tiistai 27. tammikuuta 2015

Pöydän paikka

Eteisen remontin avulla sain toteutettua pitkäaikaisen haaveen. Niinkin vähäisen, kuin ihan ikioman vaatekaapin itselleni. Ei enää kaikkien toppavaatteita minun kaapissa, ei kenkiä, ei kasseja, ei mitään mikä ei ole henkilökohtaisesti minun. Tuntui kuulkaas hyvälle saada jotain ihan omaa. Ihan oma jatkui tammikuussa kun myin vanhempien valtakunnan valkoisen lipaston pois. Sain loputkin vaatteeni siihen ihan vain minun omaan vaatekaappiin. Vielä kun saisin nuo kaappia kuorruttavat asiat pois. Ehkä seuraavassa remontissa, tai seuraavan kirpparin aikaan.
 Lipasto oli tuossa missä nyt on pärekori. Kori saa olla tuossa kunnes korissa oleva valaisin on myyty, se vanha tuvan valaisin. Opetustaulun laitoin seinälle, mutta se ei taida jäädä tuohon, ei sovi tyyliin yhtään ja vanha naula seinällä on ihan väärällä korkeudella. Lipaston tilalle on etsinnässä pöytä, joko joku pieni ja siro, mutta vanha kampauspöytä, tai sitten vastaava työpöytä. Etsinnällä ei ole kiire, voin odotella sopivaa vielä vuosia, onhan tämä huone vielä remontoimattakin. Samalla kun etsin, voin voivotella miksen ostanut sitä elämäni kampauspöytää minkä näin antiikkiliikkeessä yli 10 vuotta sitten. Olihan se kallis, jostain etelästä tuotu, mutta se oli kaunis, siro, tummaksi petsattu ja lakattu. Juuri niitä ominaisuuksia joita nyt etsin. Silloin mietin liian kauan, ja joku toinen ehti ostaa pöydän tuoleineen.
 Vaatekaapin hyllyt riittivät juuri ja juuri lipastosta tulleille vaatteille. Ylähylly on se kaikkein ahtain. Henkaripuolella on tilaa, on siellä säilössä jotain ihan ylimääräistäkin, tuo punainen vaatepussi. Se löytyi vintiltä, ja säästin se niin kauniin kankaansa takia.
 Punainen paisley-kuvia on aika makea. Olisi mukava tietää milloin tällainen kangas on ollut muotia. Puuvillaa on materiaalinsa.
 Meidän vanhempien makuuhuone, vanhempien valtakunta on tällä hetkellä jonkun valtakunnan taistelun jaloissa. Kokonainen armeija sotilaita on levitetty matolle ja sen ympäristöön. Hieman saa varoa mihin astuu kun aamulla herää pimeässä huoneessa eikä raaski laittaa valoja päälle ettei nukkuva puoliso vielä herää.

Vaan herääpä silti, muovisotilas jalan alla aiheuttaa sen verran ääntä, että herätys tuli tänäänkin pikkasen ennen kellon soimista. Mutta en minä henno kieltää leluja lattialla, ainut tilava paikka minne saa levittää armeijat ihan rauhassa.

8 kommenttia:

 1. Ohhoh mikä taistelutanner :-D
  Teillä on niin ihanat värit, tuo tapetti on herkku.
  Olisiko pukupussi 70-luvulta, silloin ainakin oli paisley-kuviot ja muut Intian-kuosit muodissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Superihanat värit, vaaleanpunainen katto, vihreä lattia ja rusehtavat seinät :D
   Pussi voisi olla 70-luvulta, silloin tosiaan taisi olla nuo kuviot muotia.

   Poista
 2. Oijoi ihana vaatekaappi :) Kauniita on myös vanha uuni ja tapetti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatekaappi on mun lempihuonekalujani, isä ja äiti osti sen kotiimme huutokaupasta 1970-luvulla ja minä on tykännyt sitä niin kauan kun muistan. Uuni on kyllä komea, korkeutta peräti 3 metriä!

   Poista
 3. Tapettia minäkin ensin ihastelin, mutta onhan sulla kyllä komea vaatekaappikin. Lattialla oleva roina on vain väliaikaista. Joskus kaiholla muistelen niitä aikoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapetti on 1970-luvun remontin peruja, kuten muutkin pinnat vanhempien valtakunnassa. Kaihon takia saa sotatanner olla lattialla, ei se ole ikuista :)

   Poista
 4. Voihan nenä, tämä blogi on kiva! Hyvää kevään odotusta, tai vielä parempaa!

  VastaaPoista
 5. Lasten leikit ovat niin hellyttäviä, myös nuo poikain sotaleikit. Ei niitä todellakaan henno siivota pois.
  Meillä saa myös varoa lattioilla milloin mitäkin, usein legoja.

  tv Leena

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)