torstai 7. helmikuuta 2013

Sohvaperunan paluu

Kaaposta on tullut kerrostalossa haukkuva hurtta. Koiruus reagoi voimakkaalla eroahdistuksella tyttären töissä oloon, eikä kestä olla yksin. Haukkuu ja ulisee. Kaikkihan tietää mitä se merkitsee, kun asuu kerrostalossa, ei ainkaan mitään hyvää.

Jotta tyttö ei joutuisi pulaan, pääsi Kaapo meille vähän pidemmäksi aikaa. Mitää aikarajaa ei asetettu, katsotaan miten kotiinpaluu kerrostaloon olisi parasta hoitaa. Toistaiseksi Kaapo saa rauhassa olla sohvaperunana Arvilan sohvilla, täällä on aina seuraa.
 Viikonloppuisin vieraillessaan Kaapo on nukkunut enimmäkseen sängyn alla. Talvi ja viileä vanhempien valtakunta ei ilmeisesti koiraa houkuttele, ja niinpä yösija on löytynyt isännänhuoneen sohvalta. Joka aamu Kaapo on löytynyt sikiunessa tuosta sohvalta. Korvakaan ei heilahda vaikka alan aamutoimieni kanssa metelöimään hiukan ennen kello kuutta. Ei ole mitään aamuvirkkua laatua tämä koira.
Mukava heppuhan tuo hurttanen on, mutta kyllä siitä lähtee karvaa! Kissat tiputtaa ylimääräisen osan turkistaan pihalle kun pyörivät sillä suurimman osan vuorokaudesta. Kaapon kohtalona on karvata matot. Vaan mitäpä sitä ei äiti tekisi kaikkien "lastensa" eteen. Kotiin saa tulla takaisin jos siltä tuntuu.

30 kommenttia:

 1. Sitruunapanta toimi meidän koiralla. Sitä sai vuokrattua täälläpäin ainakin mustista ja mirristä. Näin ihan vinkkiä ajattelin antaa jos haluatte testata ;)
  Jansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitruunapantaa mietittiin, mutta ei vielä tohdittu kokeilla kun menee tämä näinkin. Ja tänne jos jää yksin, ei haittaa ulinat ketään :)

   Poista
  2. Nuo haukunestopannat on vihoviimeinen juttu. Koira voi nopeasti oppia sen, että haukkuu pannan tyhjäksi ja sit saakin räksyttää ihan oman mielen mukaan. Ne on aika näppäriä kavereita. Ja joillakin ne saattaa pahentaa, eli haukkumiseen tulee extrana se paikkojen tuhoaminen ahdistuneena, mihin eroahdistus saattaa johtaa muutenkin.

   Vaatii totuttelua, ravaamista edestakaisin vaatteet päällä, että koira tottuu siihen, ettei se lähteminen ole mitenkään outo juttu. Eli vaatteet niskaan, vaatteet pois ja sitä niin kauan, että koira on selkeesti rentoutunut ja tottunut siihen lähtörituaaliin (eli ei ahdistu samantien, kun emännällä on avaimet kädessä ja laukku olalla) ja sit vasta pihalle ovesta ja samantien, kun on sulkenut oven, takaisin. Ja hiljakseen pidentää sitä poissa-olemisen aikaa. Koko aikana ei saa huomioida koiraa millään tavalla, eli käyttäytyy niin, kuin mitään ihmeellistä ei olisi tapahtumassa. Auttaa myös, jos koira saa lähtiessa jonkin aivoja vaivaavan pulman ratkaistavaksi. Esim. Aktivointilelun, mikä on täytetty nameilla.

   Tullut peuhattua näiden karvakorvien kanssa ja lähipiirissä on hyvä kouluttajakin, joka just aloittelee virallista toimintaa. Jos tuntuu siltä, että juttu ei ratkea, niin vinkkaa. Voin auttaa tarvittaessa :)

   Poista
  3. Ja tuo on tosi yleistä, että muutto laukaisee eroahdistuksen.

   Poista
  4. Kiitos :) Toistaiseksi Kaapo saa olla täällä, nyt ei ole kellään paukkuja alkaa kouluttamaan eroahdistuksesta pois. Tiedä sitten pahentaako täällä olo mahdollisesti tulevaisuudessa eroahdistusta. Kaapo on kuitenkin asunut jo vakituisesti 2 vuotta pois täältä, mutta nyt kun tyttären päivät piteni töiden takia, ei Kaapo enää tykkää yhtään. Aktivointilelut ei sille kelpa jostain syystä?

   Poista
  5. Pitää vielä lisätä, että koska vielä ei ole tuota paikkojen tuhoamista, niin kaikkea siihen kannustavaa vältellään viimeiseen asti. Eli ei haukunestopantaa :)

   Poista
  6. Sit kannattaa kokeilla jotain todella superherkkua sinne leluun, nakkeja tai mistä kukakin koira tykkää. Kongit on hyviä leluja alkuun, kun se reikä on niin iso, niin laiskempikin nenä yleensä kiinnostuu siitä. Toki sit voi olla, että jos se on käynyt vähän ylikierroksilla silloin, kun lelua on tarjottu, niin ei ole välittänyt siitä. Sinnikkäästi tarjoaa vaan, niin kyllä se tarttuu siihen lopulta.

   Jotkut koirat on tosi herkkiä muutoksille, se voi olla just se pidentynyt yksinolo, tai sitten jokin muu. Ettei kerrostaloon olisi muuttanut narttukoira, jolla on juoksut? Koirat kyllä haistaa sen vaikka olisi kauempanakin ja uroksethan tykkää sit mölytä niiden perään.

