torstai 17. huhtikuuta 2014

Edusta siistiksi

Talon edustan toinen puoli on nököttänyt viime keväästä asti ihan omillaan. En vain ole saanut aikaiseksi tehdä sen kuntoon laittamiseksi yhtään mitään. On ollut muka kaikkea tärkeämpää tai miellyttävämpää puuhaa. Nyt kuitenkin hoksasin, että tuostakin lähtee rikkaruohotupot nyt kostealla parhaiten irti. Kävin koko edustan läpi muutamassa minuutissa. Eikä mennyt paljoa enempää aikaa tuoda edustalle muutama kuorma hiekkaa savimaan kaveriksi. Kunpa sitä malttaisi aina tarttua yhtä tarmokkaasti toimeen, tulisi hetkessä paljon valmiiksi.
 Lasikuistin seinää vasten olevalle maakaistaleelle täytyy vielä laittaa kivetys, mutta muuten tämä alkaa olla siemeniä vaille valmis. Paikka on kaikille kasveille haastava. Alla on savi jota emme uskalla poistaa koska se todennäköisesti tukee ja suojelee talon perustuksia tässä kohtaa jossa kallio viettää jyrkästi talon alta pois. Katolla ei ole rännejä, joten maa on aina märkä sadevesien takia. Ja tietysti tuohon tulee talvella kaikki katolta tippuvat lumet. Paikka on varjoisa ja lumi sulaa siitä viimeisenä.
 Niinpä kokeilen ensin heittää tuohon muutaman pussillisen timjamin siemeniä. Tuntuu olevan aika kestävä kasvi, ja kaunis lila kukinta joka kestää pitkään. Eikä varmasti ole pahoillaan talven lumikuormasta. Toisaalta kesti tuossa ennen kaksi isoa syreeniä joten vähän houkuttaisi kokeilla ensi alkuun jotain kostean paikan kasvia timjamin lisäksi.
Pääsiäiselle on luvattu hulppean hienoa puutarhasäätä. Minä pääsen kyllä heilumaan oksasaksien ja haravan kanssa, mutta se tapahtuu siskon pihassa. Huomenna puksutellaan kahden nuorimman lapsen kanssa junalla Siilinjärvelle josta siskoni meidät noutaa. Kokoelma sahoja ja saksia on jo pakattu, siskon vanhat omenapuut saa kyytiä, mutta ihan maltilla.

2 kommenttia:

 1. oi,mahtaa tulla kaunis penkki,kunhan pääsevät kukkimaan...
  Likelläpä aherrat oksa-saksien kanssa ;) Minäpä nimittäin eilen kävin Siilinjärvellä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siilinjärveltä on vielä matkaa siskon luo, mutta täällä pohjois-savossa ollaan just nyt :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)