maanantai 21. syyskuuta 2015

Välityö

Syksyn entisöintikurssi on alkanut. Pari kertaa on kurssia pidetty ja totesin, että voinkin viedä välityön mukanani välittömästi. Pelipöydän kunnostamisessa on niin paljon vaiheita joissa odotellaan kuivumista että tarvitsen rinnalle toisen työn.
 Ilman mitään suunnittelua tai miettimistä nappasin mukaani komuutin joka tuli meille miehen vanhemmilta. Kunto on rujo, sekä sisältä että ulkoa. Tälle saan tehdä rankan muodonmuutoksen jotta kaapin saa käyttöön. Ulkopuolella on läikikäs sininen maali, sisäpuolella yhtä huonokuntoinen ja läikikäs vaaleanpunainen maali. Puuosat onneksi muuten kunnossa, pohjan vaneri menee vaihtoon, ehkä taustavanerikin.
Kuumailmapuhallin oli näppärin kapistus maalin poistoon kaapin sivuista. Alimmaksi kerrokseksi paljastui petsi. Minä kuitenkin todennäköisesti maalaan komuutin. Suunnittelin, että siitä saisi oivan kaapin lasikuistille missä ei ole nyt mitään järkevää säilytystilaa. Vanha polttopuulaatikko avattavinen kansineen ei oikein toimi. Päällä on aina jotain tavaraa kun kansi pitäisi avata. Siksi haluan laatikosta eroon. Väriksi valikoituu jotain mitä löytyy omista varastoista, eli jo olemassa olevilla maalin lopuilla mennään.

Tiistaina jatkuu maalinpoisto kunhan olen ensin lakannut pelipöydän ensimmäistä kertaa. Katsotaan saisiko siitä jo jonkinlaista kuvaa otetuksi ja blogiin laitetuksi.

10 kommenttia:

 1. Sinun käsittelyssäsi tuosta tulee kaunis. Se on toki sitä jo nyt, mutta aika raffilla tavalla :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunishan komuutti on, mutta ehkä hiukan väärällä tavalla :D

   Poista
 2. Ihana kaappi ja kiva nähdä kurssisi tuloksia taas!
  Tuo on jotenkin ihana läikikkäänä sinisenä, mutta se ei ole oikein kestävä ratkaisu kun katsoo kannen halkeamia. Itse ehkä jättäisin etuosan juuri tuon väriseksi, tällaisen vanhan romun ystävä kun olen... tulisi mahtava kontrasti vastamaalattuihin pintoihin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kestävä ratkaisu, etenkään lasikuistille missä ilman lämpötila ja kosteus vaihtelevat suuresti ulkoilman mukaan. Ja jos näkisit sisäpuolen niin huh, se vasta kammottava on. Ovet olisi kyllä aika namut jättää nykyiselleen mutta taidan maalata nekin. Jos vaikka tytär haluaa kaapin itselleen niin tiedän että sen pitää olla jämptisti kokonaan maalattu. Ja toisaalta sininen maali hilseilee ja lohkeilee aika pahasti, sotkisi aina lattia missä kaappi sitten seisoisikin.

   Poista
 3. Siitä tulee tosi kaunis, kun se valmistuu. Nytkin näyttää niin sirolta ja sievältä, vaikka onkin kulunut. Oli meidänkin kaapissa joku palovaurio, mutta sinne se peittyi maalikerroksen alle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maali peittää kaikenlaista :) Minustakin komuutti on siro ja sievä, ehdottomasti sellainen joka pitää kunnostaa.

   Poista
 4. Ihana projekti!
  Nuo kaapinovet ovat hauskan näköiset nyt. Kannattaako niitä käsitellä ollenkaan? Niissä on niin eläväinen pinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne pakko käsitellä, maali on niin heikossa hapessa. Pinta on minun makuun turhankin eläväinen :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)