perjantai 30. lokakuuta 2015

Rautaisannos mummiutta

Mummin mussukka oli koko viikon meillä hoidossa oman hoitajan loman takia. Viimeiset kolme päivää hoitoa oli yötä myöten. Hyvin selvittiin mutta uskallan kyllä sanoa, että ihan mukava kun tiedossa on vapaa viikonloppu. Ei ohjelmaa eikä mitään pakollista puuhaa. Mummi tarvitsee nyt hiukan lepoa.
 Joskus minusta tuntuu että nyt on menossa elämäni ruuhkavuodet osa 3. Ensimmäinen oli siinä vaiheessa kun meillä oli yksi oma lapsi, kävimme molemmat töissä, samaan aikaan oli talon rakennus ja kirsikkana kakun päällä me molemmat miehen kanssa opiskelimme työn ohessa iltaisin ja viikonloppuisin. Ei ollut silloinkaan vapaa-ajan ongelmia.

Ruuhkavuodet osa 2. taisi olla silloin kun lapsia oli jo neljä, tai ehkä ne alkoivat jo kolmosen kohdalla. Ruuhkiin riitti jo tavallinen arkirumba pyykkeineen, harrastuksineen ja kodin hoitamisineen. Oli talon remonttia ja tänne muutettua vielä enemmän remonttia. Tuli sairaudet ja muut elämän ikävämmät asiat kuvioihin. Olin taksikuskina harrastuksiin, sairaalaan ja terapiaan. Välillä koin huonoa omaatuntoa, että nuorin lapsista tuntui asuvan autossa. Onneksi on aina ollut mummot ja papat jotka ovat lapsia hoitaneet ja siten kaikessa auttaneet.
Nyt on minun vuoroni astua siihen hoitoketjuun ja olen niin onnellinen että sen saan kokea. Mukava viikko meillä oli, ulkoiltiin, käytiin kerhossa, auton talvirenkaiden vaihdossa ja ruokakaupassa. Siinä niitä pieniä elämyksiä arkeen. Laitettiin yhdessä ruokaa, sytytettiin uuneihin tulia ja hoidettiin kissoja.

Ensi viikolla sitten keskityn enemmän ystävien tapaamiseen ja muiden asioiden hoitoon. Tällä viikolla pienin oli tärkein. Ehkä ehditn tilata sen puuttuvan verkakankaankin jotta saan pelipöytäni valmiiksi. Ja taidan maalata vihdoin vessankin oven, nyt on maali valmiina.

4 kommenttia:

 1. Olipa ihana ilmaus tuo "nyt on minun vuoroni astua siihen hoitoketjuun". Nykypäivänä kaikki isovanhemmat eivät ole kiinnostuneita luomaan suhdetta lapsenlapsiinsa, mikä on aika surullista. Mukavaa puuhailuviikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Hoitoketju onkin sellaien sukupolvien ketju jota ei parane katkaista. Se ottaa mutta antaa moninkerroin takaisin kun saa olla mukana pienen elämässä.

  VastaaPoista
 3. Pikku söpöläinen on varmasti ykkösenä, kun on mummilla kyläilemässä. Näin se aika kuluu ja nyt on sinun vuorosi auttaa nuorempia. Omaa aikaa arvostaa todella, kun saa välillä hoitaa näitä pikkuisia, joka myös on ihan etuoikeutettua. Kaikiile ystävilleni ei ole suotu lapsenlapsia, vaikka ovat niitä toivoneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että se alkaa olla kasvava joukko ihmisiä jotka eivät saa lapsenlapsia tai eivät ehdi niitä nähdä. Kun saadaan lapset aina vanhempina ja syntyvyys laskee niin yhtälö on selvä. Oma aika on kullanarvoista mutta niin on aika pienen kanssa :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)