torstai 1. lokakuuta 2015

Uusia ruusuja

Tänään piti olla tämän viikon ainut puutarhapäivä. Muut päivät on hoidettu tukka putkella asioita ja liehutettu siellä sun täällä. Vaan sää teki kepposet enkä viitsinyt mennä kääntämään kasvimaata kaatosateeseen. Päädyin siivoamaan ja päivittämään blogia.

Puutarhamyymälöissä on alet. Ensin ostin Terrasta kaksi Puutarha Tahvosten Easy Elegance uutuusruusua. Salaisen puutarhan rosarioon jäi vielä reilusti tilaa ja juuri sopiva paikka vähän herkemmille ruusuille ja nämä suunnittelin juuri siihen, istutusaluekin oli jo valmiiksi tehtynä. Kolmas ruusu samaisen taimiston ruusuja löytyi Multasormesta, siellä oli kaikki isommat taimet -70% ja perennat euron kappale.
 Sattui sopivasti että nämä kaikki kolme ruusua ovat ikäänkuin samaa sarjaa, sillä seuraavan rivin kaikki ruusut ovat pimpinella-suvun ruusuja. Kolmannesta rivistä tullekin sitten todennäköisesti sekalaisempi erä ruusuja.
 Keskimmäinen ruusuista on rosa "Pinktopia". Sen vasemmalla puolella on melko matalaksi jäävä rosa " Little Mischef" joka tekee pieniä aniliinin punaisia kukkia. Oikealla puolella taas kasvaa rosa "Macy`s Pride" jonka kukat aloittavat vaalean keltaisina ja muuttuvat valkoisesta vaaleanpunaiseen.
Rosariossa kasvaa nyt kaikkiaan kahdeksan erilaista ruusua. Kunhan kolmas rivi joskus valmistuu, on ruusuja reilusti toistakymmentä. Niiden hankinta jää kyllä ensi kesälle. Tosin taidan käydä tänäänkin Multasormessa, syreenin taimet -70% jäivät vähän kaivelemaan. Rosarion suoja-aidanteeksi istutin oman pihan syreenien juurivesoja mutta niiden kasvamisessa kestää ikuisuus. Valmiilla taimilla saisi nopeamman lopputuloksen. Ja ehkä voisin kiertää ruusuhyllyn vielä kerran sillä "Pinktopia"-ruusulle jäi vain alle neljä euroa hintaa.

4 kommenttia:

 1. Hyvät alennukset! Itsekin ostin pari viikkoa sitten pari himoitsemaani ruusua noin vitosella. Eilen en valitettavasti ehtinyt Kauppilaan kotimatkan varrella, mutta säästyipähän nekin rahat ;-)
  Tuosta tulee niin ihana tuoksuva paikka! Voi vain kuvitella, millaiset heinäkuun päiväkahvit siellä nautitaan. Kuin sadusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitonen tai alle ei ole paha hinta ruususta, tai muustakaan pensaasta. Multasormesta tein toisenkin löydön, ruusuorapihlajan ja jo oikein hyvän kokoisen. Hyvällä alella raaskin ostaa mutta nyt vielä mietin istutuspaikkaa vaikka arboretumiin se varmaankin tulee. Joskus on silti ihan hyvä ettei ehdi poiketa puutarhamyymälöihin :)
   Niitä ruusutarhan kahveja (tai teehetkiä) jo odotellaan, parin vuoden päästä taitavat olla jo totta.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, eiköhän se muutaman vuoden päästä ole jo voimissaan, huumaavaa ruusujen aikaa odotellen :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)