maanantai 8. toukokuuta 2017

Ulko- ja sisätöiden yhteensovittaminen

Tällä hetkellä kärsin aikapulaa. Pitäisi valmistella pojan valmistujaisjuhlia eli siivota taloa, pitäisi tehdä puutarhatöitä ja työssäkin on käytävä. Hetken asiaa stressasin, sitten lopetin. Nyt viileällä säällä hoidan sisähommat, samoin sateella. Tänään silitin 10 pestyä verhoa ja ripustin ne paikoilleen. Sunnuntaina pesin ne ikkunat joista oli pessyt verhot. Osa huoneista on hyvällä mallilla, seinät on pyyhitty kuivalla mopilla, valaisimet putsattu ja muita kerran vuoteen tehtäviä siivouksia on tehty. Kun tekee vähän kerralla useana eri päivänä huomaakin että valmista tulee.
 Säille ei voi mitään. Puutarhassa ollaan noin kolme viikkoa jäljessä viime vuodesta. Postauksen kaikki kuvat on otettu vuosi sitten 8.-10.5. Pikkaisen luotan siihen että juhlien aikaan kukkisi joitain tulppaaneja tai narsisseja. Ja jos ei kuki niin vihreää ainakin on ja siivotut kukkapenkit.
 Sääennuste lupaa viikonlopusta lämpenevää. Silloin on taas puutarha vuoro. Ajatuksena on kylvää kasvimaa, tomaatteja tuskin saa vielä kasvihuoneeseen. Samoin haluaisin lasikuistilla majailevat taimet maahan. Türin matka on tulossa vajaan kahden viikon päästä ja se tietää lisää taimia. Nekin pitäisi ehtiä istuttaa, mutta jos jäävät juhlien jälkeen niin ei haittaa, taimet säilyvät kyllä.
 Osassa koivuja on jo suuret nuput, kunhan lämmintä saadaan on koivut varmasti jo hiirenkorvilla. Nurmikko osittaa selvää vihertymistä ja syreenit sanovat kohta poks ja ovat lehdessä.
Eli tänä vuonna viileä sää ei minua haittaa. Ei harmita niin paljoa tehdä töitä talossa sisällä. Siivous kun ei muutenkaan ole mitään lempipuuhaani. Ja juhlat tulevat, oli meillä minun silmissä valmista tai ei. Sitä ei muista juhlien järjestäjänä että kun menee jonkun kotiin juhliin niin eipä sitä tule katsottua miten on siivottu, roikkuuko jossain hämähäkin seittejä tai voiko lattiasta peilata itseään.

Ja toisaalta miten mukava tämä hidas kevät onkaan, kaikki ihanuus on vielä edessä. Nautitaan!

21 kommenttia:

 1. Totta. Lähes kaikki kukkaset ovat vielä edessä kukinnallaan.

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti kukat kukkivat teillä sopivasti valmistujaisjuhlien aikaan.
  Nyt eivät sisätyöt tosiaan harmita, kun ulos ei tee pahemmin mieli mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, ja jos ei kuki niin ei sille voi mitään. Saa nähdä uskallanko laittaa patoihin edes kesäkukkia.

   Poista
 3. Tunnit loppuvat helposti kesken kun pitäisi touhuta siellä ja täällä :) Mutta uskon että juhlat ovat onnistuneet vaikkei niitä kaikkein perimmäisiä nurkkia olisikaan siivottu, ihmiset ovat tärkeämpiä kuitenkin, eikö? Ja hyvällä tuurilla kevään kukkaloisto on parhaimmillaan juuri juhlien aikaan, pidetään peukkuja!
  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmiset ovat tärkeimmät mutta kun kerran vuodessa tekee paremman siivouksen niin nyt siihen on hyvä aika. Kesällä on toisetkin tärkeät juhlat tässä talossa, on samalla siivous niitäkin varten.

