maanantai 25. helmikuuta 2013

Jos ei syö, ei jaksa.

Ei ainakaan lomalla. Tänä aamuna oli ihana kun kännykkä ei soinut normimaanantain tyyliin kello 5:15. Sai nukkua ja loikoilla sängyn pohjalla ihan niin pitkään kuin halusi. Aamupala oli kymmenen pintaan vaikka normaalisti syön sen kuuden aikaan. Tähän voisi vaikka tottua!

Tiedossa oli ja on fyysisesti tosi tosi raskasta puuhaa, eli tilkkutöitä. Vaatii siis kunnon ruokaa. Mun ruoka oli tänään nimeltään, ota mitä kaapista löydät.

Ensin hellaan tulet, sitten pannu kuumenemaan. Pannulle reilu köntti voita ja kunnon loraus oliiviöljyä. Perään   yksi keltainen paprika, kolme porkkanaa, desi itse kasvatettuja herneitä ja puolikas kiinankaali. Viereen toinen pannu, siihenkin voita ja oliiviöljyä.
 Sitten sotketaan kasvikset keskenään. Paistetaan haluttu kypsyys ja väri. Viereisellä pannulla paistui samaan aikaan pieni paketti broilerin suikaleita. Lopussa kippasin broilerit kasviksiin ja jaoin kasan kahdelle lautaselle. Toiselle lounas, ja toiselle päivällinen. Päivän kasvisannos on kasassa.
 Kasvisten ja broilerin kypsyessä ehdin silittää aamusella leikkaamani ja ompelemani tilkut. Seuraava operaatio on tasata palat ja leikata ylimääräiset pois. Sitten mallataan pöydälle ja mietitään miten leveät välit teen mustasta kankaasta. Kultainen leikkaus on hyvä ohjenuora tässäkin. Tulee silmälle sopusuhtaisin tulos.
Nyt on päivätee juotu ja nautittu puolet päivän suklaa-annoksesta. Takaisin tilkkujen pariin!

4 kommenttia:

 1. Tuossa saa kyllä monipuolista ruokaa kun tekee noin runsaasta kasvismäärästä! Näyttää ja kuulostaa herkulta.
  Huh, en ole ikinä tehnyt tilkkutyötä, paitsi yhden neliöistä kootun pienen jumppamaton. Mutta tuollaisia kolmioita... vaatii varmaan paljon ajattelutyötä ja sehän tunnetusti vaatii energiaa! Siis ihan oikeesti, ei ollut sarkasmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatustyö vaatii valtavasti energiaa, ja etenkin tilkkukolmiot :D Pitääkin joskus kuvata peitto jonka tein äidilleni. Parisängyn peite joka on tehty pienistä kolmioista...

   Poista
 2. Miten säilöt herneet? Voiko ne pakastaa ihan sellaisenaan? Pysyykö ne samanlaisina kuin kaupan pakasteherneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pakastan sellaisenaan ja joskus ryöppään eli käytän kiehuvan veden kautta. Kuvan herneet oli viimeiset itse kasvatetut. Paremman makuisia ne on kuin kaupan herneet.

   Poista

Kiitos kommenteista :)