perjantai 22. huhtikuuta 2016

Lahden Pihapiiri-messut 2016

Nyt on messureissu tehty ystävän ja ystävän tyttären kanssa. Jätimme suosiolla väliin koneet ja kalusteet, meitä kiinnosti enemmän taimet ja kasvit.
 Pieni ja suloinen kasvihuone jossa jo melkein satoa tuottavat tomaatit. Oman puutarhan kanssa ei ole kesä ihan näin pitkällä, istutuslaatikot ammottavat tyhjyyttään. Mutta oli kiva ajatus että kohta näyttää juuri tältä.
 Porkkalan kartanon taimimyymälä Lammilla on ihan ehdottomasti seuraava vierailukohde, löytyy vieläpä sopivan läheltä. Mahtava määrä erikoisempiakin taimia. Tämän osaston ohi ei päässyt ilman ostoksia. Taimet oli muuten todella hyvin laputettu ja isommassa kyltissä luki selkeästi kunkin lajikkeen tiedot.
 Taimia oli myynnissä hedelmäpuista yrtteihin. Minä olisin kaivannut lisääkin myyjiä, olisi joskus kiva päästä messuille jossa taimet on pääasia. Sellaisia vain ei taida Suomessa olla.
Kivoja kukka-asetelmia oli esillä vähän siellä ja täällä. Tässä yksi parhaimmista kaikessa yksinkertaisuudessaan.
Entäs ne ostokset? Porkkalan kartanon pisteestä hämyvuokko "Royal", hinta 6,50e.

Samasta pisteestä myös jättikarhunputki "Angelica gigas" 6e. Tarjolla oli myös punainen koiranputki mutta sen jätin vielä väliin. Pelkään sekoittuvan tavalliseen koiranputkeen vaikka niin voi käydä jättikarhunputkenkin kanssa. Kolmas saman osaston ostos on punalehtinen kyläkurjenpolvi, sekin 6e. Keltaisissa papereissa on kaksi pelakuun pistokasta Saaren kartanon myyntipisteestä, pinkki ruusunnnuppu ja tavallinen pinkki. Molemmat 2,5e. Keskellä kassissa on tämän puutarhan oloihin epävarmaakin epävarmempi pyökki, mutta kun taimella ei ollut hintaa kuin 6e niin olihan se ostettava kokeiltavaksi arboretumiin.

Hämyvuokon taidan istuttaa jo viikonloppuna rinnepuutarhaan, mutta muiden kanssa odottelen lämpimämpää säätä.

19 kommenttia:

 1. Oliko messut käymisen arvoiset? Pohdin tässä juuri, josko viikonloppuna jompana kumpana päivänä sinne lähtisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin ensimmäistä kertaa elämässäni. Kyllä ne oli siitä käymisen arvoiset että pääsi kotoa pois ystävän kanssa, mutta en tiedä olisinko maksanut lipusta koska en tarvitse infoa laitureista, terasseista tai puutarhakalusteista. Taimipuolta olisi saanut olla enemmänkin.

   Poista
 2. Samoilla messuilla olin. Ja ostin myös tuon tummalehtisen geraniumin. Viime vuonna tuota Lammin Porkkalan taimistoa ei ollut ollenkaan. Ihana lisäys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porkkalalla oli huima määrä sellaisia taimia joihin ei ihan heti törmää. Osa oli loppuunmyytyjä, kuten näsiä vaikka olimme paikalla heti kun ovet aukenivat.

   Poista
 3. Voi ei, samoilla messuilla oltiin. Kunpa oltaisiin tiedetty niin oltais voitu treffata. Porkkala on ihan paras, sehän on juuri se minun paikallinen. Jos olet kesällä tekemässä sinne vierailua niin pysähdythän Ruusunmekossakin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kutsusta, ilman muuta pysähdyn. Ei messuilla edes tajunnut katsella muita bloggaajia, meni vain silmät höyryssä kojusta toiseen.

   Poista
 4. Kiitos messukuvista. Niitä on aina mukava katsella, kun ei itsellä ole ollut mahdollisuutta osallistua. - Keväistä viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin ihan ekaa kertaa, voisihan tuon ottaa vuosittaiseksi tavaksi. Kivaa oli.

   Poista
 5. Ihana kuulla, että tuolla on noin kiinnostavia taimimyyjiä! Mutta tosi harmi lukea, että sinäkin olit siellä jo tänään - olin toivonut, että kaikki Lahden suunnan blogitutut tulisivat viikonloppuna, kun itse olen messuilla! Hö. Joku toinen kerta sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiinnostavia taimilöytöjä. Tänään oli ainut päivä kun pääsin messuilla käymään, olisi ollut kyllä kiva tavata taas.

   Poista
 6. Kiva messupostaus! En ole noilla messuilla koskaan käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsinkiin verrattuna varmasti pienemmät, mutta kyllä tuolla meni silti tunteja aikaa.

   Poista
 7. Eipäs huomattu toisiamme, minäkin olin eilen tuolla kiertelemässä. Katselin myös hämyvuokkoa ja punahtistä koiranputkea :) mutta mukaani ne eivät lähteneet. Sen sijaan toin kasvimaalle herkullisen väinönputken. Parikin uutta taimistotuttavuutta tuli messuilla, niissä pitää vierailla. Kylvin syksyllä blogiystävältä saamani jättikarhunputken siemenet, jännä nähdä nousevatko ne maasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väinönputkea ei kasva meilläkään luonnonvaraisena, senkin voisi vielä joskus hankkia. Jättikarhunputki näkyy olevan kaksivuotinen, en saa kukintaa vielä tänä vuonna välttämättä.

   Poista
 8. Harmittaa, kun eilen Lahdessa käydessäni ei liiennyt aikaa messuilla vierailuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi messut ovat jokavuotiset, jos ei tänä vuonna pääse niin sitten seuraavana.

   Poista
 9. Aiemmin en ole edes kuullut mitään Lahden messuista.
  Mukavaa, että löytyy näitä uusia taimikasvattajia. Tai saattaa olla, että he ovat jo pitkäänkin kasvattaneet. Mutta noita vähän harvinaisempia perennoja on vaikea Suomesta löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos erikoisempaa etsii niin näköjään Porkkalan kartanon taimistolta löytyy. Heillä oli jos vaikka mitä mukana massuillakin.

   Poista
 10. Minäkin kävin messuilla ja _piha_asioiden puolesta jäi kyllä aika pettymykseksi. Olisin kaivannut enemmän jotain. Enemmän kaikkea. Jotain.
  No, jäi reissulta käteen keittiönsuunnitteluaika (mitä teki keittiöfirma pihamessuilla!?) ja Poppamiehen ja toisen firman chilejä eri muodoissa. Ainoat chilijutut mitä emme ostaneet, olivat varmaan siemenet ja taimet. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)