   No mut, kyllä se jotenkin ratkee, kerta on aikaisemmin ollut ihan siivosti.

   Poista
  7. Vähän luulen myös sitä, että emme kokeilleet riittävillä herkuilla. Ja toki on siitä kokeilusta jo aikaa. Nyt pitää ottaa uusiksi, Kaapo on aika herkkusuu :)

   Poista
 2. kaapo on suloinen :D meillä lähtee pepistä karvaa ympäri vuoden välillä normaalia enemmän, mutta on se sen arvoistakin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaapostakin lähtee karvaa aina, ja sitten välillä on se oikea karvanlähtöaika. Onneksi on imuri :D

   Poista
 3. Kaapo on aika suloinen karvastaja, varmaan tervetullut aina. Ihailen aina yhtä novascotiannoutajaa, joka menee samalla yhteysaluksella toiseen saareen. Tuo punaruskea turkin sävy on niin kaunis ja koko koira sellainen juuri sopivan kokoinen ja koiramaisen näköinen tapaus.
  Upeat ikkunat, onneksi olkoon, ja hieno juttu jos saa ikkunaremppaa nopeutumaan edes nanometrin verran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkin väri on kyllä hieno, ja minustakin koko on just passeli koiraksi, ei liian suuri, mutta ei ihan pieni. Nyt on mahtava into päällä tehdä ikkunoita, harmi kun kurssi on vain yhtenä päivänä viikossa.

   Poista
 4. Niin on ,kuin kopio meidän hoffipoika "Kapsusta", vain pienempi, taitaa olla "novaskotti"..... ;O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Novaskotit on hoffeja pienempiä, minusta hoffit on järkäleitä, mutta silti niin jotenkin lutusia :))

   Poista
 5. Meillä on sama juttu tyttären koiran kanssa. Silloin kun tytär reissaa koiruli on meillä ja sitä karvaa on sitten joka paikassa. Mutta RAKAS on hän, en luopuisi millään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on näitä koira"mummoloita". Ja pienemmille lapsille Kaapo on aina odotettu vieras.

   Poista
 6. Suloinen koira! Onko blogissasi muuttuneet jotkut tekniset asetukset vai mikä mahtaa olla syynä, ettei täällä pysty enää avaamaan esim. kommentteja tai sivupalkeissa olevia blogeja toiseen välilehteen? Jos yritän klikata hiiren oikealla, niin tulee teksti "Sisällön kopiointi kielletty". Sen sijaan avaa kyllä blogit omaan välilehteensä ihan niitä normaalisti klikkaamalla, mutta kommentteja en ole mitenkään saanut avattua toiselle välilehdelle. Sekavaa tekstiä, toivottavasti ymmärrät mitä haen takaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asetukset on sen verran muuttuneet, että kuvia ei voi kopioida, vaan jos klikkaan hiiren oikealla kuvaa (ja ilmeisesti muutakin?) niin ilmestyy juuri tuo teksti. Välilehtiin avaamalla kyllä toimii :)) Onko tuo uusi asetus hankala käytössä? Itse luen blogeja niin että avaan aina uuden välilehden enkä osannut ajatellakana että tuo on ehkä hankala lukijoille.

   Poista
  2. Tuo teksti tulee, kun klikkaa täällä mitä tahansa oikealla. Olen tottunut lukemaan niin, että avaan ne kommentit, jotka haluan lukea uuteen välilehteen, jolloin voin jatkaa taaksepäin vanhempiin postauksiin eri välilehdellä ja se ei enää täällä onnistu. Kenties olen ainut, joka näin tekee, joten ongelma ei ole kovin suuri. Seuraan muutamia blogeja tämän sun blogin reunasta ja niitä kun koittaa klikata oikealla, nini tulee tuo sama teksti. Sen sijaan kun niitä klikkaa vasemmalla, niin avaa ne automaattisesti omaan, uuteen välilehteen.

   Poista
  3. Ok, pohdin jospa sen poistaisi. Se on vaan niin kätevä keino estää kuvien kopionti.

   Poista
 7. Ehkäpä tuo söpö sohvaperuna olikin ovela. Totesi tilanteen, että yksin ollaan ja muisti, että on paikka jossa ei tarvitse olla yksin. Protestia päälle ja paluu taattu entiseen kotiin ;-)

  Miten kissat ovat suhtautuneet paluumuuttajaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se kyllä ole mikään tyhmä koira :))

   Kissat suhtautuu vaihtelevasti. Iines inhoaa Kaapoa, Otto taas rakastaa ja Aatu suhtautuu neutraalisti.

   Poista
 8. Voi miten suloinen sohvaperuna-Kaapo :) Onneksi teillä on tilaa ja mahdollisuus auttaa!

  Laitan huomenna blogiini pienen kyselyn, jos haluat sen sielä kaapata.

  ~ Piia Anneli / annelivia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi oli tämä mahdollisuus, hyvähän Kaapon on täälläkin olla.

   Poista
 9. Meilläki on tolleri, kyllä ne vain on ihania=) Meillä tosin koira ei hauku juuri nimeksikään (paitsi ns. vaaran uhatessa). Niin ne on erilaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaapokin haukkuu muuten todella vähän, mutta tuo yksin jääminen on nyt asia mistä se ei tykkää. Ja kerrostalossa tietysti riittää ääniä joita haukkua...

   Poista

Kiitos kommenteista :)