perjantai 5. toukokuuta 2017

Pettääkö muisti vai kukkasipulien pakkaaja?

Tänään se vasta oli mahtava päivä tehdä puutarhatöitä. Paljon tuli tehtyä ja valmistakin syntyi. Kasvimaa on melkein valmis, odottelee enää kylvöjä ja niihin soveltuvaa säätä.
 Rosarion narsisseista on ekat avautuneet. Nämä ovat todella pieniä ja lyhytvartisia. Piti tarkistaa mitä olen istuttanut. Joo, narsisseja olen istuttanut mutta lajike pitäisi olla tasetti "Minnow" jossa on valkoiset terälehdet ja keltainen torvi. Joko olen värisokea tai pussissa ei ollut sitä mitä piti. Kunhan näitä nousee enemmän niin näen onko yhtään oikeanlaista sipulia. Vai onko terälehdet myöhemmin valkoiset?
 Palloesikko on aloittanut kukinnan. Varsi kasvaa tähän myöhemmin kukinnan edetessä.
 Kaikki istutusalueet on kunnostettu. Ja jopa kitketty kertaalleen. On lisätty hitunen kalkkia, kompostia ja hevosen lantaa kasvuvoimaksi.
 Kunhan muilta puutarhatöiltä ehdin, on vuorossa kivimuurin vierustan muokkaamista eteenpäin. Seuraava osa on helppo, se on kauttaaltaan ja tiiviisti peitetty halkaistuilla multasäkeillä. Kurkkasin jo niiden alle eikä siellä näy mitään kasvua.
 Jalo, tai niin kuin mummin mussukka sanoo, Lalo, nautti suuresti auringosta. Piti kelliä ja paistatella nurmikolla. Vaikka tässä kohtaa nurmikko onkin vähän heikon näköistä.
 Talon päädyssä on pikkukäenrieskan ansiosta ihanan vihreää. Minua ei haittaisi vaikka käenrieska leviäisi koko pihaan. Tuossa kivijalan vieressä on tulppaaneissa jo nuppuja. Tulppaanien pääkukintaa toivon kolmen viikon päähän kun juhlimme vanhimman pojan valmistujaisia. Muuten puutarha on turhan kaljun näköinen. Tänä keväänä ei kuitenkaan voi kuin toivoa parasta säiden suhteen.
Istutin syksyllä 25 vaaleanpunaisen kevättähden sipulia. Näyttäisi että kaikki ovat nousseet. Ja ihan kohta on ensimmäinen kukassa. On tämä kevät hienoa aikaa säästä huolimatta.

21 kommenttia:

 1. Ihanan keväiseltä näyttää. Narsissitkin ovat jo auenneet. Lalo näyttää myös nauttivan. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalo on niin nauttinut tästä ensimmäisestä keväästään. Ei paljoa malta sisällä olla.

   Poista
 2. On todellakin hienoa! Ja Jalolla ihanat mustat polkuanturat <3
  Ei tuo ihan Minnowilta näytä. Ja sen pitäisi ollakin kai hieman myöhäisempi.. ehkä. Jos muistan oikein. Minulta ne valitettavasti ovat hävinneet, täytyykin hankkia lisää ja kokeilla eri paikkaa.
  Tuleehan niitä vääriä lajikkeita ja ihan lajejakin kai silloin tällöin. Epäilen edelleen ihastelemaasi narsissia, jonka piti olla oranssitorvinen (tai siis hailakan oranssi) 'Cotinga'. Voi se ehkä olla, kirkkaassa päivänvalossa voi hyvällä mielikuvituksella nähdä hailakan verigreippimehun sävyä torvessa :-D
  Joka tapauksessa, ihania nuo ovat ja hyvä syy ostaa taas uusia pusseja syksyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalon polkuanturat, niitä ei voi kuin rakastaa <3 Onneksi olen narsissien suhteen kaikkiruokainen, kaikki kelpaa kunhan kukkii. Syksyllä voi yrittää uudestaan Minnow:n kanssa. Rosarioon saa joka tapauksessa laittaa lisää kevään kukkijoita, on muuten niin risuinen kun ruusuissa ei ole vielä lehtiä.

