maanantai 19. tammikuuta 2015

Uusi järjestys uusiksi

Eteiseen muuttanut kaappi aiheutti pienen inspiraation kipinän. Oli ihan pakko vaihtaa lattiakaapin ja tuolien paikkaa. Nyt järjestys on parempi, vai mitä sanotte?
 Kahden tuolin, ja pienen kaapin oli niin tarkoitus olla rinnakkain, tuolit molemmin puolin kaappia, mutta kaikkea ei voi saada. Sopii minulle tuolien olla näinkin, toinen peilin alla, ja toinen ihan ovensuussa.
 Enkä kyllästy varmaan koskaan kehumaan, kuinka paljon vetoa voi verhot pitää poissa eteisestä lasikuistille vievistä ovista. Valkoinen vain on melkoisen epäkäytännöllinen väri. Vielä joskus haaveilen kirjovani tuohon tummanpunaiset villaverhot. Ehkä sitten eläkkeellä.
 Massiivinen kaappi, allaan pieni pöytä. Nuo suorastaan huutaa väliinsä vanhaa pesukalustoa, vatia ja kannua. Emaliset minulla olisi, mutta jotenkin posliiniset olisi fiinimmät. Tosin kissathan heittäisi ne heti alas, Alma heitti jo tuon soppakulhonkin. Mies liimasi sen toistamiseen kasaan pienistä paloista. Edellisen kerran maisemakulhon heitti maahan kissa Aatu salin takaseinällä näkyvän senkin päältä. Oikea kovan onnen kulho.
Saliin vievä tammiviiluovi mäntypuisine karmeineen ja karmilistoineen on ihan järkyttävä. Päätin, että nyt alkoi oven etsintä tuohon. Ihan heti.

23 kommenttia:

 1. Minulla osisi sinulle myydä posliiniset vati, kannu ja kannellinen saippua astia. Kermanvaaleat jossa on vaaleansiniset reunat. Olen ostanut ne Belgiasta antiikkiliikkeestä joskus 200-luvun alkupuolella...

  Mimosa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin vielä, kamalaa jos kissat tipauttaisivat alas sellaiset ihanuudet :)

   Poista
 2. Kiva järjestys! :) Ja oi, teillä on tuo ihana vanha puhelin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kun siirrettiin puhelin tuohon nykyiselle paikalle, löytyi siitä Valtion rautateiden leima! Eli on jonkin vanhan aseman puhelin. Luettelot löytyi vintiltä.

   Poista
 3. Niin se yksi valmistunut projekti aiheuttaakin useita uusia, vaikka luulisi tehtävien listan viimeinkin lyhenevän :-D
  Totta, kaappi toisen alla on hyvän näköinen. Voi kovan onnen kulhoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varustelukierre on loputon :D Onneksi kulho ei montaa euroa maksanut kun hankin sen, ja lupasin kulholle hyvän kodin. Taisin pettää lupauksen.

   Poista
 4. Hyvin sopii kaapit päällekkäin. Pesukalusto kyllä natsaisi tuohon paremmin kuin hyvin, suosittelen kyllä tyytymään emaliseen niin on kissaystävällisempi. Ja varmasti kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emalikannuni jo löysin, mutta vati on hukassa tai sitten musitan väärin että omistaisin sopivan pienen. Mun äitiyspakkauksessa ollut vati on hiukan liian suuri.

   Poista
 5. Eilen ku katsoin edellistä kirjoitustasi, ajattelin juuri noin, eli kaapit päällekkäin. Toteutit juuri sen minkä sieluni silmillä näin, sopii noin hienosti!

  VastaaPoista
 6. Kyllä, nyt tavarat on tasapainossa;) Tykkään tuosta toiseksi alimmaisen kuvan tunnelmasta, kodikasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti tarkistaa, että mikäs kuva se olikaan tokavikana. Kodikasta on, itse niin tykkään huoneen harmaan ja punaisen sävyjen liitosta.

   Poista
 7. Hyvältä näyttää!! Niin ne vain huonekalut loksahtavat paikoilleen kun vähän mallailee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja alkuperäiset suunnitelmat menee ihan uusiksi :)

   Poista
 8. Eikö tuo tuoli missä on kori ole ovien tiellä? Istumapaikkoja on hyvä olla ja kivalta näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoli on pariovista toisen edessa, mutta vain vasemmanpuoleinen ovi on arkisin käytössä. Kesäjuhliin avataan molemmat ovet, eli aika harvoin :)

   Poista
 9. Hyvältä näyttää ja kaappi sai hienosti uuden elämän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi otin kaapin kunnostukseen vaikka se oli jo aika romuna. Umpipuinen huonekalu tuntuu kestävän ihan mitä vaan.

   Poista
 10. Hmm.. Jos sallit pari ehdotusta.. Minun silmääni renginkaappi kaipaisi hieman enemmän tilaa ympärilleen, nyt se on hiukan ahtaan näköisessä paikassa tuossa ovenpielessä. Mä varmaan kokeilisin vaihtaa puhelimen ja renginkaapin paikkaa päittäin, kokonsa puolesta puhelin ja pieni pöytä/komuutti voisivat olla sopusuhtaisempi pari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai sallin :) Tuota järjestystä olen miettinyt itsekin, mutta jääkö puhelin sitten piiloon kaapin taakse? Kaappi tulee aika reilusti seinästä ulos, sillä on syvyyttä. Se ei taida ihan näkyä kuvista. Minuakin häiritsee vähän se, että kaappi on suurempi kuin komuutti, mutta kummankaan kokoa en saa muutetuksi :D

   Poista
 11. Ihana toi renginkaappi! Tuollainen olisi kiva meidänkin eteiseen...

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)