sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Sunnuntaisin

Pieni varoitus tekstin sisällöstä. Jos olet armoton blini-kulinaristi niin jätä suosiolla tämä postaus väliin.

Sunnuntaiaamut ovat ihan parhaita, ovat olleet aina. Aamuvirkku mieheni herää ennen kukonlaulua ja laittaa aamiaista koko perheelle. Yleensä vielä vähän pidemmän kaavan mukaan samalla antaen rouvan nukkua niin pitkään kuin haluaa. Tänään rytmiin tuli pieni poikkeus sillä minun on tehnyt mieli blinejä jo pitkään. Illalla tein taikinan alulle ja ja jätin yön yli leivinliinan alle hapantumaan. Aamulla taikina valmiiksi ja blinejä pannulle. Harmikseni minä olen perheessä ainut joka niistä tykkää, ja siksi saan tehdä ja syödä blinini ihan itse.

Oma taikinani on  yhdistelmä kahdesta ohjeesta, oikeaoppisuudesta en tiedä, mutta hyviä blinejä sillä saa. Ja sitten seuraa se joitakin järkyttävä osuus, se miten blinit syön. Kuva kertoo kaiken.
 Syön blinit aina smetanan ja mansikkahillon kera. Ei kalaa, ei sipulia, ei mätiä tahi muita yleensä blinien kanssa syötäviä herkkuja, vaan ihan pelkkää smetanaa ja itse tehtyä mansikkahilloa. Taivaallisen hyviä. Ahdoin kolme bliniä itseeni, mutta pakko oli syödä vielä mansikoita ja jogurttia jälkiruuaksi.
Suosittelen edes kokeilemaan, makuyhdistelmä toimii!

9 kommenttia:

  1. Enpä ole ennen tällaisesta yhdistelmästä kuullutkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdistelmä on ihan made by Katja :D makuaistini on tunnetusti omituinen.

      Poista
  2. Voisin kyllä kokeilla, kun saisin joskus niitä blinejä tehtyä. Pannun jo ostin. Ja mitä väliä, mikä on "oikeaoppista", pääasia että maistuu! Kateeksi käy sun sunnuntaiaamut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei ole blinipannua, teen isolla pannulla ja siksi niistä tulee vähän muotopuolia. Mutta makuhan se on tärkein :)
      Aamuvirkku mies on pop!

      Poista
  3. Tuota yhdistelmää täytyy ehdottomasti kokeilla, kuulostaa mielenkiintoiselta. Olisiko sinulla antaa ohjetta näihin blineihisi, voisin kokeilla sitäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje on hiukan summittainen, mutta tässä on: maitoa 1dl ja 1dl esim. turkkilaista jogurttia, ripaus hiivaa ja n. 2dl tattarijauhoja sekoitetaan. Jätetään huoneenlämpöön liinan alle seuraavaan aamuun. Aamulla sekoitetaan taikinaan 2dl kiehuvaa maitoa, 2 keltuaista ja 1tl suolaa. 2 valkuaista vaahdotetaan ja vaahto sekoitetaan varovasti nostellen taikinaan. Paistetaan heti reilussa voissa pannulla. Ensi kerralla aion kokeilla ilman hiivaa, se ei oikein sovellu vatsalleni.

      Poista
  4. ai herkku,eipä oo koskaan tullut kokeiltuakaan :)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)