lauantai 15. kesäkuuta 2013

Tiilikehän lumoissa

Luumulehto sai tänään kimppuunsa innokkaan puutarhurin. Toisen myllättyä ja viimeisteltyä reunat, pääsi toinen asettelemaan mittauksen jälkeen tiilireunuksia paikoilleen. Miltei juoksin noiden tiilien kanssa, niin innoissani olin tästä unelmani toteutumisesta.
Hiekkakäytävien alle päädyimme laittamaan kaksinkertaisen maisemointikankaan juurimaton sijaan. Toivottavasti rahansäästö ei kostaudu myöhemmin toivottomana rikkaruohon kasvuna. Juurimatto kun oli nyt liikaa budjetillemme joka on minimaallisen pieni.
 Lavakaulukset eivät kuuluneet alkuperäiseen suunnitelmaan, mutta kun niitä nyt on ne maagiset 27 kappaletta, päätin kokeilla kauluksia luumulehdon reunoille. Asettelin ne jäptisti suoraksi, mutta miehen mielestä kaulukset laittaa kuten kuvassa, keskusympyrän mukaisesti kaareen. Ja huomio, kaulukset on tarkoituksella nurin päin, niin niitä oli helpompi mallata paikoilleen.
 Onhan ne paljon paremmat näin, mutta nyt pitää nukkua vielä yön yli, sillä saimme jo uuden idean kaulusten suhteen. Huomenna testataan onko toimiva juttu. Tässä kuvan vaihtoehdossa jää turhan vähän tilaa tuleville hedelmäpuille ja muille istutuksille. Sekin pitää huomioida estetiikan ohessa.
 Ja maisemointikangasta tarvitsemme lisää, hiekkakäytäviä tarvitaan kolmaskin. On kuitenkin yksi ongelma. Tiilet ovat loppu. Pitäisikö purkaa samantein navetan hormi? Vanhan pumppuhuoneemme kimpussa jo kävimme, mutta harmiksemme se on rakennettu reikätiilestä. Pöh, sanon minä.

Mutta oli tiiliä lisää tai ei, niin huomenna homma jatkuu ja etenee.

26 kommenttia:

  1. WAU WAU JA WAU!
    T.Tarja H

    VastaaPoista
  2. Siitä tulee hieno :) Minkä kokoinen tontti teillä muuten on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tontin koko on hehtaareissa, mutta ei kymmenissä :)

      Poista
  3. Hyvältä näyttää, nuo tiilet varsinkin.

    VastaaPoista
  4. ihan mielettömän hieno idea ja varmasti tulee hyvä!!

    VastaaPoista
  5. kajaanissa puretaan vanhaa tiilistä rakennettua isoa teollisuusrakennusta en tiedä milloin purkaminen aloitetaan mutta tiiliä on ainakin tuhottomasti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kajaani on vähän turhan kaukana, mutta luulen että tiilet löytyy lähempää. Pieni erä jo saatiin miehen ystävältä.

      Poista
  6. http://www.navetta.com/Vanhattuotteet/Tiili-kivi/Varaosat/5374

    VastaaPoista
  7. Voi ihailen tätä monellakin tapaa, ensinnäkin voin jo nähdä tulokset, toisekseen olen ihan kade tuosta tilasta mihin pystytte tekemään mitä vaan ja ihanan tarmokasta touhua :) tulee mieleen englantilaiset puutarhalehdet, joita keräilen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän ne englantilaiset puutarhat vähän innoittivat tätä puutarhan uusinta osaa. Tulee sellainen suomalainen versio :)

      Poista
  8. Voi hitsi kun tuosta tulee hieno, en malta odottaa lopputulosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En malta minäkään! Eikä kehät edenneet tänään yhtään, satoi TAAS vettä :(

      Poista
  9. Kiva kiva kiva että etenee! älyttömän hienoa tulossa!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan liian hitaasti etenee, nyt alkaa riittää nämä sadepäivät!

      Poista
  10. Oooohhhhh..... Tuosta tulee kyllä niin upea ettei oo tosikaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti, muuten tietää isoa purku-urakkaa :D

      Poista
  11. On kyllä tosi upea! Minäkin haaveilen tuollaisesta kehämallista alapihalle, mutta meillä ei taida olla tarpeeksi tilaa sille kuitenkaan. Mielenkiinnolla seurailen tämän etenemistä! Sataa koko ajan täälläkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon meidän kehän alue on n. 11x11 metriä, isompikin olisi saanut olla, mutta vastaan tulee vanah kivipengerrys enkä halunnut purkaa sitä. Sivusuunnassa on kymmeniä metrejä tilaa, mutta sinne tulee jotain muuta.

      Poista

Kiitos kommenteista :)