keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Koristelua

Pääsiäinen on ihan kohta. Viime viikolla levittelin aiheeseen sopivat koristeet pitkin kotia. Jäi kyllä paljon koristeita laatikon pohjallekin, tänä vuonna laitoin esille paljon lasten tekemiä koristeita.
 Keskimmäisen pojan koulussa tekemät kana ja sen kaveri on ihan huiput. Kana, vai onko tuo kaveri pääsi tuolille istumaan. Tuoli on kirpparilöytö muutaman vuoden takaa. Tuolin koon kertoo se, että sen päällä oleva kana on tehty vessapaperirullan hylsyyn.
 Samainen poika on tehnyt kirjavan kanankin. Skoolissa on yksi lasten tekemä tipu, se vain ei pysy pystyssä ja on vähän turhan kookas ruohoon tungettavaksi. Ehkä tipun voisi vielä liimata alustalle tai sitten saa olla skoolissa joka vuosi. Äidiltäni sain lahjaksi tuon vihreän kastehelmen tuikkukipon, äiti luuli että on kirkas mutta olikin vihreä ja just samaista väriä kuin mummolta peritty skoolini. Enemmän minä vihreästä tykkään kuin kirkkaasta. Salissa ohraa kasvaa vanhassa sähköeristeessä jonka olen löytänyt metsästä,
 Iines tuli heti tutkimaan mitä puuhailen. Vähän piti maistaakin vintiltä löytyneestä pärestiasta kasvavaa ohraa. Litran jogurttiämpäristä sai juuri sopivan ruohoalustan päreastian sisään.
 Olen ostanut tänä vuonna vain yhdet tulppaanit kotia kaunistamaan. Nyt pääsiäiseksi hellyin ostamaan narsisseja. Osan laitoin lasikuistille vanhaan keltaiseen kattilan joka on kokenut todella kovia. Se on ollut lasten leikeissä ja jäi yksi kesä auton alle. Muoto on nyt hieman soikeahko mutta ei se haittaa narsisseja. Rappusille laitettavat narsissit meni pieneen emaliämpäriin. Vielä vain on ollut ihan liian kylmä siirtää narsisseja ulos. Viime yönäkin pakkasta yli 10 astetta.
 Tuvassa on vanhassa sokeriastiassa ohraa. Astia löytyi talon alta kun korjasimme peräkammarin lattiaa. Ihmeen ehjä astia on vaikka oli pois heitetty. Lampusta roikkuu tiput jotka ovat suosikkejani joka pääsiäinen.
 Ompelin tipunauhat muutama vuosi sitten. Äidilleni ja siskolleni olen tehnyt samanlaisia nauhoja mutta niissä tiput ovat mustavalkoisia. Ihan hauskoja nekin ja heidän sisustuksensa värisiä.
Eikä pääsiäinen tule ilman näitä koristeita jotka koristivat lapsuuteni mummolaa. Niillä on aina tietty paikka senkin päällä, epämääräisellä keltaisella tipulla ja kukolla joka ihan selvästi kiekuu pääsiäisen kunniaksi.

Sää on vielä harmillisen talvista mutta tänään löysin talon seinustalta ensimmäiset tulppaanien piipot. Ja ensi viikolle on luvattu ennusteen mukaan paljon keväisempää säätilaa. Sitten saa lumet kyytiä.

16 kommenttia:

 1. Ihania lasten tekemiä koristeita. Olet jo ehtinyt laittaa pääsiäisen kotiin. Minulla se on vielä vaiheessa, mutta pikkuhiljaa. Ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten tekemät on parhaita, ainakin näin äidin silmin. Vielä ehtii laittaa koristeet, huomenn ajattelin hakea koristeomenapuun oksia maljakkoon vaikka eipä niihin ehdi tulla lehtiä pääsiäiseksi. Monesti olen ottanut koivun oksia pääsiäiseksi mutta nyt unohtuivat tyystin.

   Poista
 2. Mun mielestä noi vessapaperihylsyistä tehdyt koristeet on aina jotenkin niin järkkyjä kun miettii missä ne on ollu ja miten likasilla käsillä niitä on kosketeltu...ja sitten ne laitetaan ruokapöytään tai jonnekin esille...yök!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä on moneen junaan, ja jokaisella saa olla mielipide, kiitos kun kerroit omasi. Iloista pääsiäistä!

   Poista
 3. Voi miten hellyttäviä poikasi tekemiä pääsiäiskoristeita. Minäkin olen säästänyt poikieni aikoinaan tekemiä töitä ja niitä on nytkin esillä kodissamme. Oikein mukavaa ja toivottavasti myös aurinkoista pääsiäisen aikaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon aurinkoisten kelien jatkuvan, vaikka vesisade ehkä sulattaisi parhaiten lumet pois. Lasten tekemät koristeet on aina hellyyttäviä.

   Poista
 4. Lasten koristeet on niitä parhaita. Kirjava kana on erityisesti tosi nätti.

  Onpa muuten kiva kuva teidän tuvasta. Oishan toi keltainen kattila ollut ihan kiva meilläkin :D Se minkä sulta sain, onkin nyt ihan keittiökäytössä, enkä enää pidä siinä kukkia. Laitoin suodatinpussit sinne piiloon ja on siinä hommassa tosi hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän eri kulmaa tuvasta. Jääkaapin paperitulvalle pitäisi tehdä jotain, mutta kun en raaski ottaa yhtään piirustusta pois. Se vihreäkukkainen kattila onkin tosi nätti, hauska idea laittaa suodatinpaperit sinne. Meillä taitaa olla jonkun lapsen tekemässä telineessä. Kolmelta pojalta syntyy paljon tavaraa puukässässä. Viimeksi tuli kotiin uusi lintulauta. Hyödylliset onkin parhaita.

   Poista
 5. Kauniita koristeita lapset ovat tehneet. Niillä saa mukavaa pääsiäistunnelmaa. Rentouttavaa ja levollista pääsiäistä sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rentoa meno ja lepoa luvassa. Ja vähän ensi talven puiden tekoa.

   Poista
 6. Ihanat koristelut, kaikissa oma tarinansa.
  Iloista pääsiäistä ja pikaista puutarhan piippoutumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eiköhän piipot sieltä kohta sukella esiin. Ensi viikolla on ennusteen mukaan jo kunnon plussakelejä. Vuosi sitten lumet olivat sulaneet jo lähes täysin.

   Poista
 7. Tuo tupakuva on niin ihana!!!!

  Lasten tekemät koristukset on parhaita, minäkin olen säilönyt vaikka mitä ja aina pyhinä ne nostetaan kunniapaikoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten tekemät on parhaita ja alan ihmisenä tietää millä hartaudella ja innolla niitä joka vuosi tehdään. Ei sellaista saa väheksyä :)

   Poista
 8. Meilläkin sama aarteenkaivanta joka vuosi, ja haikeana silittelen silmänsä tai höyhenensä menettäneitä tipuvanhuksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haikeus sopii juuri aarteenetsintään. Ai tämäkin, muistako tämän, joka koristeen kohdalla tehdään pieni aikamatka menneisyyteen.

   Poista

Kiitos kommenteista :)