lauantai 6. toukokuuta 2017

Anemone blanda "White Splendour"

Ostin viime syksynä koemielessä pussin balkaninvuokon sipuleita. Istutin sipulit talon edustalle ajatuksella että ei sieltä kuitenkaan mitään nouse. Tällä viikolla ihmettelin yhtenä päivänä, että mitäs sieltä kukkapenkistä nousee, eihän siihen mitään vuokkoja ole laitettu. Niin lyhyt on muisti, onneksi oli osto- ja istutustiedot tallessa. Balkaninvuokkohan se sieltä nousi.
 anemone blanda "White Splendour"
 Tämän nimeä en ikinä muista. Onko kevätkaihonkukka vai mikä? Kukassa on kuitenkin vaikkakin vähän pölyisenä kalkkihunnun alla. Odotan pientä sadetta joka huuhtoisi kalkin maahan. Rahan säästön takia käytän aina jauhemaista kalkkia vaikka se ei levitykään ihan niin nätisti kuin rakeinen kalkki.
 Kevättähdet, nämä suloiset vaaleanpunaiset ovat avanneet kukkansa. Istutin kaikki sipulit hajalleen koristeomenapuun alle. Toiveena on nopea lisääntyminen kunnon mättäiksi.
Kasvimaa on enää siemeniä vailla. Taidan kuitenkin malttaa odotella vielä hetken, sen verran kylmää säätä on lähestymässä näitä seutuja. Muistelisin että harsot eivät riitä vaan uusien osto olisi edessä. Ja ennen kuin ehdin niitä ostamaan niin voi mennä monta päivää

Illan puuhana oli kantata arboretum ykkösen kaikki istutusalueet. Sain homman tehtyä. Loppumetreillä piti ihan pysähtyä kuulenko oikein. Ja kyllä vain kuulin. Metsän reunassa kukkui kevään ensimmäinen käki!

10 kommenttia:

 1. Ylläreitä löytää puutarhasta. Ei millään muisti riitä näin pitkän tauon jälkeen.

  Nyt onkin vaikea tietää, että milloin kannattaa kylvää avomaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huono muisti ei ole pelkästää huono juttu. Vuokot ovat kiva yllätys puutarhassa, ei haittaa yhtään että sellaiset oli jo unohtanut.
   Avomaakylvö on ihan arpapeliä tänä keväänä. Ja niin olen hitaasta keväästä harmissani että en laittanut kaaleja esikasvatukseen, kirpat syö kuitenkin. Joko en laita ollenkaan tai sitten ostan muutaman valmiin taimen kaaleja ja lanttuja.

   Poista
 2. Siis ihan kumma miten talvi nollaa muistin! Jos syksyllä istuttaa alelöytöjään, niin keväällä ei niistä muista oikeasti yhtään mitään. Sitten löytää pihaltaan innostavia löytöjä, mikä on kyllä mukavaa.

  Sipulikukkien istutus syysmyöhään on takuuvarma unohduksen aihe ihan joka vuosi. Keväällä on kiva bongailla sitten istutuksia. Mitä enemmän löytää, sen kiitollisempi on viitseliäälle itselleen edellisenä syksynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lytöjen tekeminen on mukavaa. Luulen että niitä tulee vielä muitakin, Türin hankintoja ei aina tule laitettua ylös ja sitten se on vain oh ja ah-huutoja kun yllätyksiä nousee maasta.
   Syksyllä sipuleiden istustus on vihonviimeistä hommaa, siinä saa todella tsempata itseään muistelemalla kevään kukintoja jotta jaksaa istuttamisen.

   Poista
 3. Eiköhän tua nimetöön oo joku imikkä.
  Mäki ostin syksyllä tosi myähää viälä valakoosia tuluppaania lisää. Löyrin pussien nimikyltit talavella lehtipinosta. En ollu merkinny niihi istutuspaikkaa. En viäläkää muista, enkä tiärä, mihinkä moon ne piiloottanu. Aika näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi se muuten olla imikkäkin. On sen nimilappu jossain liian hyvässä tallessa. Aika näyttää ja yllätys on mukava kun tulppaanit alkavat avautua.

   Poista
 4. Muistin pettäminen saa aikaan mukavia yllätyksiä :) Vaaleanpunainen kevättähti on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunainen kevättähti on kaunis, syksyllä lisää sipuleita maahan.

   Poista
 5. Imikkä on tuossa yhdessä kuvassa. Nuo vaaleanpunaiset kevättähdet ovatkin kauniita. Pitääpä muistaa laittaa hankintalistalle syksyksi. :)

  VastaaPoista
 6. Voi että miten kauniit kuvat! Noita vaaleanpunaisia Kevättähtiä olen ihaillut nyt niin monessa blogissa, että ne on ehdottomasti hankintalistalla ensi syksynä. Ihana Vuokkokin - ja mahtava kasvihuone ja kasvimaa odottaa uutta kautta :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)