torstai 24. elokuuta 2017

Alehankintoja + syyskukkijoita

Tänä vuonna olen hankkinut uusi kasveja todella vähän. Syy on ollut yksinkertainen, ajanpuute. En ole malttanut lähteä kotoa pois ja töiden jälkeen on hurja kiire kotiin. Jotain olen kuitenkin hankkinut. Kävin tankkaamassa auton ja samalla eksyin puutarhan poistomyyntiin.

Mukaan lähti harisoninruusu "Paimio". Siitä en napannut kuvaa kun on jo kukkinut. Istutin ruusun arboretumiin, verivaahteran kylkeen. Ajattelin että ruusun kauniit vaaleanpunaiset kukat sopii hyvin vaahteran punaisiin lehtiin.
 Toinen hankinta oli ruusuherukka. Yksi ruusuherukka minulla on mutta se taitaa kasvaa liian varjossa koska ei ole vielä kertaakaan kukkinut. Nyt ostin taimia kaksi kun halvalla sai, molemmat ovat arboretumissa ja täydessä auringossa. Ehkä nyt saan kukintaa jos vain kestävät talvet.
 Pihassa on syyskukkijoiden juhlaa. Syysvuokko näyttää kaiken kauneutensa mustilanhortensian edessä, taustanaan punaiset tiikerililjat. Tämä kolmikko on suuri suosikkini puutarhan näkymistä.
 Nuppuja on paljon, syysvuokon jos saa viihtymään niin sen hankinta kannattaa. Kukinta kestää viikkoja.
 Syys-alkuisista kasveista myös syysleimu on juuri nyt parhaassa kukassa. Leimu kukkii todella hyvin siihen nähden että se paleltui lähes täydellisesti toissa talvena. Reunassa kasvava tiikerililja sen sijaan kukkii tänä vuonna niukasti. Saman tekee oikeassa reunassa näkyvä ukonhattu. Niin tykkäisin nähdä nämä kaikki kolme tuuheina kasvustoina yhtäaikaa kukkien.
 Syysleimu on puhtaan valkoinen. Alkuperä on täällä Arvilassa vaikkakin olen siirtänyt leimun pois alkuperäiseltä paikaltaan.
 Toinen syysleimu on tuliainen Virosta. Ihanan ärtsyn pinkki, sopii niin hyvin syksyyn ja sinipiikkiputken kainaloon.
Hän ei ole syyskukkija mutta on ilmiselvästi rakastunut vaaleanpunaiseen kuten minäkin. Oli ihan pökerryksissä ruiskukan varressa. Hieman avitin jotta pääsi kohteeseensa eli itse kukintoon.
Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä on syyshortensia "Grandiflora". Minusta syyshortensia on melkeinpä kauneimmillaan ennen täyttä kukintaa. Juuri tuollaisena kun osa kukista on vielä nuppuja ja osa auki.

Kasvihankintoja saatan tehdä viikonloppuna. Lauantaina on Mustilan taimipäivä, siellä tavataan.

21 kommenttia:

 1. On kyllä namu yhyristelmä, vuakko ja kumppanit. Syysvuakot on hianoja, mullaki oli, mutta tappotalavi korias kaikki. Sulla näyttää voivan toooosi hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvan yksilö voi hyvin, ostin alesta toisen, saa nähdä miten se menestyy.

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia, niin kauniita <3 Olipa kaunis kuva Grandiflorasta. Juuri tällä viikolla hankin niitä 4 kpl.tta. Kiva nähdä, että ovat noin suloisia kukkiessaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grandiflora on hyvä kukkija, minun pensas teki kukkia jo todella pienenä. Hortensiat on kaikki kauniita mutta syyshortensiat erityisesti.

   Poista
 3. Ihana väriyhdistelmä tuo leimun ja sinipiikkiputken yhdistelmä. Syyshortensian kukinto on todella kiehtova, kaunis kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sihiharmaa ja pinkki toimii hyvin puutarhassa, ei ehkä muuten :D

   Poista
 4. Upeita syyskukkijoita siellä Arvilassa. En olekaan osannut yhdistää tuota syysvuokkoa ja hortensiaa. Se onkin näyttävä parivaljakko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hortensia yrittää vähän kasvaa vuokon päälle, keväällä pitää karsia sen suunnan oksia. Hortensiat ei onneksi ole leikkaamisesta moksiskaan.

   Poista
 5. Syysvuokko on minulle outo kukka, näyttää kauniilta. Puutarhojen poistoista saa edullisia perennoita kunhan malttaa valita parhaimmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olisi hyvä aika tehdä alehankintoja, aikaa ja suunnitelmia vain pitäisi olla enemmän.

   Poista
 6. Mä tykkään leimukukista ihan mahdottomasti. Ostin alku kesästä pari tainta. Nyt ne kukkivat, ovat v.punaisia hyvin samanvärisiä kuin sinun.
  Taidan ostaa niitä lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään leimuista, lisää pitäisi laittaa niitäkin.

   Poista
 7. Ihanaa kukintaa! Härmä on iskenyt meidän leimuihin oikein kunnolla. Niisk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei. Leimut on kai aika arkoja härmälle, etenkin näin sateisena kesänä.

   Poista
 8. Kerrassaan ihanaa ja kaunista kukintaa.

  VastaaPoista
 9. Ihania syyskukkijoita! Syysvuokkoa olen istuttanut monta kertaa ja aina ne kuolevat. Taas tänä kesänä yhden istutin. Tänään löysin yllätyksen, sillä kaksi kesää sitten istutettu syysvuokkoa on tehnyt nuppuja. Siis se on kesän aikana kasvanut ihan huomaamatta ja tarjoaa ensimmäisen syysvuokkokukinnan meidän pihassa. Olen aika imarreltu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syysvuokot voi yllättää. Minäkin ostin yhden taimen alesta ja nyt pohdin sille optimaalista paikkaa arboretumissa, ruusun vieressä voisi olla kiva mutta ruusu saattaa levitä liikaa vuokon päälle.
   Onnittelut oman syysvuokkosi kukinnasta!

   Poista
 10. Ostin kesällä kommeassa kukassa olevan syysvuokon, mutta pikkuhiljaa se nuutui, epäilen, etti sitä nähdä enää ensi kesänä... Mutta on se ihana1 Samoin syyshortensiat, mahdottoman kauniita ja leimuista piti tehdä ihan erikseen oma juttu, kun kukkivat niin kovasti! Nuo tummat tiikerililjat sopivat niin hyvin valkoisten rinnalle!

  VastaaPoista
 11. Voi miten kauniita ja upeita kukkia😍 Pidän kovasti noista syysleimuista..Kaunista elokuun jatkoa sinne:)

  VastaaPoista
 12. Tuo syysvuokko on ihana. Ajanpuute on tuttu juttu. Minulla se ajanpuute on elokuun vitsauksena.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)