lauantai 20. toukokuuta 2017

Türi 40. Lillelaat

Viron Türissa oli tänä vuonna 40. kukkamarkkinat. Minulle nämä olivat viidennet. Tälläkin kertaa olimme liikkeellä omalla autolla ja perille päästiin parin mutkan kautta. Päädyimme ajamaan eri reittiä kuin viime vuonna ja näimmekin ihan eri maisemat, paikallisia pieniä kaupunkeja. Paikan päällä pääsimme siitä johtuen parempaan paikkaan parkkiin.
 Ajoittain käytävillä oli jopa väljää, iltapäivää kohti väki väheni. Sää on ollut joka vuosi lämmin kuten eilenkin oli. Aurinkorasva oli mukana mutta se ei oikein auta kassissa. Nyt punoittaa niska.
 Pieni auto täynnä kasveja sisältäviä pusseja ja nyssyköitä.
 Lähes ensimmäinen vai peräti ensimmäinen ostos oli herkän kaunis kaunotar, vuokkoängelmä. Kukat kuin valkovuokolla ja lehdet ängelmältä.
 Yhtään esikkoa ei pitänyt ostaa mutta ihan kannatuksen vuoksi ostin paikalliselta mummelilta tämän eurolla. Samalta myyjältä ostin kaksi nippua karhunlaukkaa, nekin euron nippu. Johonkin minun karhunlaukat häviää puutarhasta. Ehkä tällä kertaa onnistaa.
Tavoitteena oli ostaa puutarhaan uusi syreeni ja hortensia. Molemmat löytyi. Mutta hortensian nimikyltin kanssa kävi köpelösti, sen kuvaa ei ollutkaan kännykässä. No, se on nyt nimetön vaaleanpunainen.

Muita ostoksia oli kärhö, havu jonka kyltistä ei myöskään ole kuvaa, siperiankurjenmiekka "Fishersman's Morning" ja "Kita-No-Seiza" sekä purppurapunalatva. Ja koska joka vuosi olen tuonut pionin oli sellainen ostettava nytkin, lajikkeen nimi on "Kelway's Glorius".

Nyt taitaa olla vuorossa istuttamista. Ystävän matkakertomuksen voit lukea täältä. Ja minun aiemmat tunnisteen Türin kukkamarkkinat alta.

11 kommenttia:

 1. Voi miten kivoja hankintoja. Nyt onkin suosiollinen sää istutuspuuhille. Kauniin värinen syreeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli hyvä sää istuttaa. Ihan kaikkia en ehtinyt mutta huomenna lisää.

   Poista
 2. Türin kukkamarkkinoilla minäkin olin jokunen vuosi sitten, mutta kukkahankintani ovat kaikki hävinneet jonnekin. Liekö paleltuneet vai ovatko myyrät käyneet jyrsimässä. En taida olla tarpeeksi viherpeukalo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kaikki hankinnat selviä, voi olla jo kasvissa vikaa ja talvet on täällä kovempia.

   Poista
 3. Upea syreeni ja myös muut hankinnat kuulostavat kivoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syreeni on upean värinen, toivottavasti nyt taimi vain on sitä mitä kuva lupailee. On vielä niin pieni ettei kuki.

   Poista
 4. Oli varmasti mukava käydä markkinoilla. Mäkin olisin ostanut esikoita, kun omat ovat hävinneet. En tiedä onko talvi ollut parina vuotena huono.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pihassa ei esikot viihdy kevätesikkoa lukuunottamatta. Talvi vie joka vuosi. Mutta eurolla voi kokeilla :)

   Poista
 5. Upean värinen syreeni. Tuollaisen ottaisin mielelläni itsekin. Ja vuokkoängelmä on ihastuttava.

  Ilmeisesti Virossakin on ollut viileä kevät, sillä puut ovat miltei yhtä lähdettömiä, kuin meilläkin. Viime vuonna tuo Turin näkymä oli huomattavasti vehreämpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syreeni oli edullinen, vain vitosen. Taimi on vielä pieni, harmittaa vähän jos väri ei olekaan tuo.

   Virossakin oli selkeästi kevät myöhässä. Ei kukkinut omenapuut myyjillä kuten yleensä.

   Poista
 6. Onpa kauniin värinen syreeni! En ole koskaan käynyt Türin kukkamarkkinoilla, mutta haaveena kyllä joku kevät lähteä käymään :) Nopeastihan sinne pääsisi.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)