   Poista
 4. Komia sipulikukkapenkki tuas kivijalaan viäres. Ny onki erinomaaset säät teherä sisähommia. Torennäköösesti juhulien aikahan on kaikki maharolliset ryäpsähtäny kukkaha yhtäaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivijalan vierus on just paras kukkasipuleille, se on kesällä rutikuiva eikä siinä kasva myöhemmin kuin harmaamalvikki joka osaa tehdä pitkän paalujuuren riittävän syvälle. Tulppaanit taas tykkäävät että koko kesän on kuivaa.

   Poista
 5. Aika lailla ollaan tosiaan viime vuotta jäljessä. Ylen mukaan näin kylmiä keväitä on kaksi sadassa vuodessa. Joten täytynee ottaa tämä kevät jonkinlaisena historiallisena oikkuna. Sinun kannaltasi siinä mielessä hyvä, että tuleepa siivoukset ja juhlavalmistelut hoidettua ilman huonoa omaatuntoa pihatöiden viivästymisestä. Ja kuten sanoit, hidas kevät pitkittää nautintoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, vain kaksi sadassa vuodessa. No ei ihme että tuntuu olevan kevät myöhässä. Tosin juuri oivallinen kevät juhlasiivoukselle.

   Poista
 6. Puutarha elää huhtikuuta, pieniä muutoksia näkyy toki kasveissa. Jotenkin jo naurattaa oma puutarha. Pitää kuvitella kaikki: tässä pitäisi kukkia narsissit ja tässä tulppaanit. Viime vuonna olikin hämmentävän lämmin toukokuun alku. Nyt on hämmentävän kylmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna puutarha on ollut samassa vaiheessa noin 19.-21. huhtikuuta kun katselen vanhoja valokuvia. Tänään oli todella kylmä päivä, taloakin pitää lämmittää ihan urakalla.

   Poista
 7. Kun juhlat on tiedossa, jaksaa puuhailla ihan erilaisella innolla. Minunkin ikkunat odottavat pesua, mutta pilvisellä säällä olen kyllä niin saamaton. Ainakin näin, kun ei ole mikään motivoimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonan en pessyt ikkunoita lainkaan, tuli lämmin kevät ajoissa :D Ja sen kyllä huomasi ikkunoista. Juhlat on hyvä motivaattori.

   Poista
 8. Meillä on kans ylioppilasjuhlat tulossa, mutta talven aikana ehdittiin rempata pinnat talosta. Ei ne parissa kuukaudessa ole ehtineet kummoisesti likaantua. Ja samalla tuli perussiivottuakin. Eli kunhan kelit lämpenee, niin johan pihalla askaroidaan. Toiveena olisi sen verran lämmintä, että juhlisikin ulkona. Taitaa olla ylioptimistinen odotus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remontin jälkeen tuleekin siivottua ja minä päätin että tämä isompi siivous saa riittää myös heinäkuun juhliin. Ja tietenkin toiveissa on hyvä sää mutta en myöskään kovasti luota siihen.

   Poista
 9. Minulla on samanlainen valkoinen tarhakylmänkukka. Türin kukkamessuilla" tavataan ". Mukava nähdä miten siellä on kevät koetellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista nähdä miten kevät on edennyt etelämpänä. Viime vuonna puhuivat että talvivaurioista oli kärsitty sielläkin.

   Poista
 10. Tutun näköinen kivijalka, ihan kuin meiltä (maalta). Minut tuo kylmä ilma on aika lailla lamannuttanut, istun vain sisällä, katson telkkaria ja kudon sukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivijalka on hieno, sellaisen olemassaolo oli aikoinaan yksi tärkeimmistä vaatimuksista talolle jota etsimme kodiksemme. Ja hyvä paikka se on sipulikasveille. Ei pihalle ole ollut nyt mitään asiaa.

   Poista
 11. Minulla on tänä keväänä samanlainen aikapula. Kaikkea ei pysty hoitamaan, joten olen todennut että sillä mennään. Puutarhaan on kuitenkin mahdollisuuksien mukaan päästävä. Tsemppiä kiireiseen aikaan!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)