keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Toisen romu on toisen aarre

Tiedetään, ei roskalavoilta saisi ottaa jätteitä. Mutta kun.
 Lammasverkolle on aina tarvetta. Kaksi iso rullaa täysin ehjää verkkoa. Jos ei lampaille, niin istutusten jänissuojaksi ainakin kelpaa.
 Kaksi vanhaa ämpäriä, molemmissa ehjät pohjat. Iso sinkkivati jossa pohja jo vähän repaleinen, mutta aina vain parempi, ei jää vesi seisomaan jos vatiin istuttaa jotain.
Vanha silitysrauta on hieno, miten joku on raaskinut heittää pois. Vielä kun liotin rautaa vuorokauden sirtuunahappovedessä, tuli siitä kuin uusi. Kaikki ruoste lähti pois.
Raudasta puuttuu puinen kahva metallikahvan ympäriltä, mutta roskalavalöydöksi kelpaa näinkin.

7 kommenttia:

 1. Siis tuo rauta on hieno! Jotkut vaan ei arvosta mitään vanhaa ja ajan patinaa...ostetaan vaan Ikeasta uutta "hienoa"..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se on hieno, eikä minulla ole tätä ennen yhtään vanhaa silitysrautaa. Mille lie romulavalle hävinneet tästäkin talosta.

   Poista
 2. Kiitos vinkistä liottaa vanhaa ruosteista rautaa sitruunahappoliuoksessa. Minullakin 2 vanhaa rautaa, talokaupassa saatuja aarteita. Samanlaisia ämpäreitäkin löytyy useampia. Todellakin, toisen romu on toisen aarre.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitruunahappo toimii hyvin. Itselleni ostin sitä 5kg:n pöntön Agrimarketista, riittää pitkäksi aikaa :)

   Poista
 3. Ihania löytöjä! Meilläkin on vielä tuolla ryteikössä jotain peltisiä astioita odottamassa luoksepääsyä ja pelastajaa.

  Joskus ajattelen, että ne kaikki ihmiset, jotka aikoinaan viskoivat näitä aarteita pitkin pusikoita, kuolisivat varmaan nauruun jos tietäisivät, että ne ovat tosiaan monelle nykyään aarteita :D Mitähän meidän ajaltamme jää seuraaville sukupolville ihmeteltäväksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan kääntyilevät tuskasta haudoissaan kun kerätään kaikki romut talteen :D Toivottavasti nykyajastakin jää jotain muutakin kuin digitoituja muistoja.

   Poista
 4. Mielettömiä löytöjä! Mulla on pari sinkkiämpäriä, joissa ei ole pohjaa, mutta ne menevät ihan 'suojaruukkuina'.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)