoa, enkeleitä sitäkin enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puisia seimikynttelikköjä oli paljon, todella kauniita mutta minua pelottaisi pitää elävää tulta sellaisessa. Toisaalta käyhän siihen vaikka led-kynttilä. Suomessa ei seimi ole samassa asemassa kuin Keski-Euroopassa.

   Poista
 3. Voi miten onkin kaunis seimi. Nyt kun meillä on jo viisi lastenlasta on entistä mukavampaa koristella kotia jouluiseksi.
  Hyvää toista adventtisunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsenlapsia varten pitää laittaa joulua, siirtää perinteitä eteenpäin. Mukavaa sunnuntai-iltaa.

   Poista
 4. Kaunis seimi! Minä tajusin vasta pari viikkoa sitten, että meidänkin koti tarvitsisi ehdottomasti kauniin seimiasetelman. Netistä olen vaihtoehtoja selaillut, muttei oikein tunnu sopivaa löytyvän. Kiireellä en halua sitä kuitenkaan ostaa, vaan sen pitää olla juuri meille sopiva. Jaksan kyllä odottaa useamman vuoden sen löytymistä. Saa nähdä, pitääkö lähteä Keski-Eurooppaan saakka, vai saisimmeko omamme vaikka tilaamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seimi sopii niin hyvin vanhaan taloon, siis teillekin. Kiireellä en halunnut minäkään ostaan, tilaamalla luulen että löytyy myös.

   Poista
 5. Kaunis seimiasetelma! Näitä on vaikea löytää täältä Suomesta. Ostin joskus lahjatavaraliikkeestä kummilapselle laadukkaan puisen seimiasetelman, joka kesti leikkimistä, mutta nyt en ole löytänyt vastaavanlaista enää, kun olen etsinyt sellaista omille lapsille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa on ihmeen vähän kotiin hankittavia koristeseimiä, luulen että markkinoita olisi.

   Poista
 6. Todella kaunis! <3
  Seimi kuuluu minunkin lempparijoulukoristeisiin. Minäkin etsin sopivaa pitkään, kunnes löysin sen vuosia sitten Vääksystä, Lauran kaupasta. Ulkomailla ja varsinkin Etelä-Euroopassa valikoima on mahtava. Ostin pari vuotta sitten äidilleni Espanjasta kauniin seimen. Siellä valikoima oli uskomaton ihan torikojuissa. Näin siellä kokonaisia kyliä rakennettuna, Beetlehemin malliin.
  Ihana, kun löysit oman seimesi. Sen kauneus kestää aikaa ja on varmasti vielä vuosien saatossa lempikoristeesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauran kaupasta en ole tajunnut katsoa! Pikkuliikkeistä voi tehdä löytöjä. Ja Espanjassa on katolilaisena maana varmasti valikoimaa. Seimi on jo nyt lempikoriste :)

   Poista
 7. Upeita <3
  Ja tallirakennus on hieno, sen karuus korostaa tapahtuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talli ei saa olla liian siisti, tuskin oli alkuperäinenkään sellainen.

   Poista
 8. Kaunis seimi.Meillä oli joskus pojan tarhassa tekemä. Se on kärsinyt tosi paljon vuosien saatossa koska kaikki hahmot on paperia. Minulla on sinulle haaste blogissani jos käyt kurkkaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saksassa hauskimmat seimihahmot olivat pyyhekumit, olisi pitänyt ottaa kuva niistä tai ostaa, jotain minuun vetoavaa niissä oli. Kiitos haasteesta.

   Poista
 9. Oletpa löytänyt kauniit hahmot. Pitäisikin etsiä joulukoristeita vähän esille täälläkin, vaikka tuntuukin hassulta koristella keskeneräisiä paikkoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahmot on kauniit, toinen vaihtoehto olisi olleet puiset yksinkertaiset mutta ne maksoivat liikaa minun budjetille. Keskeneräistäkin voi koristella, ehdottomasti.

   Poista
 10. Niin kaunis seimi ja kauniit hahmot❤️ Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 11. Voi miten suloinen seimi. Minä myös pidän seimiasetelmista ja tapaan rakennella niitä muutamankin. Tänä jouluna taitaa jäädä väliin muiden touhujen vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka vuosi ei ehdi kaikkea, minullakin on tänä vuonna vähemmän joulua kuin yleensä.

   Poista

Kiitos kommenteista :)