lauantai 12. maaliskuuta 2016

Melkein Ebba

Olen aina tykännyt vanhoista opetustauluista. Oman kyläkoulun huutokaupasta sain ostettua muutaman taulun, mutta sitäkin enemmän olen ihaillut tauluja muiden blogeissa ja netin myynti-ilmoituksissa. Ei ole vielä tullut vastaan Ebba Masalinin mustapohjaista kasvitaulua johon minulla olisi varaa. Sillä Ebban tauluthan niitä kauneimpia ovat vaikka muistakin tykkään.
 Pari päivää sitten löysin netistä ilmoituksen jossa kaupattiin opetustauluja. Vanhoja eivät olleet, vaan  kopioita. Eron huomaa ainakin värityksessä joka ei ole kopiossa yhtä kirkas kuin alkuperäisessä.
 Yksi taulu oli silti sellainen jonka halusin ostaa. Se on tämä Keväällä kukkivia puita ja pensaita. Maksoin tästä 35e. Ehkä vähän liikaa kopioksi, mutta silti huomattavasti vähemmän mitä vanha aito kuva maksaisi. Minun kukkarolle tämä oli kuitenkin sopiva hinta.
 Toistaiseksi Ebbani on salissa koivutaulun vieressä. Taidan kuitenkin siirtää opetustaulun tupaan ja ottaa tuvasta von Wrightin lintukuvat pois, onhan ne jo aikansa seinällä olleita.

Koivutaulun viereen olin suunnitellut kuningatar Blanca-maalauksen julistetta mutta kehykset jotka ostin julistetta varten ovatkin liian suuret. Nyt harkitsen pienennetäänkö kehykset vai etsinkö toiset. Ehkä täytyy huomenna viettää kirpparipäivä kehyksiä etsien kun puutarhaankaan ei vielä pääse paksun lumipeiteen vuoksi.

23 kommenttia:

 1. Jos tykkäät noista ja julistetyyppiset kelpaavat, niin Taitoshopista voi tilata lisää. http://www.taitoshop.fi/Julkaisut/Ebba_Masalin_opetustaulut

  VastaaPoista
 2. Taito-shopissa on myös Masalinin kuvituksesta tehtyjä purkkeja ym!
  Ihana, todella kaunis on taulusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin katsomassa, oli purkkeja, pussilakanoita, postikortteja ja vaikka mitä! Postikortteja vähän mietin josko ostan, voisin laittaa aittaan nukkumahuoneiden seinille.

   Poista
 3. Minäkin olen käynyt Taito-shopissa hypistelemässä noita Masalinin kopioita. Pitäisi vain olla hyvä paikka sille seinällä. Kauniin taulun olet saanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kevättaulu on kauneimpia, puolukka/mustikka on toinen suosikkini.

   Poista
 4. Hyvää sijaistoimintaa, kun puutarhaan ei vielä pääse puuhaamaan ;). Todella kauniin opetustaulun hankit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieli on jo malttamton, tosin tänään jouduin puutarhaan hommiin korjamaan jänisten tuhoja.

   Poista
 5. Kopio on hyvä sijoitus! Alkuperäiset ovat monesti peräisin homekouluista, ja ainakaan minä sellaisessa työskenneltyäni en uskaltaisi tuoda kotiini paperin vertaa. Sitä paitsi - löysit kauniin!

  Sini K.
  www.kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on muuten totta että monet vanhat ovat homekouluilta peräisin. Ja pahvista on vaikea ellei mahdoton poistaa hometta.

   Poista
 6. Tykkään tuosta, ihana! Sopisi hyvin tuon tumman pöydän pariksikin!

  VastaaPoista
 7. Niin kaunis on kasvitaulusi. Se sopii kivasti tuon koivutaulun viereen.

  VastaaPoista
 8. Kyllä mullekkin kopiot kelpaa :) Kun aitoja harvassa on ja kun on niin maksaa huikeita .

  VastaaPoista
 9. Minusta tuo kopiokin on ihana. Ostin viime kesänä itse Masalin-kopion perunasta, mutta just myin sen kirpparilla pois, kun löysin kaksi aitoa sellaiseen hintaan, minkä raaskin maksaa. Just puolukan tai perunan haluaisin aitona, mutta yli sadan euron hinta on pitänyt ne vielä poissa meidän seiniltä.

  VastaaPoista
 10. Minäkin pidän noista vanhoista kasvitauluista. Pidän niistä myös kirjojen kuvituksissa.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)