torstai 9. lokakuuta 2014

Pähkäilyä lasikuistin valoista

Eteisen remontin ohessa tapahtui lasikuistille jotain erittäin odotettua ja mullistavaa. Sisempien pariovien viereisiin päätyihin tuli pistorasiat. Siis kaksi kappaletta, yksi kummallekin puolelle. Mikä tarkoittaa sitä, että saan kuistille vihdoin ja viimein koristevalot. Siihen se helppo osuus sitten jääkin. En osaa yhtään ajatella millaiset valot kuistille laittaisin.
 Valintaa toki haittaa se, että kuistin maalien rapsutus on kesken. Äitini virkkaamat pitsiverhot on otettu toistaiseksi pois, eikä kaikki verhotangotkaan ole paikoillaan. Kaikki odottaa ikuisuusprojektin, eli maalien pois rapsutuksen valmistumista.
 Ja ehkä kuisti pitäisi taas siivota, on omenalaatikkoa, poltettavaa paperia, tapetin palasia ja kaikkea muuta mikä ei oikeasti kuistille kuulu. Mutta niihin valoihin. Jotakin kiinni verhoihin? Jokaiseen ikkunaan oma valo, esim. pallo? Köynnöstä, kaapelia vai kynttilöitä? On tämä muka nyt niin vaikeaa.
Kaikki neuvot ja vinkit kelpaa!

24 kommenttia:

 1. Ihana kuisti ja minusta vielä ihanampi siksi, että siellä on vanhaa hilseilevää maalia! Se on niin kaunista, omalla tavallaan.
  Olisi aika ihanan näköistä, jos muutamassa ikkunassa olisi kranssi, vaikka vain risuista pyöritetty, ja niihin pyöritetty myös valosarjat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kranssejakin podin, mutta sitten mietin tuleeko liikaa kun salinkin ikkunoissa on risukranssit. Vaikka olisi ne kyllä kauniit, lasikuistille sopisi ehkä kevyemmät kuin saliin. Hilseilevän maalin kohtaloa en ole vielä päättänyt, jätänkö aluperäisen kaunnin sävyn esiin, vai maalaanko uudestaan. Sitten näkee kun kaikki uudet valkoiset on raavittu pois.

   Poista
 2. En osaa olla avuksi. Kaikenlainen valaiseminen on minusta aina ollut tosi vaikeaa. Mutta kuistinne on niin unelman ihana, että ei sitä ainakaan pahasti voi pilata mullään valolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuisti on ihana paikka, mutta valojen suhteen niin vaikea :)

   Poista
 3. Ei valokaapelia!! Se ei jotenkin istu vanhan talon henkeen. Ehkä joku siro koristevalosarja kiertämään ikkunoiden yläreunaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valokaapelit, ihan totta, ei ne tuonne käy. Mutta joku kiva sarja kiertämään verholautoja voisikin olla kiva!

   Poista
  2. Valokaapelit pitäisi lailla kieltää. :D

   Poista
 4. Nuo ikkunat ovat niin kauniit, etten laittaisi niihin mitään, korkeintaan niiden yläpuolelle tai sitten kattoon kiinni sopiva määrä kynttiläkruunuja, joihin sitten sähkökynttiläsarja tai muu sopiva valosarja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ikkunoita on 10 joten ehkä sittenkään ei jokaiseen jotain. Lyhtyjä ja kolme sinistä tuikkujuttua tuolla jo on, niistä en ehkä halua luopua joka täytyisi tehdä jos tilaan laittaisi kruunuja. Mutta olisihan ne kyllä komeita.

   Poista
 5. Ihanat ikkunat! Mun huomio kiinnittyi nyt kuvissa ihan epäoleelliseen. Tuon viimeisen ikkunakuvan takana näyttäisi pihalla viipottavan jokin pieni eläin.. Jänis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä muuten näyttää ihan jänikseltä. Mutta ei ole, vaan sellainen kukkapenkkiin laitettava peltinen tuuliviiri jossa on lehmä!

