sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Viikonlopun opetukset

Ensi vuoden syyskuussa mieti jaksatko samassa viikonlopussa saunaillan kotonasi, kirpparipöydän aloituksen ja lapsen synttärijuhlat. Jos jaksat, muista miten mukava on selvitä tuosta yhdellä siivoamisella ja leipomisella. Muista kaikesta kaaoksesta huolimatta miten mukava on tavata ystäviä ja läheisiä.
 Muista laittaa kakun väliin reilusti mansikka- ja persikkahilloja, niitä omatekoisia. Muista suunnitella koristeet ajoissa, kaapissa ei kuitenkaan ole mitään valmiina. Muista tehdä vähintään 10 munan kakku. Leivo suolaista piirakkaa tuplamäärä. Muista että tarvitset vispikermaa vähintään viisi purkkia.
 Muista antaa ylimääräiset kermavaahdot kissanpennuille, takuuvarma hitti niiden suussa.
 Muista ostaa kukat kaupasta jos omassa puutarhassa ei kuki enää mitään. Älä imuroi liian aikaisin, muuten imuroit juhla-aamuna uudestaan. Siisti koira, saat siivota paljon vähemmän karvaa kuin ilman siistimistä. Muista pestä kahviserviisi ajoissa kuten tänä vuonna, ei tule kiire. Muista etsiä pöydälle uutta ja pidempää kaitaliinaa.
Laita liinat pöydille vasta viime tingasta äläkä laske kissanpentuja pöytäliinojen lähelle. Muista silittää pöytäliinat. Osta kirpparilta kauniita ottimia lisää, nyt niitä on liian vähän. Laita tuvan kello raksuttamaan, luo kotoisan tunnelman. Siirrä oman perheen kolmekymmentä takkia pois eteisen naulakosta jotta vieraidenkin takit siihen mahtuvat. Osta toinen kahvinkeitin.

Ja muista nauttia juhlista, on yhdenlainen onni tässä maailmassa että on läheisiä joita kutsua juhliin.

8 kommenttia:

 1. Huh, onpa ollut vauhdikas viikonloppu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauhdikasta oli, mutta minä tykkään :)

   Poista
 2. :) Täällä on tainnut olla jokseenkin samantapainen viikonloppu. Nuo takit minäkin sulloin väliaikaisesti naulakosta kaappiin piiloon. Ja kaikki se kahden tunnin takia ja aloitetaan jo ajoissa valmistelut. Mikä siinä onkin. Ja kun itse kylässä synttäreillä, ei tule ajatelleeksi katsoa oliko siinä naulakossa liikaa takkeja tiellä ja oliko kaapin ylimmältä hyllyltä pyyhitty pölyt ;) Mutta kyllä, sukua ja kavereita on mukava nähdä ja se tunnelma on tärkein

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä mies vei takit saunalle piiloon, eteisen kaappi on muutenkin turvoksissa takkeja. Ja aina sitä siivoaa ennen juhlia ja kuitenkin juhlien jälkeenkin.

   Poista
 3. Niin paljon alleviivaan noista muistamisista. Etenkään sitä kermaa ei ole ikinä tarpeeksi. Meilläkin on kuukauden päästä synttärit ja valmistelut aloitin jo viikonloppuna ostamalla pillit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmistelut on hyvä aloittaa hyvissä ajoin. Pitäisi varmaan tehdä koneelle tarkistuslista minkä kävisi läpi joka kerta ennen synttäreitä.
   Kävin Multasormessa ihan vaan katsomassa mitä vielä löytyy, kotiin lähdin taimikasan kanssa :D

   Poista
 4. Miten ihana postaus! Niin elämän makuinen. T. Tarja H

  VastaaPoista
 5. Kyllä oli paljon muistamista. Miten ne kaikki pysyvät päässä!
  Paljon asioita samalle viikonlopulle.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)