sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Sisustussunnuntai

Eilen oli laiskotuksen lauantai ja tänään sunnuntaina on sisustettu. Eteinen sai tyhjille seinille tauluja ja yhden puhelimen. Vanha puhelin oli ennen tuvassa, mutta siellä se jäi ikävästi oven taakse piiloon. Eteisessä paikka on paljon parempi. Puhelin ei ole talon alkuperäistä kalustoa, mutta on täällä sellainen joskus ollut. Puhelimesta roikkuvien vuoden 1925 ja 1926 puhelinluetteloiden mukaan tämän talon puhelinnumero on ollut 5 kun koko kylässä on ollut tuolloin jo peräti 14 puhelinta. Luettelot löysin vintiltä heti ekana syksynä kun täällä majailimme.
 Pärearkku näytti lattialla valtavan suurelta, ja sitä onkin. Siellä on nyt säilössä kaikki monot ja luistimet. Vaan kun nostin arkun eteisen vaatekaapin päälle, näyttää se todella pieneltä. Kaapin koko hämää. Opetustaulu hedelmäpuiden istutuksesta on syntymäpäivälahjani joltain vuodelta. Sen paikka on ehdottomasti esillä, ja nyt tällä kertaa vanhempien valtakuntaan vievän oven päällä.
 Eteisessä kaikki seinälle tuleva on väkisinkin hyvin korkella. Tälläinen pätkä katselee niitä pää kenossa, mutta pidemmät näkevät paremmin. Kansakoulun puutarhasuunnitelmista tein neljä taulua jotka sijoittuivat naulakon päälle. Ja kuten näkyy, on naulakko jo täynnä vaatetta ja mieleni vastaisesti ihan miten sattuu. Mutta mitäpä sitä totuutta stailaamaan, eteinen on eteinen. Peilistä kurkkiva kuvaaja ei sitten muuten ole raskaana.
 Eteisestä tuli kuvien myötä talon puutarhaisin huone jos noin voi sanoa. Ehkä yhdelle seinälle voisi vielä laittaa pari kukkakuvaa, vaikka jonkun vanhan puutarhakirjan sivuja tai jotain sellaista. Mutta muuten alkaa olla kaikki seinäpinta-alat käytössä. Puhelimen sivuun on tulossa kaappi kunhan saan sen entisöityä, ja lattialle villamatto tai -mattoja, ja sitten on eteinen täysin valmis.
Seuraavaksi olin ajatellut silittää eteisen oviverhot paikoilleen, mutta taidan siirtää silitystä lämpenevän sään takia. Jos sateet ja kurasäät jatkuu, on verhot muuten liian pian pestävässä kunnossa. Joten jään suosiolla odottamaan pakkassäitä niiden kanssa. Mukavaa sunnuntaita!

8 kommenttia:

 1. Löysin blogisi, ihana! Niin hurmaavia kuvia ja sujuvaa Suomen kieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja tervetuloa lukemaan blogia.

   Poista
 2. Ihanaksi olet eteisen laittanut. Sotkut vaan kuuluu eteiseen, sille ei oikein voi mitään. Naulakossa kuluukin olla käyttövaatteet. Asumista ja arkea varten koti laitetaan. (Tänään käytiin meillä aiheesta neuvottelua.) Puhelin ja puhelinluettelo ovat huippulöytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mielelläni pitäisi eteisen vain parempien vaatteiden paikkana, mutta väkisin tuohon naulakkoon tulee työvaatettakin. Onneksi kodinhoitohuone sentään nielaisee suurimman osan ulkovaatteista, etenkin lasten.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Eteisestä tuli kaunis, ja niin valoisa entiseen verrattuna.

   Poista
 4. Ihana tuo puhelin ja varsinkin kun olet löytänyt talostanne vanhat puhelin luettelot, ovat kyllä tosi aarteita !!! Ihailin myös tuota kaunista peiliä :) Mukavaa sadeviikkoa sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhelin on ihana, siitä muuten löytyi stanssattu teksti "valtion rautatiet" kun sitä siirsimme, olisikohan jonkun aseman vanha puhelin? Pitää kysyä henkilöltä jolta puhelimen sain, tietääkö mitään sen alkuperästä. Puhelinluettelot oli siitäkin hauska löytö aikoinaan, että ne löytyivät juuri ennen miehen syntymäpäivää, ja siihen aikaan mies oli töissä paikassa johon luettelot liittyivät kiinteästi. Sai hienon synttärilahjan silloin!

   Poista

Kiitos kommenteista :)