maanantai 11. helmikuuta 2013

Ennakkoluuloisen uusi herkku

Olen ruokapuolella vähän hankala ihminen (muuten en toki yhtään), kauniisti sanottuna nirso. Herkän suun takia en mielelläni maistele mitään uutta. Uusi ruokavalio on tuonut tähänkin muutosta, makuaisti on muuttunut. En muuten olisi uskonut, jos joku olisi etukäteen sellaista väittänyt. Että minäkö söisin esimerkiksi puolukoita ilman sokeria, ei olisi tullut ennen kuuloonkaan. Nyt se on vain ja pelkästään hyvää.

Uusin valloitukseni on tyrniä ja tyrskyjä-blogin innoittamana granaattiomena. En taida olla koskaan ennen syönyt kyseistä hedelmää, mutta nyt olen ja vieläpä monta. Viimeiset viikot olen ostanut yhden hedelmän ihan itselleni ja syönyt sen sunnuntaiaamuisin kreikkalaisen jogurtin kera.
 Hapan jogurtti ja lievästi kirpeät granaattiomenan siemenet on mielenkiintoinen yhdistelmä. Kirpeä siemen on kiva puraista suussa rikki ja antaa mehun sekoittua jogurtin pehmeyteen. Taivaallisen hyvää! Harmi että hedelmän kalleudesta johtuen, tuo on vain sunnuntaiherkku. Arkisin menee jogurtti mustikoiden kanssa. Terveellisyydessä ei tietysti mikään paha asia.
Tänään ostin kokeeksi Lidlistä kaksi litsiä. Olipas hedelmä! Maistui ihan hedelmäkarkille. Eka pala ei vielä ollut hyvää, toinen pala oli jo erinomaista. Luulenpa, että ostan toistekin.

17 kommenttia:

 1. Litsit on minustakin mainioita, uusi maku vaatii varmaan hetken totuttelua, kuten aina. Mutta sittemmin olen alkanut ostaa sellaisia mehujakin, joissa on litsiä, kun maku on niin kiva.
  Voi kuvitella tuon granaatin ja jugurtin hyvän yhdistelmän! Ettei vaan asialla olisi taas Erkki ;-) Granaatin sussa "räjähtäminen" on jännää.
  Se on muuten ihan totta, että kun ensin totuttaa itsensä pois makean syönnistä, alkavat "oikeat" aromit maistua ihan toisenlaisilta kuin ennen.
  Hieno juttu! Ja terveellinenkin juttu :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erkkiähän se taas, mulla on himo siihen "herraan" :D.
   Olen ajatellut että onneksi uskalsin ja tajusin muuttaa syömisiäni, ihan mahtavaa kun maut maistaa nyt paremmin.

   Poista
 2. Meikällä oli joskus ihan sama herkku. Nyt en jostain syystä ole pitkään aikaan syönyt. Pitää ehkä huomanna käydä kaupassa :D Mainoksen uhri..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran etsin granaattiomenaa Citymarketista enkä löytynyt yhtään! En tiedä oliko kaikki myyty vai eikö kuulunut valikoimiin kun en löytänyt edes sitä hyllynreunalappua. Omasta s-marketista löytyy joka kerta kun olen ostanut.

   Poista
  2. Musta tuntuu, että granaattiomenoillakin voi olla joku tietty satokausi, jonka jälkeen ne hiljakseen vähenee. Huseeraan elintarvikepuodissa ja meillä satokaudet näkyy ainakin, kun ei pelata noiden isojen ketjujen kanssa samassa sarjassa. Erät on pienempiä, samoin tuottajat.

   Poista
  3. Granaattiomenan satokausi on joulun molemmin puolin netin mukaan, eli alkaa pikkuhiljaa saatavuus hiipumaan.

   Poista
 3. Granaattiomenaa tuli syötyä paljonkin kun asuin espanjassa. Ihanaa! Pitäisi käydä ostamassa pitkästä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja voin kuvitella että oli ihan eri hinnoissa kun täällä, yli 5 euroa kilolta.

   Poista
  2. ..ja varmaan makukin ihan eri sfääreissä kuin tänne pohjolaan rahdatuilla :D

   Poista
 4. Granaattiomena on aivan ihanaa salaatissa ja myös lihan kanssa!
  Se myös antaa jo muutamalla hippusella kivasti väriä ruokaan kuin ruokaan. Koristelin sillä just yksi päivä lasten kalapuikko-perunamuusiannokset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pojat maistoi, mutta ei se kuulemma herkkua ollut. Värjäysominaisuuden olen jo huomannut, ja sen että sitä mehua on ihan joka paikassa kun poistaa siemeniä itse hedelmästä. Salaattiin on vielä kokeilematta.

   Poista
 5. Asiasta viidenteen, ajattelin kysäistä sinulta neuvoa ikkunaprojektiin. Minähän en ole käynyt millään kurssilla, vaan olen lukenut kirjoista / museoviraston korjauskorteista ja tarttunut yöhön kiinni. Mutta nyt pähkäilen seuraavaa kysymysta, johon ehkä osaat sanoa jotain entisöintikurssin pohjalta. Maalausohjeeksi museovirasto neuvoo pohjamaalisksi sinkkivalkoinen (hometta estämään) ja sitten väli- ja päälimaaliksi pellavaöljymaalia. Mutta mitens se kynne, johon lasi tulee ja joka kitataan, tuleeko sinnekin laittaa ihan alimmaiseksi sinkkivalkoinen vai onko se turhaa? Kuinka sinä olet tehnyt?

  tv. Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen pohjamaalannut ohentamattomalla pellavaöljymaalilla. Ikkunat ei ole olleet vielä ulkona joten en tiedä kestävyydestä mitään. Mutta uskoisin toimivan. Joissain oppaissa pistetään vernissaa kyntteeseen ennen kittausta, mutta sitä samaahan on pellaöljymaalissa.

   Poista
  2. Hetkinen, siiskö koko pokaan (ml. kynne)ensin ohentamaton pellavaöljy pohjalle?

   Tuon vernissan kynteeseen olen minäkin lukenut. Sen idea on ilmeisesti siinä, että se kyllästyttää puun öljyllä, jolloinka kitistä ei imeydy öljy puuhun.

   Poista
  3. Siihen kyntteeseen eli kittiuraan vain, näin olen käsittänyt. Pohjamaali toimii samoin, ei imeydy kitin öljy kuivaan puuhun.

   Poista
 6. Ihanaa, että joku on innostunut sörsseleistäni :). Granaattiomena on kyllä huisin hyvää ja nyt niitä on aika hyvin tarjollakin kaupoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ainakin :)
   Meillä on ihana lähimarketti kun sieltäkin saa granaattiomenaa.

   Poista

Kiitos kommenteista :)