perjantai 1. helmikuuta 2013

Bling blingiä kirpparilta

Yksi viehätys kirppareiden kiertämisessä on, että koskaan ei voi tietää mitä löytyy ja millaiseksi ne löydöt osoittautuvat. Yleensä ei kannata hakea mitään tiettyä juttua, tavaraa tai esinettä. Silloin tekee vähiten löytöjä. Kun ei etsi mitään, löytää varmasti.

Yksi syksyn löytöni oli lasihelmistä tehty helminauha. Tarkoitus oli laittaa nauha silpuksi ja käyttää lasihelmet kivaan rannekoruun. Kunnes tuli yhdet pikkujoulut eikä mitään korua kaulaan. Silmiin sattui se vielä silppuamaton lasihelminauha ja ei kun kokeilemaan. Ja sehän oli just napilleen mun kaulan mukaan tehty, hauska ja  sopivasti bling blingiä pitsipaidan kera kun kerran pikkujouluista oli kyse.
 Onnettomuudeksi helminauhan langat meni meni poikki sitä kerran kaulalle virittäessäni. Mietin jo, että tässäkö se riemu nyt oli. Harmitti kun kerrankin olin löytänyt mieluisen korun edullisesti, eli eurolla. Pikkujouluajat oli ja meni, mutta päätin viedä korun korjattavaksi. Nyt se on solmittu uudestaan vahvalla silkkilangalla ja pitäisi kestää käyttöä.
 Alkuperäinen lukko säilytettiin vaikka siitä puuttukin lähestulkoon kaikki "timantit". Mukavinta tässä kuitenkin oli, että vaikka vein kultasepänliikkeeseen tällaisen täysin arvottoman helyn, kohdeltiin sitä kuin kalliimpaa helminauhaa. Minulle jopa soitettiin korjauksen välissä ja pyydettiin sovituskäyntiä jotta nauhasta tulisi juuri oikean pituinen. Ja sovittamisen jälkeen nauha solmittiin sillä aikaa kun kävin hammaslääkärissä, jotta en joudu ajamaan turhaa ajoa. Se jos mikä oli hyvää palvelua. Luulen, että tulen asioimaan toistekin kultasepänliike H. Viljasella.
 Yritin napata kuvaa helminauhasta kun se on kaulassa, mutta tuo kodinhoitohuoneen loisteputkivalaistus on siihen tarkoitukseen melko huono. Silittää sillä kyllä näkee, mutta lasihelmet uppoaa kirkkauteen, kun taas flunssaisen turvonnut naama mustine silmänalusineen korostuu.
Kuvan villatakkikin on kirpparilöytö. Hetken mielijohde josta tuli lempineule. Joskus kannattaa mennä hetkeen mukaan ja ostaa vaikka hetken epäröisikin, kuten villatakki ja helmet. Voi tulla sen kauden lempparit.

12 kommenttia:

 1. Hienot löydöt, villatakki ja koru. Totta, löytöjä teen minäkin parhaiten silloin kun en mitään etsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tänään oli kyllä poikkeus kirpparilla. Piti kuluttaa reilu tunti aikaa jossain ja päätin mennä kirpparille. Väsytti, kurkku kipeä ja muutenkin flunssanen olo. Ei löytynyt yhtikäs mitään, kaikki mitä oli tarjolla vaikutti suoraan kaatopaikalle kelpaavalta. Ja tosi harvoin lähden kirpparilta tyhjin käsin.

   Poista
 2. Kylläpä on kaunis löytö ja juuri sopivasti blingiä. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 3. Kaunis helminauha. Olen nähnyt tuollaisen melko samanlaisen, Snö of Sweden -mallistoa ja rahallisesti paljon kalliimman. Kannatti ostaa ja kannatti korjauttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Snö of Swedenillä on paljon tuon kaltaisia koruja. Ostin heidän "timantti"korvakorut helminauhan kaveriksi ja ne maksoi melkein eurolleen yhtä paljon kun kaulanauhan korjaus. Kalliita ovat!

   Poista
 4. Niin totta, että jos jotain etsit et sitä löydä, kirpulta ainakaan.

  Minua viehättää kirpputoreilussa juuri se yllätyksellisyys, koskaan ei tiedä mitä ihanaa ja tarpeellista ja turhaa milloinkin kohdalle osuu.

  Välillä on kiva pistää överiksi ja laittaa kunnolla blingiä ylle. Mielummin reilusti bling kuin muka aidosti dimang ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyksellisyys on ihan parasta!

   Ja bling bling överit on joskus hyvästä, aitoihin kun ei ole varaa tuossa mittakaavassa :))

   Poista
 5. Ihanat helmet<3 Etkä kyllä yhtään näytää flunssaiselta;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ettei flunsa niin pahasti näy. Eilen alkoi nuha ja tänään tuntuu että saisi olla kaukalo sieraimien alla jatkuvan niistämisen sijaan :))

   Poista
 6. Ihana että jossain vielä saa hyvää palvelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultasepänliikkeissä on ihan helmiä juuri nuo ketjuttomat yritykset. Aikoinani teetin sellaisessa mm. vihkisormukseni ja ei kyllä palvelu ole ollut monessa paikassa sen veroista.

   Poista

Kiitos kommenteista :)