tiistai 29. syyskuuta 2015

Viimeistelyjä

Tänä syksynä on saatu hoidettu muutama roikkumaan jäänyt ja remonttiin liittyvä homma. Yksi niistä oli laajennusosan makuuhuoneen ikkunan pielilaudat ja koristeet. Ikkuna itsessään on kierrätysikkuna vanhempien valtakunnan siltä seinältä joka jäi laajennusosan myötä talon sisäseinäksi. Pielilaudat ovat uudet mutta yläkoriste vanha, se oli onneksi ehjä ja kunnostettavissa.
 Nyt ikkuna on samanlainen kuin muutkin pitkän sivun ikkunat. Pikku homma mutta joskus sellainenkin vain jää jostain syystä.
 Toinen puuha kääntyi sekin miehen tehtäväksi. Liiterissä on ollut liiterin korjauksesta saakka vain reikä seinässä. Reikä tehtiin sitä varten, että klapikone voi sylkeä valmiit klapit suoraan liiteriin. Talvella reiästä kuitenkin tuiskutti inhottavasti lunta sisälle. Reikään kävi sopivasti kaksi pientä ikkunanpokaa jotka saimme eräästä puretusta saunasta. Ikkunan malli on miehen oma, kuulemma syntynyt siinä tehdessä ja tehty niin että ikkunat on helppo poistaa kun klapikone seuraavan kerran pihassa vierailee. Pielilaudat maalasin samalla sävyllä kuin muutkin valkoiset osat. Eipä enää tuiskuta väärälle puolelle liiteriä.
Kolmas viimeistely on sekin miehen käsialaa. Liiterissä on ollut tilapäisvalo, mutta nyt sinne vedettiin paremmat sähköt. Samalla laitettiin liiketunnistimella toimiva ulkovalo, helpottaa muuten kummasti puiden hakemista pimeällä. Toinen valo on liiterin sisällä. Sekin pieni juttu mutta helpottaa klapien kantokoreihin laittoa kun klapit näkee ilman taskulamppua. Ja kun tykkäämme käyttää kierrätysosia niin pitää erityisesti mainita liiterin liukuoven kahva. Se on kierrätetty talon pääovesta. Ajaa asiansa varsin hyvin.

Seuraava viimeistely on minun heiniäni. Kylppärin ovi on maalauslistalla heti kun saan muutaman tunnin aikaa lasten kouluaikana.

6 kommenttia:

 1. Pieniä, mutta toisaalta suuria asioita, mitkä tuovat valmistuessaan ison ilon. Nämä viimeistelyt usein jäävät jalkoihin, jos on paljon muuta tekemistä. Sehän näissä pienissä jutuissa on, että vievät nekin aikaa ja ryhtyä pitää niihinkin. Hieno on lopputulos ja tuossa liiterissä käytännöllisyys ja toimivuus + kauneus lyövät kättä!
  Iloa loppuviikkoon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieniä juttuja, mutta aikaa vieviä tuherruksia :) Näin jälkikäteen onkin erityisen tyytyväinen että tuli tehtyä.

   Poista
 2. Ihanaa, kun saa jotakin valmiiksi asti.
  Kun on monta pientäkin hommaa, "jotka pitäisi tehdä", niin mieli kuormittuu. Kyllä ne siellä takaraivossa roikkuvat. Upea olo, kun saa homman tehtyä, mieli kevenee ja voi ihailla kätten kauniita töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mukava että saatiin taas tekemättömien töiden listaa pienemmäksi. Aitan korjaamisen myötä lista kasvoi taas kunnon harppauksen.

   Poista
 3. Nyt saat vetää listastasi monta asiaa yli. Hyvä te!

  VastaaPoista
 4. Töiden loppuun saattaminen on tosiaan mieltä ylentävä kokemus. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)