keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Sadonkorjuuta

Pinaatti on ihmekasvi. Yhden kerran olen sitä kokeillut, ja epäonnistunut. Tänä vuonna uusi yritys, ja onnistuminen. Pinaatti kasvaa ihan mieletöntä vauhtia. Olen korjannut satoakin jo kaksi kertaa.

 Kiehautin vettä, kaadoin pinaatit hetkeksi kiehuvaan veteen. Jäähdytin ja puristin vedet pois. Toisen kulhollisen söin pinaattimunakkaan muodossa, toisen kulhollisen laitoin pakastimeen.
 Ryöppäys kyllä aiheuttaa sen, että pinaatti menee aikamoisesti kasaan. Enpä tiedä kuinka suuri pinaattipelto pitäisi olla että saa talven pinaatit kasaan. Minun kaksi metrin riviä ei riitä alkuunkaan. Taidan laittaa vielä pari lavakaulusta ihan vaan pinaatille. Se miksi tykkäisin pakastaa pinaattia itse, on se, että olen toistaiseksi löytänyt vain Lidlistä kokonaisia pinaatinlehtiä eivätkä ne ole kotimaisia. Kaikissa muissa kaupoissa myydään vain silputtua ja silppupinaatti ei ole minun mieleeni.8 kommenttia:

 1. Kiitos näistä kirjoituksista. Tavallisista, arkisista ja välillä elämää suuremmista asioista. On ilo lukea niitä. Itse en ole nettibloggaaja, muutamaa käyn lukemassa. Hyvää kesää sinne maalle kaupungin tohinasta!! Toivottaa eräs mummi.

  VastaaPoista
 2. Ihan sama täällä, joskus se onnistuu ja usein taas ei. Pinaatti taisi tykätä viileästä?

  Nyt jo toista vuotta ihmettelen mitä pitäisi tehdä uudenseelanninpinaatin kanssa: taimi vaan juroo juromistaan sirkkalehtivaiheessa viikosta toiseen. Oletko koskaan kokeillut uudenseelanninpinaattia?

  t. Undine

  VastaaPoista
 3. Pinaatti kai kukkii herkästi liian lämpimässä. Omani on silti ollut koko ajan harson alla. Harmikseni en ollut säästänyt siemenpussia joten nyt en tiedä mitä lajiketta pinaattini on. Mutta luulen sen olevan jotain ihan tavallista. Uudenseelanninpinaattia en ole kokeillut.

  VastaaPoista
 4. Me unohdettiin laittaa pinaattia kasvamaan, mutta jos se on noin nopeakasvuinen, sitä voisi vielä yrittää :) Tykkään kovasti sellaisesta tricolore -leivästä, jolle tehdään yksi perustaikina. Se jaetaan kolmeen osaan, joista yhteen sekoitetaan soseutettua pinaattia, yhteen soseutettua porkkanaa ja kolmanteen vaan valkosipulia. Näistä sitten letitetään kolmiväristä leipää kuten pullapitkoa tehdään. Maistuu ihanalle ja näyttää herrrrkulliselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinaati on nopeaa, sitä kannattaa laittaa pitkin kesää kasvamaan. Kiitos leipävinkistä, kuulostaa hyvältä ja kivan näköiseltä :)

   Poista
 5. Pinaatti on tosi hyvää, mulle kyllä kelpaa ihan kaupan valmis pakastepinaattikeitto (onkohan se pinaattia nähnytkään?).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos meillä on tarjolla pinaattikeittoa on se kaupan valmista :D En osaa tehdä itse hyvän makuista.

   Poista

Kiitos kommenteista :)