   Poista
 6. Vaikka onkin "vanhanaikainen" ja kerrassaan ihana kuistinne, mitä ajattelisit ikkunan ylälaudan alle piilotetusta lednauhasta? Se siis vain tuottaisi tietynlaisen hämyisen perusvalon, ei esim. porattujen reikien kautta mitään kohdevaloa/pistettä. Sitten lisäksi pari, kolme lyhtyä, joko riippumaan katosta tai seinäkoukkuihin. Sisälle esim. aidon näköiset Enjoy-kynttilät, niin et tarvitse koko ajan olla vaihtamassa uusia tilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taitaakin olla lednauhaa jossain jemmassa. Kokeilen ensin sillä pätkällä ennen uuden ostamista. Ainut, että en pidä sen valojen tasaisuudesta, valosarjalla saa jotenkin elävämmät valot. Mutta kokeilen niin sitten sen näkee!
   Noissa kolmessa roikkuvassa sinisessä tuikkukipossa on juuri sellaiser led-kynttilät. Tykkään vaikka ei ne vedä vertaa oikealle tulelle. Mutta ovat paloturvalliset eikä tarvitse koko ajan vaihtaa uusia.

   Poista
 7. Vaikea kysymys, mutta jokatapauksessa ihanat on ikkunat! Itse en laittaisi valokaapelia enkä lednauhaa, jotain vanhanaikaisempaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt houkuttelisi laittaaverhot ja verhotangot paikoilleen ja samalla testata jos niiden päälle laittaa valkoiset sarjat. Ihan yksinkertaiset, ei mitään palloja tai sydämiä.

   Poista
 8. Ikkunat ovat niin upeat ja koristeelliset, että antaisin niiden olla pääosassa ja valitsisin vain yhden valonlähteen kattoon. Sehän voisi olla sitten vaikka kristallikruunu tms. upea valaisin? Jos talven pimeyteen kaipaat jouluvaloja, niin kävisikö kaikken yksinkertaisimmat suorat kynttilävalosarjat ikkunalaudalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideasta, valothan voisi laittaa ikkunalaudalle verhojen sijaan. Ja siihen kävisi vaikak jotkut pienet yksinkertaiset tähdet. Valot tulisi nimenomaan talven pimeyteen kausivaloiksi.

   Poista
 9. Hei, täällä vakiseuraaja, mutta harvemmin kommentoiva. :)
  Monesti ihailen vanhoja taloja joissa kuistille on laitettu sellainen perinteisen näköinen, "yksittäis" kynttiläsarja. Jokainen kynttilä taitaa olla imukupilla tms kiinni lasissa. Kynttilästä kynttilään kulkee alapäässä johtosarja. Vähän kuin kuusenkynttilät mutta isommassa koossa, pidemmällä johtovälillä ja ikkunakiinnitysmahdollisuudella.
  Terkuin Terhi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En tiennytkään että tuollaisia on olemassa. Täytyy tutkia valikoimia tarkemmin kaupassa. Epäilen että imukuppi ei välttämättä pysy kiinni ikkunassa joka huurtuu ja jäätyy.

   Poista
 10. http://3.bp.blogspot.com/_weLfnYSaRVQ/TO5AVyFB-bI/AAAAAAAABAE/a09TX1mKWbE/s1600/Jouluvaloja2010.jpg
  Tässä kuvalinkki tuohon kuvailemaani valoon.
  Toisaalta tuli myös mieleen, että mahdoitkohan tarkoittaa lainkaan joulunajanvaloja vai ympäri vuodelle sopivia valoja.. :)
  Terkuin Sama Terhi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitin pimeänajan valoja jotka saa olla päällä lokakuusta kevääseen eikä pelkkää joulua. Täällä maalla pimeys on niin totaalista, että valoja on kiva pitää päällä lähes koko vuoden kesää lukuunottamatta.

   Poista
 11. Teillä on kyllä kaunis kuisti! Ja mitkä ikkunat!!! <3 Itse en laittaisi tuohon mitään moderneja valaisimia, vaan jotkut perinteisen näköiset valaisimet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, jotain perinteistä pitää olla, se on jo päätetty :)

   Poista
 12. Aivan ihanat ikkunat ja kuisti, laittaisin valkoisia lyhtyjä, missä olisi samantyyppiset ristikot, kuin ihanissa ikkunoissakin. Tyylillisesti, mitään modernia, en laittaisi. Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)