   Poista
 3. Ihana tuo "Lalo", voisin hyvin köllähtää tuohon viereen nauttimaan päivästä :)

  Viikonloppuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisällä Jalo nukkuu kainalossa, tai paremmin polvitaipeissa :)

   Poista
 4. Ihana päivä oli eilen! Meilläkin kukkivat jo vaaleanpunaiset kevättähdet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan haluta vaaleanpunaisia kevättähtiä hurjasti lisää vaikka tykkään sinisistäkin.

   Poista
 5. Eilen oli kyllä huikea kevätpäivä. Oikeastaan jo ihan kesäpäivä. Nurmikko ei meillä ainakaan viherrä vielä laisinkaan. Sen sijaan kevättähtiä ja kiurunkannuksia sieltä nousee ja saa noustakin.
  Tuo vaaleanpunainen kevättähti on nätein nuppuisena. Auettuaan se haalistuu melkoisesti.
  Jalolla on herkullisesti mustat polkuanturat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein kuin kesäpäivä, tuulikaan ei ollut paha vaan viilensi sopivasti. Tuo kevättähti myytiin hauskasti sävyä vaihtavana. Arvasin heti että värin vaihtuminen on sille luontaista. Mutta on se kaunis.
   Kiurunkannuksia minun pitäisi hankkia lisää, yksi sininen on kuollut ja toinen kasvaa vähän huonossa paikassa juhannusruusun alla.

   Poista
 6. Kauniita kevätkukkia. Pitäisiköhän jotain kevätkukkien sipuleita kirjoittaa listaan, että muistaisi syksyllä tilata ja laittaa maahan. Ja aina on hyvä kirjoittaa itselle muistii laji ja paikka, mihin sipulit piiloitti. Siitä huolimatta ne voivat nousta jostain muualta ja muunlaisina....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kirjaan yleensä myyntipakkaukseen mihin olen sisällön istuttanut. Aina se ei auta jos pussissa ei ole sitä mitä pitäisi kuten nyt. 2kg noita tuli vielä laitettua.

   Poista
 7. Mua jotenkin naurattaa, että mitä tahansa ostaa, joku on aina keltainen pussin värikoodista huolimatta! No löytyypähän aurinkoja ympäri pihaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli mulle eka kerta narsissien kanssa kun ei ollut sitä mitä pitäisi. Ei onneksi edes harmita, narsissit saa olla keltaisia koska voikukka ei vielä kuki.

   Poista
 8. Mullon ainaki ollu vääriä sipulia joskus. Onneksi suurin osa on sitä mitä on luvattu. Just navetasta tullessani huamasin seinänviärellä olevien narsissien olevan jo nupulla. Jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaaneissa minulle sattui vääriä sipuleita mutta ei se haitannut, oli niin kiva väri niissä. Narsissit saisivat alkaa jo kukkia ennen voikukkaa, sen kanssa en kestä yhtään keltaista.

   Poista
 9. Ihana kevät teillä! Narsisseista tulee tosiaan usein vääriä pusseista, aina saa etsiä lajiketta kissojen ja koirien kanssa. Lalojalo on tosi suloinen! Iloista kevättä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mineulle tämä oli eka kerta kun narskut eivät olleet sitä mitä piti. Mutta ei haittaa, pääasia että on kukkia.

   Poista
 10. Ainakaan lumikelloista ei voi tietää, mitä niistä sipuleista nousee.

  Narsissien kukinta on kyllä nyt huippua, lajilla ei näin kylmänä keväänä tunnu edes olevan väliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumikellot ovat kuulemma tosi harvoin sitä mitä luvataan. Minun lumikellot on yhtä lukuunottamatta jakotaimia. Ja kaikki mitä on saatu on kelvannut :)
   Muut narsissit antavat vielä odotella itseään mutta eiköhän niidenkin kukinta ala ihan pian.

   Poista
 11. Taitaa olla sipulienpakkaajan työ sellaista, että virheitä sattuu enemmän kuin muissa töissä :D Me istutettiin Toivon kanssa viime syksynä useampi kymmenen narsissia tuohon etupihan kukkapenkkiin. Minusta näyttää ne sieltä nousevat piipat kyllä ihan tulppaaneilta. Jännä nähdä, mitä sieltä sitten lopuksi nousee :D

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)