perjantai 28. kesäkuuta 2013

Vahti kuin vahti

Eilen kiiruhtaessani keräämään mansikat ennen ukkosmyrskun rantautumista näille seuduille säikähdin pahanpäiväisesti. En vielä matkalla, mutta heti punaisten mollukoiden kimppuun käydessäni. Juuri siitä minun mansikkaan tarttumaisillani olevan käden alta loikkasi sammakko, eikä se ollut pieni. Kurnuttaja taitaa olla samainen joka joutui luopumaan kodistaan kun kompostien paikkaa vaihdettiin.

Pikkaisen moinen otus minua ällöttää, mutta olen myös tyytyväinen siitä että puutarhassa sellainen asuu, eikä vaihtanut pihapiiriä mylläyksistämme huolimatta. Puropahaisemme seutuvilla sammakoita asustaa enemmänkin, mutta puutarhassa näitä on nähty harvakseltaan.
 Ihan tarkkaan en tiedä mitä kyseinen herra tai rouva syö kastematojen lisäksi, mutta minun puolesta tälle voisi kelvata etanat ja muut öttiäiset jotka käyvät heti tilaisuuden tullen mansikoiden kimppuun. Mansikoita kun ei myrkytellä homeita ja eläimiä vastaan, niin kaikenlaista pörrääjää ja matajaa tuolta tapaa poiminnan lomassa.
 Talon sisätiloista löytyy toinen mansikkamaan vahti. Seitsenkiloinen Otto-herra on taas ollut laiskalla päällä. Helteet tekevät tästä kissasta kuin keitettyä makaroonia. Tuosta jos ottaa Oton keskeltä vartaloa syliinsä, makaa kissa siinä käsissä aivan velttona kaksinkerroin taipuneena. Kun ei jaksa niin ei jaksa. Kissojen vuorokausirytmi onkin kesäasennossa. Yöt riekutaan pihalla, ja päivät vietetään vallaten sisältä kaikki sohvat ja nojatuolit. Ihanaa elämää, mitä nyt punkit meinaa välillä kiusata.
Viikonlopuksi taloon jää mies vahdiksi ja samalla nakuttelee kuistiin uudet panelit jos ei sada vettä. Lupasi tehdä muitakin ulkovuorauksen puutöitä valmiiksi, jotta minä saan lomalla tarttua maalauspuuhiin. Itse vietän viikonlopun siskon luona taas valmiissa ruokapöydässä nauttien. Vastapalvelukseksi lupasin vahtia lapsia pihalla.

10 kommenttia:

 1. Ihana makarooni-Otto ♥
  Onpa kivaa, että pihassa on myös oma vahtisammakko (tai -konna?). Kyllä ne varmasti kaikenlaisia haittahyönteisiä syövät.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otto on ihana, ja kaikkien kaveri. Joskus voisi olla kiva seurata sammakkoa pitempään, näkisikö sen syövän jotain tuolla mansikoiden luona. Mies oli tavannut sammakon uudestaan mansikoiden luona ja kuulemma jo aiemmin yrttipenkistä. Joten taitaa se loikkija siellä asustella.

   Poista
 2. Anoppi sanoi että sammakot syövät mansikoita! En tiedä, pitääkö paikkaansa. :D Toivottavasti ei, sillä muuten teillä on pukki kaalimaan vartijana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei pidä :D Oikeasti luulen että jättää mansikat rauhaan, eikös sammakko ole lihansyöjä? Eikä sillä ole hampaita? Pyydystää kielellä ja nielaisee saaliin kokonaisena? Apua, tässä on mun sammakkotietoni :DD

   Poista
 3. Mä olen nämä viimeiset hellepäivät viettänyt samoilla meiningeillä kuin teidän Otto. Päivät vetelehtien makuuasennossa ja yöt kukkuen. Kylillä en sentään ole rienannut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin viettäisin jos olisi jo loma. Helteet vie voimat vaikka niistä tykkäänkin.

   Poista
 4. Komean kokoinen loikkija, kyllähän tuollasta säikähtääkin.
  Ja komea otus on kissakin, ihana!
  Toivottavasti saatte pitää mansikkanne ite, ettei mikään otus niitä käy napsimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mansikat taitaa huveta kaikki ihmisten suuhun, tänään keräsin niitä 3kg.

   Poista
 5. Wikipediassa kerrottiin, että sammakko syö hyönteisiä, matoja, etanoita, kotiloita, hämähäkkieläimiä, pieniä kaloja ja myös raadot kelpaavat mutta vain ääriolosuhteissa.
  Laitappa sana sammakko googleen niin voit lukea lisää.
  -MUR-MUR-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat tiedot kävin lukemassa, taitaa siis jättää mansikat rauhaan :))

   Poista

Kiitos kommenteista :)