maanantai 16. kesäkuuta 2014

Legoland Saksa

Netin ihmeellisestä maailmasta opin tänä keväänä, että Legoland löytyy myös Saksasta. Ja kun sattui vielä tuuria siinäkin, että sijaitsee lähellä siskoni asuinpaikkaa oli kesän reissu lukkoonlyöty. Pojille on luvattu jo monta vuotta että ensi kesänä pääsette Legolandiin, nyt oli se ensi kesä.

Matkavaihtoehtoja vähän selviteltyäni, totesimme että menemme lentäen + vuokraamme periltä auton. Laivamatka Saksaan olisi kestänyt reilun vuorokauden ja siihen päälle yhteen suuntaan yli 800km ajamista. Hintaakin laivamatkalla oli enemmän kuin auton vuokralla ja lentojen hinnalla. Matkan varasin vasta maaliskuussa, mutta lennoissa oli silti vielä varaa. Edullisin lento ilman välilaskuja olisi ollut lauantaina Lufthansalla, mutta lauantai ei käynyt meille sukukokouksen takia. Seuraavaksi edullisin oli Finnair jonka aikataulutkin kävivät meille paremmin. Viiden hengen lentoliput maksoivat n. 900 euroa. Edullisemminkin olisi siis selvitty välilaskulla ja päivää vaihtamalla.

Hotellin varasimme netistä, kuten lennot ja auton. Myös Legolandin päivälippu olisi kannattanut ostaa etukäteen netin kautta, mutta emme olleet ihan varmoja päivästä jolloin sinne menemme. Säätila vaikutti sillä Saksaan oli luvattu sateita ja ukkosta. Nyt maksoimme perhelipusta (5 henkeä) 186 euroa + pysäköinnistä 6 euroa. Netin kautta lippu olisi ollut n. 157 euroa. Edullisimmillaan lippu on koulujen työaikoina. Meidän lomaviikolla myös Baijerissa oli kouluista lomaa, joten se näkyi heti korkeampina lippuhintoina. Juhannuksen jälkeen olisi ollut edullisinta kun Saksalla ollaan taas kouluissa.
 Me menimme Legolandiin heti aamupäivästä, kuten oli päättänyt muutama muukin. Kannattavinta olisi ollut mennä vasta puolen päivän jälkeen jolloin olisimme säästyneet suuremmilta ruuhkilta. Toisaalta ei ruuhkat mahdottomia olleet kun ajattelen vaikka Särkänniemen laitejonoja. Legolandissa yllättikin se, miten paikka oli huvipuistomainen. Kaikenlaisia laitteita ja vekottimia oli paljon ja niihin pääsi sisäänpääsyn hinnalla. Suurin osa laitteista oli yli 120cm lapsille mikä sopi meille. Keskimmäinen poika keskittyi niihin, ja nuorin poika legoihin.
 Koska päivä oli erittäin kuuma (+34) oli meillä mukana repullinen juotavaa ja omat eväät. Paikanpäältäkin sai ruokaa ja juomaa, hinnat oli minusta ohimennen vilkaistuna melkein Suomen hinnoissa. Puistossa emme syöneet muuta kuin jäätelöt ja niiden hintaa en enää tarkasti muista, kohtuullista kuitenkin. Puolenpäivän jälkeen ei ruokapaikoissa ollut ruuhkaa, ja muutenkin näytti että todella monella perheellä oli omat eväät mukana.
 Vessoja Legolandissa oli runsaasti, yhteenkään ei ollut jonoa ja kaikki olivat siistejä. Alue oli muutenkin siisti, roskiksia löytyi joka nurkasta. Kartan sai myös englannninkielisenä.
 Legon omassa teemapuistossa kun oltiin, löytyi sieltä myös legomyymälöitä. Kaikissa legot oli turistihinnoissa, myös siinä tehdasmyymälässä jossa sai ostaa irtopaloja joka kappale- tai kilohinnalla palasta riippuen. Myös hahmoja sai kasata itse, yhden hinta oli 1,99e tai 6kpl 10e. Kuopus valitsi muutaman tarvikkeen ja parisataa grammaa sekalaisia legoja joilla leikittiin innoissaan jo hotellilla.
 Legoista rakennetut miniatyyrikaupungit, lentokentät ja satamat olivat hienoja. Kaikissa oli liikkuvia osia, kuten autoja ja laivoja. Niitä sai myös ohjata, tai painaa nappia jolla sai esim. lentokoneen toimimaan. Yksityiskohtia oli niin paljon, että emme tainneet jaksaa jokaista katsoa. Oma lukunsa oli kaikki mahdolliset Star Wars legot omana alueenaan.
Tanskan Legolandissa en ole koskaan käynyt, joten en osaa verrata Saksan puistoa siihen, mutta omalla kokemuksella sanoisin että Saksa kannattaa pitää hyvänä vaihtoehtona Tanskalle. Mitään erityistä negatiivista sanottavaa ei ole. Paikkaan oli helppo löytää, kaikki toimi, legot olisivat toki voineet olla edullisempia, mutta koskapa turistipaikoissa edullista olisi.

