maanantai 4. huhtikuuta 2016

Välipäivä

Tänään piti ehtiä illasta puutarhatöihin mutta enpäs ehtinytkään. Tein kuitenkin kierroksen kameran kanssa vaikka puutarhatöistä tulikin näin pidettyä välipäivä.
 Tässä näkyy hyvin puutarhan lumitilanne. Vähissä on, vain lähinnä niissä kohdin mihin aurattiin lunta ja räystäiden alla kattolumia. Loppuviikosta voin päästä haravanvarteen.
 Ehdin jo päivitellä etteivät lumikelloni sittenkään ole elossa. Ähäkutti, kiusasivat minun kuurupiilossa lehtien alla. Neljästä kohtaa löysin. Voi onnea.
 Posliinihyasintit ovat kaikki istutetut hengissä. Tuli laitettua kukkapenkkiin mutta saatan siirtää tulevaan rinnepuutarhaan.
 Talon kivijalan vieressä pukkaa valtavasti tulppaaneja. Osassa on näin hieno liila väritys lehden ulkopinnassa. Kunhan kukkivat tiedän lajikkeen, jotain viime syksynä laitettuja nämä ovat. Heitin penkkiin viikonloppuna katekerroksen hevosen turvelannasta. Näyttää siistiltä vaikka hippunen jäi killumaan tulppaanin lehtien väliin.
 Valkoinen ukonhattu selvisi siirrosta ja ponnistaa alkujaan hevoskastanjan vieressä.
 Kaunis tummanpunainen ruusuke poikineen puskee maasta lumipalloheiden luona kasvimaan vieressä. Enpä vain yhtään muista mikä tämä on. Levon taimipäiviltä luultavasti hankittu mutta nimi on kadonnut muistin syövereihin.
 Pionien kohdat olen syynännyt erityisen tarkkaan. Tämä on viime vuonna Türista tuomani pionin taimi. Hengissä näyttää olevan, näitä versoja näkyi peräti kolme. Pionin nimeä en tiedä, veikkaan kartanopioniksi lehtiensä perusteella. Taimi on ostettu mummelilta joka puhui vain venäjää enkä minä tietysti ymmärtänyt mitään puheestaan.
Talon edustan penkkiin tuli istutettua viime vuonna parisen sataa sipulikukkaa. Aika monta piippoa siellä onkin jo näkyvissä, krookukset puskevat esiin ensimmäisten joukossa. Tämän penkin kanssa kokeilen ensi kertaa systeemiä jossa jätin syksyllä haravoidut lehdet penkkiin ja heitin päälle kerroksen katetta. Eiköhän lehdet maadu alle ja tuo humuslisäystä penkkiin. Pahitteeksi se ei ole vaikka penkki menikin uusiksi viime syksynä.

Huomenna taas puutarhatöitä jos vain ei sada.

6 kommenttia:

 1. Eli kevät on jo teillä! Ihana asia. Meillä on vielä runsaasti lunta, joten pihatöistä voi vaan haaveilla. Mutta perässä tullaan! Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teillä sulaa lumet nopeasti. Meillä kiusana on vielä routa, maa on sitkeästi jäässä vaikka ollaan päivät, osa öistäkin plussan puolella. Mutta jos juhannukseen mennessä olisi sulaa :)

   Poista
 2. Nämä kevätkuvat ovat kutkuttavan ihania, mutta näitä taitavat ymmärtää vain puutarhaharrastajat. Sulla on aivan ihanasti tuolla piippoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vain toinne yhtä hurahtanut voi ymmärtää mitä ihanaa on mullasta pilkistävistä piipoissa. Miehelle esittelin kaikkea kasvuun lähtenyttä, lähinnä vain pyöritteli silmiään minulle :D

   Poista
 3. Kaikki penkin uumenista ylös ponnistavat kasvinalut saavat ihmisen hyrräämään kuin kissa. Se tietää myös sitä, että kevät on saapunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin täällä kehrätään kuin kissa :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)