keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Tarjotin

Löysin jokunen viikko sitten kirpparilta eurolla tarjottimen. Reunat ehtaa puuta, pohja kovalevyä. Väri ah niin kasari, tummanvihreä petsi. Hyi olkoot olisin voinut sanoa, mutta onneksi en. Ostin tarjottimen ja annoin sille uuden elämän.
 Joo, ei mikään kaunis esine, mutta kyllä tästä vielä hyvä tulee. Entisöintikurssilla ollaan kuten  huomaatte, mutta nyt ei entisöidä. Välitöinä voi tehdä näitä tuunauksia.
 Kaikki tarjottimen käsittelyyn tarvittavat materiaalit löytyi omista kaapeista. Olen muissakin esineissä yrittänyt hyödyntää jo olemassa olevaa, seuraavakin työ saa yllensä maalinjämiä omista varastoista.
 Maalasin tarjottimen kevyen harmaaksi eteisen vaatekaapin maalauksesta jääneellä maalilla. Maali on Uulan ovi- ja ikkunamaalia. Pelkkä harmaa tarjotin oli kuitenkin jotenkin vaisu. Kaivoin esiin lisää eteisen remontin ylijäämää, kuten sabloonat. Tätä keskuskuviota emme käyttäneet seiniin mutta eipä sekään hukkaan mennyt. Kuvio mahtui juuri ja juuri tarjottimelle. Töpöttelin kuvion sabloonan läpi samoilla akryyliväreillä kuin eteisenkin maalaukset. Sävy on oma sekoitus mustasta ja valkoisesta.
 Nyt sitten taas tarjotin oli täydellinen mutta eihän sitä raaski peittää millään. Eiliseltä kirpparireissulta löytyi vitosella ihan uusi harmaa Iittalan kastehelmi kynttiläkuppi. Se sopii tarjottimelle eikä peitä kuviota liikaa. Ostin kuppeja kolme mutta tytär vei kaksi sinertävää itselleen. Ennestään minulla on näitä punaisena.
Eihän minulla mitään tarvetta ole uusille sisustusesineille mutta onhan se rehellisesti sanottuna kiva saada joskus jotain uuttakin kotiin.

18 kommenttia:

 1. Hih, kiitti vinkistä. Meillä on tuollainen tarjotin kaapissa ja on vieläpä käytössä kärsinyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjotin oli nopeasti hiottu, riitti kun vähän sai pintaa pois. Kovalevyäkin hion kevyesti jotta maali pysyy paremmin. Saa kuin uuden tarjottimen kun näkee pienen vaivan :)

   Poista
 2. Tulipa nätti! Kannattaa tuunailla, niin saa taas ihan uudennäköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjotin on nyt kuin uusi, kannatti uudistaa :)

   Poista
 3. Tuunaus on palkitsevaa! Saa ihan uuden esineen ja usein melkein ilmaiseksi! :) Pitääkin kaivella kaappeja, siellä olisi muutama kehys ja jotain muutakin pientä tuunattavaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on palkitsevaa, tässäkin tuli ihan uusi ulkonäkö pienellä vaivalla. Ja jos kyllästyy, voi taas maalata uudestaan.

   Poista
 4. Ooh, olet niin taitava. Mielestäni sablonimaalaus on vaikeaa, aina menee jostain reunasta yli.. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sabloonat on minullekin vaikeita. En malttanut liimata sabloonaa tarjottimeen, teippasin vain, heti näkyy jos tarkemmin katselee että reunojen yli on menty.

   Poista
 5. Ihana! Sopii kirppislöytö tuohon tosi hyvin. Tuo lause 'ei tarvetta uusille sisustusesineille, mutta kiva saada joskus uutta' on niin totta. Enhän minäkään sitä täkkiä numero 14 olisi enää tarvinnut :)

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Minustakin siitä tuli kaunis, varsin onnistunut.

   Poista
 7. Nämä vanhan uudistamiset on ihan parhaita :) Tosi kiva kuvio, liiankin kiva ..mitä tuossa nyt malttaa pitää :D

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)