12 kommenttia:

 1. Tosi hienon näköisiä kaikki nuo legoista rakennetut laitteet ja tuo minikaupunki - vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli upeita! Huippu oli Star Wars alus johon oli käytetty yli viisi miljoonaa legopalikkaa. Olisi ollut kiva tietää kauanko yksi ihminen kokoaa sellaista.

   Poista
 2. Wau! Kiitokset selkeästä kuvauksesta hintatietoineen. Meidän nuori poppoo on hinkunut Legolandiin jo muutaman vuoden, joten tämä oli hyödyllistä tietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Teinkin postauksen sillä idealla että olisi vinkiksi muille.

   Poista
 3. Legoland on täälläkin haaveissa ollut jo useamman vuoden.. Olisi kiva kuulla, jos joku osaisi verrata Tanskan ja Saksan Legolandeja - plussia ja miinuksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin oliis kiva kuulla noiden kahden paikan vertailuja, Saksaa voin kuitenkin suositella :)

   Poista
 4. Ne Legilandin ravintolat todella on hyvin hiljaisia ja tyhjiä, mutta sille on syynsä. Hinnat ovat saksalaisittain katsottuna todella suolaiset! Ja saksalaisethan on tunnetusti pihejä, siispä omat eväät mukaan.

  tv Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olen ymmärtänyt, että saksalaiset syövät paljon omia eväitä. Saksalaistunut tätini raahasi aikoinaan Suomeenkin ovat eväät :)

   Poista
 5. Eikö saksalaislapsilla ole meikäläisten tapaan kunnollista kesälomaa?

  Minähän haaveilen joskus käyväni Saksassa Playmobil-maailmassa, ja tästä viisastuin sen verran, että pitää osua koulupäivänä sinne, jos joskus tosiaan lähdetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Baijerissa oli parhaillaan kahden viikon kesäloma, sitten kuukausi koulua ja kuukauden loma. Lomat oli jaksoteltu enemmän kuin meillä jos oikein ymmärsin, Leena tuossa alla kertookin niistä lisää.

   Poista
 6. Saksalaislasten kesäloma kestää kuusi viikkoa. Baijerissa loma on joka vuosi elokuun alusta syyskuun puoliväliin, mutta muissa osavaltioissa loma on jaksotettu eri tavoin. Kesäkuulle osuu Baijerissa helluntailoma, joka on ko. osavaltiossa 2 viikkoa. Jos haluaa optimoida, kannattaa kurkistaa tähän osoitteeseen, josta lomakalenteri löytyy:

  http://www.schulferien.org/

  tv Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en tosiaan edes ajatellut koulujen lomaaikoja kun varasin matkaa. Mutta toisaalta esim. Särkänniemessä olemme jonottaneet joka kerta pahemmin kuin Legolandissa. Luulen, että elokuu on Legolandissa se ruuhkaisin kuukausi.

   Poista

Kiitos kommenteista :)