torstai 22. tammikuuta 2015

Teehylly

Minua on jo pitkään ärsyttänyt tuvassa useassa eri paikassa säilytyksessä olevat teepurnukat. Oli teetä vetokaapin päällä, yksi purkki astiakaapin päällä ja loput ruokakaapissa. Irtoteen pussit mummon kaapin päällä. Oli aika kasata kaikki samaan pisteeseen, käden ulottuville.
 Nyt päivittäin juotava pussitee on vihreässä peltirasiassa, lasipurkeissa on harvemmin juotava ja kannussa haudutettava pussitee, ja vaaleanpunaisessa peltirasiassa on irtotee. Kaikki siististi vierekkäin, helposti esiin otettavissa.
 Tuvan pieni vetokaappi on oikeasti vanha kansakoulun geometriavälineiden laatikko. Meillä se pääsi seinähyllyksi, myös vetokaapiksi kutsutaan ovensa takia.
 Oven takaa löytyy ksylitolipastillivarasto, vitamiinit, tulitikut ja ne irtoteen pussit haudutettua teetä varten. Paljon tavaraa imee pieni kaappi sisäänsä.
Tämän talven hittitee koko perheelle on ollut minttutee oman maan piparmintuista. Kuivasin sitä aivan liian vähän, viimeinen oksa on menossa. Jos illalla kysyn, kuka ottaa minttuteetä, kuuluu jokaisesta suusta, minä! Valmistuksen osaa lapsetkin, nippaisevat oksasta muutaman mintunlehden ja laittavat teepussin kanssa kannuun. Päälle kuumaa vettä ja annetaan hautua hetki. Niin hyvää, että ensi kesänä piparminttua täytyy kuivata tuplamäärä. Eiköhän onnistune, minttu jos mikä on kova kasvi leviämään. Viime kesänä kitkin jatkuvasti kurittomia rönsyjä pois yrttilaatikon vierestä.

6 kommenttia:

 1. Nonnih, probleemi ratkaistu kertaheitolla! Täälläkin kuluu teetä nyt paljon. Mulla on maistelussa aavistuksen lakritsainen detox-tee, jonka kanssa olen tainnut jäädä koukkuun. Oma piparminttutee kyllä houkuttelisi.. hmm.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kokeile omaa minttuteetä, laitan mintunlehdet tavallisen mustan teen sekaan. Ja ihana päästä laajentamaan minttukasvustoa, ensi talveksi pitääkuivata paljon enemmän.

   Poista
 2. Hyvä ratkaisu. Minttutee on hyvää... Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Minäkin tykkään juoda minttua mustan teen kera. Joskus join myös ihan vain sllaisenaan, mutta siihen kyllästyin. Ja salviatee on ihan must flunssan aikana!

  tv Leena

  VastaaPoista
 4. Minäkin olen vähentänyt kahvin juontia ja siirtynyt teehen. Pitääpä kokeilla tuota minttua!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)