perjantai 2. tammikuuta 2015

Tuulessa ja tuiskussa

Ihailen ihmisiä jotka uskaltavat toteuttaa unelmiaan. Kuten siskoni omaansa. Viime kesänä taloon hankittu hevonen on komistunut tulostaan entisestään. Voi niin hyvin kuin hevonen vaan voi, ja sisko on päässyt käsiksi vuosien haaveeseen omasta hevosesta. Minä en tunnu saavan edes niitä pari hassua kanaa ja lammasta joista edelleen haaveilen. Toisaalta tällaiset hetket saa tiedostamaan, että niistä eläimistä on huolehdittava oli sää mikä tahansa, Suomen kesä on lyhyt, eikä aina edes kaunis. Olisiko minusta sittenkään työhön pimeässä ja kylmän kosteassa navetassa vesiä sulatellen, kipeää eläintä hoitaen tai synnytystä valvoen. Sen kaiken perushoidon päälle. En tiedä onko, mutta mieli tekee kokeilla.
 Maunoa ei paljoa tuuli ja tuisku haitannut, oli ihana päästä juoksemaan umpihankista kenttää. Minun ei tehnyt mieli, laidalla seisominen oli jo saavutus sinänsä lämpöä rakastavalle keholleni.
 Täällä toisella puolen Suomea, Savon korvissa lunta on ihan toisin kuin Päijät-Hämeessä. Miehen kanssa soiteltiin, ja kuulemma kotinurkilta on vesisade vienyt kaikki lumet. Että tietää taas töissä kurahousukelejä. En ihan nyt rakasta niitä, mutta minkäs teet.
Mutta vielä nautitaan vierailusta ja Maunon ulkoilutuksesta. Yöllä sain kainalooni ja jalkoihin kolme kissaa, on se kumma kun talossa on talli, niin kissat ei ole tallikissoja vaan talokissoja. Paras paikka on jonkun lämpöisen ihmisen kainalo tai lattialämmitys. Minulle se sopii, hyristään yhdessä takkatulen lämmössä ja jätetään ulkotyöt muille.

8 kommenttia:

 1. Upea Mauno! Kyllä se kannattaa tosiaan miettiä etukäteen mitä on valmis tekemään eläimien eteen. No, maatiaiskanat on kyllä kiitollisia otuksia hoidon suhteen, niistä ei ole niinkään vaivaa mutta suuremmat otukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkanoista ja -lampaista vois aloitella, ja sitten miettiä onko itsestä sitoutumaan ympärivuoden siihen puuhaan. Kanat tulisivat muuten heti, mutta navetan karjakeittiön muuri on edelleen korjaamatta. Sortumavaara on niin suuri, ettei sinne rakenneta minkään eläimen tiloja ennen korjausta.

   Poista
 2. Ihana, rakastettava Mauno <3 Kyllä eläimestä kuin eläimestä on myös paljon huolta ja rahanmenoa, vaikka niistä on suuresti iloa ja ne antavat ihmiselle uskomattoman paljon iloa ja rakkautta. Jos noita kuluja ajattelee, niin jää eläimet ottamatta. Mun kaikki palkat menevät nyt kissojen (3kpl) eläinlääkärikuluihin, jostain täytyisi saada lisätuloa ;) Vähän väliä veriarvojen tarkistusta ym pientä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mauno on ihana suomenhevonen. Eläinlääkärit maksaa, meillä oli edellisellä koiralla vakuutus mikä oli onni sillä Junnu sairasti paljon ja oli allerginen. Vakuutus korvasi kaiken siedätyshoitoja myöden. Kaapo ja kissat ovat onneksi olleet terveempiä.

   Poista
 3. Voi Maukka, miten komea olet!
  Hevonen olisi ihana, mutta mä olen aivan liian mukavuudenhaluinen hoitamaan yhtään vaativampaa eläintä. Ajatus koirastakin ahistaa. Siksi meidän Maukka-kissa passaa varsin hyvin. Se käy lootalla, jos ei joka päivä pääse ulos. Ruokaa saa oman ruokakauppakäynnin yhteydessä ja hoitoon saa avaamalla kuljetuslaatikon luukun, meni tuo sitten "mummille yökylään" tai eläinlääkäriin. Ja tuossa se nytkin köllii mun jaloissa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa on kotieläin helpommasta päästä. Meillä kyllä kuljetuslaatikkoon meno ei suju yhtä helposti :) Hevosissa taas on ihan valtava työ mun mielestä.

   Poista
 4. Vaikka Mauno-niminen unelma teettättää työtä (säästä riippumatta), herättää lomallakin aamuvarhaisella, pitää huolen sitä, ettei kotoa poistuta muutaman tunnin reissua pidemmälle ja nielee rahaa melkoisesta... väittäisin sen olevan melko edullinen psykiatri/terapeutti/kuntosaliohjaaja :) Eläimissä vaan on jokin kumma juttu... Ja ilmankaan ei osaa elää :)
  terveisin tänäänkin varpaansa useaan kertaan jäädyttänyt Unelma-sisko

  VastaaPoista
 5. Voi, keli ei kyllä ollut ihan paras, mutta onneksi hyvä seura korvaa paljon :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)