torstai 24. syyskuuta 2015

Kaapo ja pennut

Koirat ja kissat ei tunnetusti ole mitään sydänystäviä. Näin on meilläkin vaikka yksi poikkeus löytyy. Otto-kissa käy aina puskemalla ja nuuhkuttelemalla tervehtimässä Kaapoa kun tulee sisälle. Muita kissoja koira ei voisi vähempää kiinnostaa, tunne on jopa hienoisen inhon puolella. Etenkin Iines kunnostautuu inhossa mitä tulee koiriin.

Alma tietysti tottui jo pentuaikoina Kaapon vierailuihin. Vähän minua jännitti miten Alman ja pentujen kanssa käy kun tiedossa oli että Kaapo asuu täällä silloin vakituisesti. Almalle tilanne oli hyvä niin kauan kuin pennut olivat pesässä. Pentujen liikkeellelähtö aiheutti sen, että Kaapo ei saanut tulle lähellekään sitä osaa taloa missä pennut ovat. Almasta tuli oikea tiikeriemo suhteessa pentuihin.
 Tilanne on taas muuttunut. Pennut liikkuvat nykyään missä tahtovat ja ovat valloittaneet koko talon. Kaaposta se on hauskaa sillä koiruus on utelias pentujen suhteen. Samalla myös hyvin varovainen. Bertta kun saapuu lähelle niin koira on miltei liikkumatta ja antaa kissanpennun huolehtia tutustumisesta. Kaapohan on muutenkin hyvin rauhallinen koira, ei mikään adhd-tolleri niin kuin monet muut lajitoverinsa ovat. Ja taitaa Kaapo muistaa miltä tuntuu kissankynsi kirsussa joten parempi olla varovainen tutustumisessa pentuihin.
 Bertta onkin pennuista ainut jota koira kiinnostaa, muut eivät ole edes yrittäneet ottaa mitään kontaktia. Koira on poikapennuille ihan sama.
Ihan sama näkyy tässä, Bertta kun tahtoo koiran lähelle ja nukahtaa pöydälle lähietäisyydelle koirasta niin pojat viis veisaavat. Paremmat unoset tulee salin rahilla. Almalle Bertan tutustumisretket ovat ok. Silti vahtia täytyy näköetäisyydeltä. Ja jos Almasta tuntuu että nyt on oltu liian kauan lähellä koiraa käy Alma naukumassa Bertalle koväänisesti ja vaatii ruotuun palaamista. Kissanpennut ovat kuitenkin tällä hetkellä sen verran kurittomia kakaroita että emoa totellaan hyvin harvoin.  Suuri avara maailma ja sen houkutukset on löydetty.

18 kommenttia:

 1. Voi noita pentusia ♥
  Kiva juttu, että tottuvat koiraan jo pienenä, kiinnosti koira sitten tai ei - luulen, että kummassakin tapauksessa jää kumminkin hyvä ja turvallinen muistijälki. Mietin, että kun Mustin pentukodissa oli koiria, vaikka en tiedäkään, olivatko paljonkaan kontaktissa, niin Mustin suhtautuminen koiriin on hyvin luontevaa. Siitä se varmaan johtuu. No onhan Musti maailman kiltein kissa toki muutenkin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musti on ihan omaa luokkaa. Kaikenlaiseen sitä yrittää pentuja totuttaa kun täällä asuvat. Viimeksi suuren pakokohtauksen aiheutti sähkövatkain :D

   Poista
 2. Ihania nuo pennut, voi miten joku voikaan olla noin suloinen. Ja tuo Bertta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suloisia ne on, mutta tällä hetkellä täällä juoksee 12 tassua sellaista iltaravia että oksat pois. Vähempikin riittäisi :)

   Poista
 3. Ihania ihania kaikki! <3 Tuo ensimmäinen kuva on oikein ekstrahellyttävä. Kaapo on niin hauskan näköinen; aivan kuin sitä vähän nolottaisi, kun pikkuinen kissa on siihen niin ihastunut. Noiden kanssa ei varmasti aika käy pitkäksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei käy aika pitkäksi. Kaapo on kyllä vähän nolon näköinen, tahtois leikkiä Bertan kanssa mutta ei oikein todi edes katsoa Berttaan päin.

   Poista
 4. Voi että tuota Berttaa...niin suloisen ja tuhman näköinen yhtä aikaa :) Meillä on taas kollin nimivaihtoehto muuttunut. Cauko-Aulis onkin ehkä Alpo-Aulis, jota voi kutsua nimillä Alpo, Aulis tai Kauko. Tulee hankalaa tästä nimipolitiikasta, kun kaikki haluavat olla antamassa just sen itselle mieluisimman nimen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielähän teillä on hyvä aikaa vaihtaa nimeä. Cauko-Aulista kutsutaan täällä tällä hetkellä maaoravaksi selän raitojen takia.

   Poista
 5. On ne vaan niiiiiin suloisia nuo pennut!
  Tiedän aika montakin taloutta, jossa on kumpaistakin, kissoja ja koiria. Ainoastaan yhdessä kodissa kissat asuvat yläkerrassa ja koira alakerrassa, eikä sopua muuten tahdo löytyä. Koiralla ei ole mitään asiaa yläkertaan. Tässäkin tapauksessa koiraa ei kissat haittaa, kissat sen sijaan eivät siedä koiraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat on yllättävän lepposia kissojen suhteen, kissat ovat enemmän niitä jotka ei toisesta lajista tykkää, eikä aina edes saman lajin edustajastakaan.

   Poista
 6. Voi voi, nyt on taas sydän ihan sössöä ja puhekin muuttui lässytykseksi. Voi ihme, miten suloiset!!! Tuo Bertta olisi hyvännäköinen kaveri meidän puutarhaetsivälle, leikin tässä ajatuksillani ;) Vuorotteluvapaa on hyvä ratkaisu. Itsekin sen koin ja tekemistä riitti. Se jopa lisääntyi niin paljon, että sen loputtua siirryin keikkatyöläiseksi, jotta aikaa olisi enemmän :) Mukavaa vuotta sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pennuille lepertelee ihan huomaamattaan, jopa raavaat miehet :D Minäkin olen pohtinut keikkatyöläiseksi siirtymistä, katsotaan mitä elämä tuo eteen vapaavuoden jälkeen.

   Poista
 7. Sulosia pentuja. Onko pennut teiltä kaikki lähdössä uusiin koteihin?
  Kaapo näyttää kuvissa itse rauhallisuudelta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikilla on uusi koti, koteja oli tarjolla enemmän kuin kissoja :)
   Kaapo on kaikkea muuta kuin tyypillinen rotunsa edustaja, rauhallinen kuin mikä, viihtyy sohvalla ja sisällä.

   Poista
 8. Voi että noita palleroita. <3

  VastaaPoista
 9. Ihania kaikki tyynni, kissat ja koira ♥

  Ja ihanaa ja rentouttavaa ja mukavaa vuorotteluvapaata sinulle! Melkein vois olla vähän kade ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)