tiistai 21. lokakuuta 2014

Hyvä idea

Tässä on taas kohta jossa voi hehkuttaa muiden blogien voimaa ja inspiraatiota. Miten paljon sitä olisi elämässään menettänyt ilman blogeja. Puutarhan suhteen uskallan sanoa, että se ei olisi lähelläkään mitään puutarhaksi sanottavaa ilman blogeja. Niistä ammennan suurimmat puutarhaosaamiseni ja inspiraatiot. Tämänkin postauksen vinkki on jostain toisesta blogista, mutta en kuollaksenikaan muista mistä. Jos tiedät niin vinkkaa, niin saan laittaa kunnian sille jolle kunnia kuuluu.

Toinen aiheeseen liittyvä lause on, älä ikinä heitä mitään pois. No en heittänyt, eihän nämä korit pyörineet kuin vain 9 vuotta toimettomana autotallin perällä. Mutta miten hyvän loppuelämän saivat mustikoiden turvaajina.
 Eipä pääse jänöjussit pensasmustikoiden kimppuun elleivät houdineja ole. 
 Keskeltä jäi puuttumaan yksi kori, mutta pienimmän mustikkapensaan ympärille löydän kyllä pätkän jotain verkkoa vaikka meillä on suojaverkoista krooninen pula. Mutta ihan periaatteesta en osta lisää, enkä silppua navetassa majailevaa hyvää lammasverkkoa, sitä kun voidaan vielä tarvita lampaille. Reilut parikymmentä yksittäistä suojaa saa luvan riittää tähän talouteen, ellei sitten kirppareilla tule vastaan puoli-ilmaisia vanhja lankakoreja.
Lopuksi tilannepäivitys aitan alla majailevasta supista. Ei ole jäänyt loukkuun, mutta eipä ole tullut uusia käymäläkasojakaan. Toivon, että otus olisi tajunnut oma-aloitteisesti vaihtaa paikkaa. Edes sen jälkeen kun kävin kovaäänisesti paukuttamassa aitan lattioita elukan häätääkseni. Toivottavasti tepsi.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin minustakin, ja ekologinen, koreja ei olisi enää voinut käyttää sisätiloissa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tarpeellinen on, meillä jänöt syövät kaiken mikä ei ole suojattua.

   Poista
 3. Loistoidis! Verkko on kallista, minä kyllä ostan joka syksy uuden rullan, kun aina on uutta suojattavaa, ja entisetkin kasvavat niin tarvitsee isommat suojat. Verkko on sikamaisen kallista!
  Hyvä juttu, jos supi muutti maisemaa. Voisit vielä pyytää lapsia käymään päivittäin paukuttamassa kattilankansia aitassa, voisi olla suosittua puuhaa, johon pääsystä suorastaan tapellaan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verkot on sikakalliita, olen samaa mieltä. Ja joka vuosi on tarvetta uusille vaikka kuinka ei raaskisi ostaa. Nytkin taitaa jäädä pari jalavaa ja tammea ilman suojia, mutta luotan että tulisi lunta niiden suojaksi.
   Kattilankannet on idea joka toteutetaan! Onneksi ei ole naapureita ihan lähellä :)

   Poista
 4. Loistava idea ja paljon helpompi toteuttaa, kuin verkon kanssa räplääminen! Mulla on tuota verkkoa ostettu varmaan kerran yksi pieni rulla, muut verkot on perintökamaa ja yritän ne aina saada jotenkin riittämään. Olen kyllä huomannut, että pahimpina puputalvina pitäisi olla pihan ympärillä verkkoaita, kun millään ei pysty kaikkea suojaamaan ja pahoina talvina ne syö ihan mitä vain. Sitten kyllä toinen hassu ilmiö on, että itse en noita mustikoita ole suojannut ja ne on jopa niinä pahimpina puputalvinaa jääneet rauhaan. On kai sitten ollut parempaakin apetta saatavilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon helpompi, ei muuta kuin heittää korin taimen päälle. Jostain mulle on jäänyt päähän, että mustikat olisi jänöjen erityistä herkkua, mutta voihan olla etteivät ole, tai sitten teillä on parempaakin tarjolla. Joka vuosi meillä syövät jotain, viime vuonna taisi mennä hortensiat, mutta hengissä selvisivät.

   Poista

Kiitos kommenteista :)