torstai 28. huhtikuuta 2016

Lasikuistin hyödyntäminen

Vasta pari kevättä sitten tajusin, että lasikuistia voi hyödyntää kevään taimikasvatusten kanssa. Vaikka lasikuisti on lämmittämätön ja eristämätön tila, on se silti suojassa tuulelta ja hallalta. Ja aurinkoisina päivinä lämpötila nousee jopa sisätiloja korkeammaksi. Viime kesänä esikasvatin lanttuja ja kaaleja lasikuistilla, tänä vuonna myös, ja paljon muuta.
 Pöytätilaa kaivattaisiin lisää lasikuistillekin. Navetassa on odottamassa isompi taso/kaapisto kunhan vain ehdin sen kunnostaa siihen malliin että voi esille tuoda.
 Viime kesänä ostin Byggmaxista kesäkukat kun halvalla sai. Sama toistui tänä kesänä, neljä 10 kpl kennoa sai hintaan 5,95e (yhdelle taimelle jäi hintaa vain n. 15 senttiä). Ja tietysti oli pakko ostaa heti ettei jää ilman. Ostin myös rodoja, ne oli tarjouksessa 3kpl/10e. Hollannin tuontia joten ei mitenkään varmaa että ovat talvenkestäviä. Mutta rodot on aina vaikeita minulle, näissä ei ainakaan rahan menetys harmita jos eivät menesty.
 Myös tähtisilmät olivat tarjouksessa, 1kpl 2,95, mutta jos ostit 5kpl olikin hinta 4,95 yhteensä. No tietysti ostin viisi tähtisilmää, kaikki samaa sävyä. Nyt on kesän kukat hankittu muratteja ja pelargonioita lukuunottamatta. Lasikuistin suojassa selviävät siihen asti että kukat voi istuttaa pihalle.
Kennoissa on kaalit ja lantut, isosssa valkoisessa muoviastiassa on Lidlistä löydetty vaaleanpunainen verikurjenpolvi, salkoruusut ja liljat. Daaliat jätin vielä sisätiloihin mutta nekin saavat siirtyä lasikuistin valoon parin viikon päästä.

Lasikuistin kaikki taimet ovat muovilaatikoissa kastelun helpottamiseksi. Niiden kanssa kävikin tuuri. Äitini oli heittämässä vanhoja muovialustoja pois mutta ehdin pelastaa ne itselleni, tarpeeseen tulivat, sillä kaikki omat muovilaatikot olivat jo käytössä. Puutarhaihmiseltä kannattaa aina kysyä, tarvitsetko, ennen kuin heittää pois.

16 kommenttia:

 1. Lasikuisti on kyllä oiva taimikasvatuspaikka. Sinullahan on jo kukkatarha kuistilla, nyt vaan tarvitaan ihanaa lämpöä,ja onhan sitä kyllä luvattukin.
  Minun kaalinsiemenet on vielä pusseissa, jospa ensi viikolla saisin ne vihdoinkin multaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä viikolla laitoin kaalit ja nyt huomasin että kukkakaalit ovat jo itäneet. Aika nopeasti. Joka vuosi sitä yrittää vaikka kirpat syö aina sadon.

   Poista
 2. Odotellaan lämpöä. HJospa vappuna lämpenisi... Mun uusi blogiosoite: http://www.kukkaiselamaa.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpöä toivotaan kovasti. Kiitos osoitteenmuutostiedosta.

   Poista
 3. Oho, en edes tiennyt, että Byggmax myy myös kasveja! Täytyy huomenna kurvata sitä kautta. Mainio kuisti taimikasvatustilana, just täydellinen, kun ei mene pakkaselle öisin ja valoa piisaa, sehän on mahtava paikka.
  Tajusin juuri, että miksi ihmeessä heitin vaatekaapin muoviset matalat vetolaatikot pois, kun vuosia sitten vaihdoin kaapistot toisenlaisiin! Pari laatikkoa annoin ystävälle betonilaattojen muoteiksi, mutta en yhtään tajunnut tuota taimiasiaa. Olinpa hölmö! Täytyy alkaa kysellä, jos kukaan ystävä on tekemässä kaappiremonttia :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minkään tiennyt ennen kuin viime vuonna satuin lukemaan mainoksen ja ystävä vinkkasi hyvin edullisista kesäkukista. Valikoima on kuitenkin pieni mutta sainpahan kesäkukat hankittua.
   Joskus sitä tajuaa vasta jälkikäteen että olisikin tarvinnut, mutta kun säilytystila on rajallista niin eihän kaikkea mahdollista voi säästää. Näin keväällä on aina muovilaatikoista pula, dynoja on, mutta niihin ei mahdu montaa pottia.

   Poista
 4. Lasikuisti on varmasti oiva tila taimille, jotka saitkin tosi edukkaaseen hintaan. Kauniin värinen tähtisilmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähtisilmä oli niin kaunis etten voinut vastustaa.

   Poista
 5. Tuo lasikuisti on ihan huippupaikka taimikasvatukseen. Voisiko siellä säilyttää myös talven ylitse joitakin herkkiksiä? Vai onko Sinulla tapana sellaisia hankkia?
  Tosi edukkaat kesäkukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei säily herkkikset lasikuistilla, menee täysin pakkasen puolelle talvisin. Jotain olen joskus hankkinut mutta todennut ettei ole mun juttu. Yhden pelakuun sain sentään säilytettyä sisätiloissa hengissä talven yli.

   Poista
 6. Voi valtava, miten hyvät kukkalöydöt olet tehnyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät ja edulliset. Viime vuonna kasvoivat tosi hyvin.

   Poista
 7. No on kyllä nyt kukka-asiat kohdallaan. Tuo teidän kuisti on niin käsittämättömän ihana.

  Onnea uusista perheenjäsenistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuisti on ihana, niin tykkään siitä. Kiitos onnitteluista, meidän karvapötkylät syövät ja nukkuvat, kasvutahti on hurja.

   Poista
 8. Kyllä vaan kannattaa lukea blogeja! Mullahan on katettu ja pleksi-ikkunainen terassi talon takana, siis lämpimämpi kuin ulkona joskin viileämpi kuin varsinainen kuisti - sinnepä sinne roudaan kevätkukkani opiskelemaan ulkoilmaelämää. Kiitos myös vinkistä Byggmaxin suhteen. Tosin sitä ei meillä täällä Pohojammaan lakeuksilla lähellä ole, mutta ajoittain tulee kylästeltyä isommilla hoodeilla, joten nyt vappureissulla Helsinkiin on kurvattava sen kautta. Matkan varrelle sattuu parikin. Sormet syyhyävät kovasti jo ruukkujen multiin.
  Piti myös kysyä, kun joskus takavuosina mietiskelit tuon lasikuistin valaistusta, millaiseen ratkaisuun päädyitte?
  Sulla on kiva blogi, usein käyn, harvoin kommentoin, mutta paljon olen saanut ideoita ja ihaillen luen, mitä kaikkea osaat ja ehdit :)
  Walpuriterveisin Keekeläinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne vain kukat opiskelemaan ulkoilmaa. Jos vain kuistilla on tilaa, niin ulkoilutan siellä tomaatteja. Lasikuistin ns. kausivaloja en ole vieläkään hankkinut. Toistaiseksi on ollut vain ihan pienet valot lasitölkeissä.

   Poista

Kiitos kommenteista :)